Ritt i 2013

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 18. Des 2012

Mange har startet planlegging av neste års ritt, samtidig som det nå begynner å komme invitasjoner til ulike arrangementer!

Det er ikke besluttet satsningsritt for 2013 enda (greit å få feiret jula først!).  Det som synes helt klart er at Enebakk Rundt og Lillehammer-Oslo er klare satsningsritt.  I tillegg er det mange som ønsker å delta på det flotte arrangementet Hadeland CK har stor suksess med - Randsfjorden Rundt.
Vår oppfordring er at de som har anledning melder seg på disse tre landeveisrittene, så kommer vi tilbake til hvordan vi gjør ting etterhvert.

Lillehammer-Oslo:
Se lenger nede på siden hvordan du melder deg på.  Benytt linken, og så snart denne blir fulltegnet, så sender du mail til Einar Gundersen. 

Enebakk Rundt, 1. mai 2013 - Syklistenes "vårslepp":
Her har alle som deltok i 2012 nå fått invitasjon over mail.  Til vår skuffelse er det heller ikke i år satt av pulje til Driv IL Sykkel.  Vi har nå rettet en henvendelse til arrangøren hvor vi ber om å få en startpulje etter de andre første-lagene. 
Håper på rask respons her, og beskjed blir lagt ut så snart vi får tilbakemelding.
Ønsker du å melde deg på allikevel, så benytt første ledige pulje etter klubblagene.  Vi satser på å få samlet våre grupper framover våren.

Randsfjorden Rundt 25. mai 2013:
Dette rittet vil vi høyst sannsynlig oppfordre til at flest mulig melder seg på og at vi vil ha dette som et satsningsritt fram mot Lillehammer-Oslo. 
Dette er dyktige og positive arrangører, og her har vi fått en egen startpulje som heter Driv IL Sykkel! 
Bruk denne link for å starte påmeldingen:  
http://www.randsfjordenrundt.no/  Et fantastisk flott ritt som flest mulig må delta på, satsningritt eller ei!

Husk også at det ALLTID er økonomisk smart å melde seg på tidlig.  Når det gjelder inndeling og startstidspunkter, vil vi som regel klare å håndtere dette sammen med de ulike arrangører!



GOD JUL.... Hold formen ved like

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 17. Des 2012

Takk for en flott første sesong og en riktig GOD JUL og et GODT NYTT ÅR til alle sykkelvenner.

Det har vært en fantastisk første sesong for sykkelgruppa, og vi ser fram til en ny sesong med mye ritt-deltagelse, fine treningsturer og mange spennende klubbmesterskap.

Spinning-gjengen som trener to ganger i uka i Ski har avtalt en uformell matbit etter torsdagens trening på Egon i Ski.  Vi skal møtes rett etter trening for litt å spise og drikke.  Det er reservert bord, og vi regner med å starte ved 19-tida.  Alle, både de som spinner inne og andre er hjertelig velkommen! 
Det blir mat og drikke på egen regning.  Altså torsdag 20. desember!

Ønsker alle en fin julefeiring, og ikke minst håper vi Jon Kristian med mannskaper får nok snø å preppe fine løyper på!



Mallorca våren 2013 - NÅ BEGYNNER DET Å HASTE LITT

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 26. Nov 2012

24 stykker påmeldt - hotellene fylles opp

Går du fortsatt å lurer på om du skal være med?  Nå er det på tide å bestemme seg da både hoteller og fly begynner å fylles opp!

Mange er fortsatt i tenkeboksen, men nå er snart jula her, og da går det fort mot en ny sykkelsesong.  En uke (eller noen dager om du ønsker) på Mallorca gir deg et fint grunnlag for å begynne å sykle ute.

På oppfordring fra mange som fortsatt lurer, har Thomas laget en oversikt over de som foreløpig har meldt seg på.  Listen kan du se ved å klikke her: Deltagere Mallorca april 2013

Det er folk på alle nivåer, og jo flere det blir, desto større utbytte får vi av turene der nede.
Vil du vite mer, så se artikkel lenger nede.  Du kan også ta direkte kontakt med Thomas Lindeman (se kontaktopplysninger i artikkel lenger ned)



PÅMELDING OG PLANLEGGING I GANG FOR LILLEHAMMER - OSLO

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 12. Nov 2012

Ett av klubbens store satsningsritt er i full gang med påmeldinger. 

Gjennom iherdig jobbing og gode kontakter, har vi gjennom Einar Gundersen igjen fått en unik anledning for spesiell påmelding til neste sesongs styrkeprøve fra Lillehammer!

Styrkeprøven har gitt oss en unik anledning til å melde oss på via en egen "agent-link".  Denne er unik for Driv-medlemmer og er begrenset til 30 plasser i første omgang.
Bruk denne linken, brukernavn og passord for å melde deg på.
1) Det spiller ingen rolle hvilken gruppe du skal sykle med
2) Har du meldt deg på tidligere (før 12. november) forholder du deg helt rolig!
3) Når de 30 plassene på denne link er fylt opp, sender du en mail til Einar.

Det betyr altså at arrangøren har ordnet plass i lagkonkurransen hvor vi kan stille med 30 personer.
Arrangøren har også lovet oss en felles gruppe for de som ikke skal sykle i lagkonkurransen.  Gruppe 2 og 3 kan derfor starte samlet, for eventuelt å splitte etter start om ønskelig!
Det betyr enkelt å greit at her gjelder det å melde seg på, og vi ordner med fordeling av grupper en gang i slutten av mai.  Dette tar vi hånd om i forhold til arrangøren (gjelder selvfølgelig også de som skal kjøre med gruppe 1).

I og med at det KUN er 30 plasser på denne linken, må derfor de første som ikke får plass (fra nr 31 og utover) sende en mail til Einar Gundersen hvor du ønsker påmelding.  Einar samler disse og melder på kollektivt for disse en gang i slutten av april.  Påmeldingsgiroer blir så sendt fra arrangøren til de som meldes på kollektivt.  De som bruker linken, får beskjed om å betale direkte.

Her er linken til de 30 første plassene:

https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=1661&agentonly=true
Du bruker:
Brukernavn; Driv
Passord: 2013DIS
Se brevet fra arrangøren med link her: Styrkeprøven 2013 Agentinformasjon

For spørsmål og påmelding (dersom linken er full), kontakt Einar Gundersen på:
Telefon: 91 61 06 41
E-post: hannewii@online.no

Benytt anledning til å melde dere på sykkelens gallaritt! 



MALLORCA-TUR våren 2013

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 6. Nov 2012

Nå er det på tide å ta en avgjørelse.  Flybilettene er fortsatt billige, og hoteller er ledige.  Men - det fylles raskt opp på populære Mallorca - alle syklisters vår-paradis.

Det er ganske mange som har meldt seg på, og enda flere har meldt interresse for tur til Mallorca til våren - se artikkel lenger ned på siden.
Det anbefalte reisetidspunktet for Driv-syklister er altså med utreise 2. april og hjemreise 9. april.  Ønsker du andre tider, så ta bare kontakt med Thomas Lindeman.

Vi håper at så mange som mulig vil følge dette opplegget, og i korte trekk går det ut på en komplett pakke med sykkelleie, hotell, pensjon (frokost og middag), egen sykkeltrøye, frukt til sykkelturer etc.  Alt dette for den nette sum av kr. 4.300,- (prisen gjelder pr person i dobbeltrom.  Ca kr. 1.000,- i tillegg for enkeltrom).  Meld deg på, og sikre deg en god grunnform med 70 - 100 mil i beina.  Opplegget passer alle!!

Når det gjelder flyreise kommer dette i tillegg, og den enkelte må altså bestille selv.  Den reisen som passer best, og som de fleste allerede har bestilt på:
www.ryanair.com - avreise 2/4 og hjemreise 9/4.  Velg reisested Rygge.  Tips: Velg Flight FR8517 på utreise med avgang kl. 15.55 og Flight FR8518 med avgang kl. 20.00.  Denne flyreisen ligger på omkring kr. 1.600 nå. Men vær rask - de billigste bilettene går først.
Det kan være Norwegian og andre kan ha reiser i samme tidsrom, men det drøyer med flyoppsettene.

Les artikkel lenger ned for mer informasjon.
Kontakt Thomas for generelle spørsmål: thomas@fredtomasi.no eller tel 982 34 863
Trenger du hjelp til flybilett-bestilling, send mail til Atle Killerud på atlekil@online.no innen fredag kveld den 9. november!

God tur til alle som velger dette flotte opplegget.



FORTSATT STOR AKTIVITET I SYKKELGRUPPA, til tross for vinter

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 30. Okt 2012

Spinning på Avancia, Ski starter opp torsdag 1. november

Innetreningen i vinter blir tirsdager fra 17.30 - 18.30 (1 time styrke) og torsdager 17.00 - 18.30 (90 minutter intervall).
Første trening er torsdag 1. november kl. 17.00
Det er fortsatt mulighet for å få plass.  Ta kontakt med Sturla Kaasa jr på sturla@pererikostlie.no

Avslutningsfest og premiutdeling, Vangen Skistue fredag 2. november

Gruppas første sesong avsluttes med fest på Vangen.  Mange er påmeldt, og har du av en eller annen grunn ikke fått meldt deg på, eller har andre spørsmål, ta kontakt med Anne Linn Struknsæs på annelinn_s@hotmail.com

WEB-shop med sykkeltøy for både sommer og vinter

I disse tider er det åpent en WEBshop for Driv Sykkel.  Mye flott tøy, og det oppfordres på det sterkeste at medlemmer og andre interesserte benytter denne anledningen fra til onsdag 7. november (se artikkel lenger ned).  Logg deg inn på
http://www.teamorder.no/ og benytt kode ildri127.
Sykkelgruppa har også gått til anskaffelse av hansker og sokker som kan kjøpes direkte.
For spørsmål om WEB-shop eller bestilling av hansker og sokker, ta kontakt med Erik Bøhler Hansen på erik@miba.no

Treningssamling på Mallorca til våren

Thomas Lindemann arrangerer turer av ulike typer til Mallorca for sykkelinterreserte.  For Driv IL Sykkel har han laget et skreddersydd opplegg (se artikkel lenger ned).  Flybiletter er nå mulig å bestille, og Ryanair har billige og passende tider.
Les artikkel med info lenger ned, og ta kontakt med Thomas Lindemann om du har spørsmål.  Thomas arrangerer også reiser til andre tider om ønskelig.
thomas@fredtomasi.no
Det vil også bli gitt nærmere info om opplegget på Vangen førstkommende fredag.

Utesykling i høst/vinter

Så sant været tillater det fortsetter vi med rolige "langturer" hver søndag i hele vinter.  Starttidspunktet er som tidligere klokken 10.00.

Sikre deg også godt lys dersom du ønsker å sykle litt på kveldene.  Thomas Lindemann har et parti med svært gode lykter til å ha både på sykkel og på hodet, se artikkel lenger nede.
Ta kontakt med Thomas på thomas@fredtomasi.no

 



WEB-shop

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 25. Okt 2012

ved bestilling av klubbtøy er riktig web adresse www.teamorder.no Under innloggingen, legger du inn klubb/team kode ildri127

Har du spørsmål om WEB-shopen så ta kontakt med Erik B. Hansen på:
Telefon: 902 02 012
E-post: erik@miba.no

 



WEB-shop fra 24. oktober til 7. november

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Okt 2012

Julegavene er i boks!  Sikre deg varmt vintertøy og suppler med drakter.

Fra onsdag 24. oktober og til 7. november åpner Trimtex opp for en ny WEB-shop med mye flott sykkeltøy.  Det er supplert med litt forskjellige plagg, og vi anbefaler alle å bestille opp nytt tøy og dersom dere trenger å supplere sommertøy også.

Gå inn på www.trimtex.no og shop i vei.

Her følger en liten orientering fra Trimtex og styret om hvordan WEB-shopen funker.WEB-shop oktober 2012
Har du spørsmål om WEB-shopen så ta kontakt med Erik B. Hansen på:
Telefon: 902 02 012
E-post: erik@miba.no



Vintertreningen er i gang

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 18. Okt 2012

Møt opp på søndagstreningene klokken 10 fra Mjær
Sikre deg godt sykkel-lys.  Tilbud til Driv Sykkel

Sikre deg godt lys for vintersykling på mørke veier.
Sykkelgruppas eminente Mallorca-arrangør Thomas Lindeman har skaffet oss et kjempetilbud på flott lykter.

Den råeste lykta er på hele 3800 lumen (se bilde) og her får du like godt lys som på en bil!  Et kjempetilbud på kun kr 1100,- for medlemmer av Driv Sykkel.  Det finnes også en enklere variant på 1800 lumen til kun kr. 400,-

Se informasjon om de ulike lyktene her;
Lykt 3800 lumen
Lykt 1800 Lumen
For bestilling eller spørsmål, ta kontakt direkte med Thomas på:
Telefon: 982 34 863
- E-post: thomas@fredtomasi.no

Så minner vi om at søndagstreningene også er kommet godt i gang.  Møte opp på Mjær søndager klokken 10 med terrengsykkel, matpakke og litt penger til en kaffekopp underveis.



AVSLUTNINGSFEST - PREMIUTDELING ++

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 5. Okt 2012

Fredag 2. november blir det skikkelig fest på Vangen Skistue.
Vi feirer vår første sesong, deler ut premier, ser et bildeshow, hører litt om videre planer og kommer med en liten overraskelse....

Alle medlemmer og støttespillere til Driv IL Sykkel inviteres til fest.
Denne gangen med følge!
Vertsskapet på Vangen er sykkelfrelste og legger opp til en flott aften.

Her finner du invitasjonen: Sykkelfest på Vangen 2012

Støtt opp om dette arrangementet og meld deg/dere på snarest til Anne Linn Struksnæs.  Vær oppmerksom på at riktig mail-adresse til Anne Linn er: annelinn_s@hotmail.com (det er feil i invitasjonen).

Vi håper alle tar på litt fint tøy og har lyst på en hyggelig fest sammen med gode sykkelvenner med følge inne på Vangen.  Transport er ordnet, og ønsker du overnatting til lørdag, er heller ikke dette noe problem.  Se invitasjonen.
Du kan lese mer om Vangen Skistue her: http://www.vangenskistue.no/

Det blir servert god mat og godt drikke til maten.  Kaffe og litt etter middagen står vi også for.
Drikke til festen etterpå, tas med etter eget ønske.
Det er laget en pris pr person som er på kr. 300,-.  Dette sender vi info om hvordan skal innbetales.



Mallorca våren 2013

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 3. Okt 2012

Driv Sykkel med tilbud om treningssamling på Mallorca

Thomas Lindemann arrangerer tur

Det er allerede nå på tide å tenke forberedelser til neste sesong.  Vi er så heldige å ha en egen arrangør av Mallorca-turer i klubben vår. Thomas Lindemann har laget ett opplegg, med mulighet for tilpasninger.

Snøen har ennå ikke kommet, og det er langt fram til Enebakk Rundt 1. mai.  Til tross for dette er det nå de fleste planlegger trenings-/ferie-turen til sydligere strøk.  Prisene er nå absolutt gunstigst, og med opp imot en halv million sykkelturister som besøker Mallorca hver vår, er det lurt å være tidlig ute.

Thomas Lindemann har de siste årene arrangert turer for ulike grupper, og nå tar han og kollegaene på seg jobben med å være "vertskap" for Driv IL Sykkel. 

Thomas har laget et fint opplegg med en "hovedpakke".  Han ønsker å gjøre oppmerksom på at det er fullt mulig å lage individuelle tilpasninger både med tanke på tidspunkt, varighet av reisen, innhold i pakken etc.
Driv IL Sykkel har på styremøtet denne uken valgt å lansere denne pakken som klubbens felles-arrangement.  Det er selvfølgelig opp til hver og en, men jo flere vi blir på hovedopplegget og disse datoene, jo triveligere blir det.

Les mer om hovedinnholdet her: FredTomasi vinter 2012 2013

Har du spørsmål omkring dette opplegget eller spesielle ønsker ta kontakt med Thomas Lindemann på:
- Telefon: 982 34 863
- E-post: thomas@fredtomasi.no
- Hjemmeside: www.fredtomasi.no

Det vil også bli holdt et kort innlegg av Thomas på avslutningsfesten vår på Vangen den 2. november, men det anbefales på det sterkeste å gå i tenkeboksen og prøve å bestemme seg så tidlig som mulig.



Vintersesongens første treningstilbud

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Okt 2012

HOLD FORMEN OG VEKTA INNTAKT GJENNOM VINTEREN

Pass på så drakta ikke blir for stram.............. 
Fra søndag 7. oktober starter vi opp med "rolige" langturer igjen.  Ikke bare er det god trening, men også sosialt og turene krydres gjerne med en matrast.
Roy leder i utgangspunktet an disse turene, og gruppene kan om nødvendig deles opp i litt ulike turer, avhengig av ambisjoner og tid man har til rådighet.

Torsdag 1. november er det også full fart med innesesongen på Avancia, Ski.  Denne vinteren blir det to ganger pr uke.  Det er sendt ut mail til alle medlemmer, og det er 36 personer som har meldt seg på.  Det betyr at det fortsatt åpnes opp for noen ekstra, og har du glemt å melde deg på, eller skulle du ikke ha fått denne infoen, så send mail til Sturla eller Atle så fort som mulig.

Vel møtt på søndag.  Alle søndagsturer har starttidspunkt kl. 10.00 og frammøte er på Mjær!  Søndagsturene sykles med terrengsykkel!



Bilder fra klubbmesterskapet i Terrengritt 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 29. Sep 2012

236 flotte situasjonsbilder fra terrengrittet søndag 23. september

Nå kan du se bildedokumentasjon fra klubbmesterskapet i terreng søndag 23. september 2012.

Ole Johansen, Vegard Birkeland og Lai Holmsen tok tilsammen 236 bilder som Geir nå har bearbeidet i en link til sin WEB-side for bilder.

På bildet her ser dere Daniel Christiansen som sporty stilte på startstreken etter litt rot fra arrangøren.  Daniel er 9 år og skulle ha syklet 1 runde i 1,5 km traseen.  Det ble litt misforståelser, og han stilte derfor sporty opp sammen med 10- og 11-åringene og syklet 2 runder isteden!  Fin sportsånd!

Klikk deg inn på linken under og finn mange fine bilder fra 3 - 4 steder ute i løypa og i mål.  Resultatene kommer iløpet av helgen!

http://www.gunnarbu.com/terreng2012/



Resultater Klubbmesterskapene 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 29. Sep 2012

Thomas Nyborg, Kristine Kj. Jacobsen og Bjørnar Jacobsen ble sammenlagtvinnere

 Thomas Nyborg vant mennenes "Over-All" konkurranse knepent foran Erik B. Hansen og med Sturla og Njaal tett på.

I mennenes konkurranse har det vært hele 47 ryttere som har kjempet om sammenlagtseieren.  Ikke alle har startet i alle tre disipliner, og ved å studere listene så ser man at ved å stille opp så er det muligheter for å sanke en del poeng.  (En liten ekstra honnør til Dag Holtop med 300 poeng i M50-59)

Sykkelgruppa må også si seg fornøyd med totalt 58 deltagere fra aldersklassene under 19 år.  Alle stilte i minst ett ritt, og flere deltok både på "landevei" nede på Mjær i mai og på terrengrittet på plassen nå i september.

 I damekonkurransen fikk vi ikke med fullt så mange som vi ønsket, men med totalt 4 stykker på startlista i litt forskjellige ritt, må vi si oss fornøyd.

Kristine Kjelstrup Jacobsen er en ivrig syklist og stilte sporty opp i alle tre konkurranser.  Det går unna med Kristine og aller helst trives hun i terrenget.  Tempo-innsatsen var også i en meget høy klasse.
Vi håper at Kristine kan inspirere flere av gruppas damer og ikke minst til at rekrutteringen øker blant bygdas damer til neste sesong.

Tone Aglen er sykkelgruppas kontaktperson for damegruppa. Interesserte må bare ta kontakt med Tone for å høre om vårt opplegg både for vintertrening og planer for neste års sesong.

"Over-All"-konkurransen skal i utgangspunktet være for seniorer over 19 år!  Men med Bjørnar Kjelstrup Jacobsens flotte innsats i SAMTLIGE RITT tillater vi oss allikevel å kåre han som suveren sammenlagtvinner blant ungdommene våre.

Bjørnar er en ivrig idrettsutøver både på ski og sykkel.  Han har syklet aktivt i flere sesonger, og kjører for Team Sykkelboden i de fleste cuper.  Bjørnar er Driv-gutt så god som noen, og han er et kjempetalent og en god inspirator for kommende ungdommer som vil begynne med sykling.

Resultatlister:
Her vil du finne komplette resultatlister ved å åpne disse vedleggene nederst.  Det er mange flotte prestasjoner, og du kan studere de i ro og mak sammen med de flotte bildene som ligger i de forskjellige artiklene om våre ritt. (Du må huske på å klikke "Arkiv" nesten nederst på siden for å åpne alle artiklene i år)

Klubbmester Sammenlagt årsklasser
 

Klubbmester senior 2012 Over All



Klubbmesterskap Terreng - en fin avslutning på vår første sesong

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Sep 2012

Terrengmesterskapet; en våt men flott opplevelse som avsluttet sesongen 2012

Omtrent 30 barn og like mange voksne stilte til start i klubbens klubbmesterskap, terreng.
Dette arrangementet var åpent for alle klasser, og en flott, men våt løype innbyr til enda mer terrengsykling for syklister i alle aldre.

På bildet ser vi Kristoffer Øksnevad etter Thomas Nybord som syklet "master" for de yngste årsklassene.

Mange ivrige barn i klassene 6-7 år, 8-9 år og 10-11 år.  På grunn av andre arrangementer, ble det ingen som startet i de andre barneklassene, før vår eminente terrengsyklist Bjørnar Kj. Jacobsen, G14 sporty stilte opp blant seniorene - og syklet full distanse!!

Etter at dette arrangementet er gjennomført, vil det i løpet av et par dager bli lagt ut komplette resultat-lister og vi kårer klubbmester totalt for hhv damer og herrer.  I tillegg kåres det klubbmestere i hver enkelt klasse.

Her finner du resultatlistene fra hver enkelt klasse:
Klubbmesterskap Terreng 2012 G6-7 og J6-7
 
Klubbmesterksap Terreng 2012 G8-9 og J8-9
Klubbmesterskap Terreng 2012 G 10-11
Klubbmesterskap Terreng 2012 G14-15
Klubbmestserskap Terreng 2012 Damer Senior
Klubbmesterskap Terreng 2012 Menn Senior

    

 

 Vi håper arrangmentet ga mersmak for mange barn og unge allikevel, og Driv Sykkel har en flott løypetrase som bør kunne gi spennende og god læring for barn og unge.  Det har vært jobbet i hele år med en lang løype på 4,3 km.  Denne løypa går i relativt krevende og jobbete terreng, men er dog en løype alle bør kunne mestre etter litt trening.

Da vår "faste" fotograf var bortreist denne helgen, stilte Ole Johansen og Vegard Birkeland opp med kamera, og vi har nesten 200 bilder fra arrangmentet.  Alle bilder skal vi få lagt ut med link etterhvert. 
Her ser vi Mari Østvaag i klasse J6-7 år i fint driv opp mot mål.

For seniorene vil det fortsatt være aktivitet framover, og det må merkes av følgende aktiviteter:
- Søndag 7. oktober kl. 10.00 starter "vinterturer" med start fra Mjær
- Fredag 2. november er det avslutningsfest med premieutdeling.  Info kommer.
- Innetrening starter opp om ikke lenge.  Info kommer.  Ligger an til 2 dager pr uke.
- Begynn forberedelsene til vårens treningssamling på Mallorca!  Klubbens egen Thomas Lindemann kommer med info og muligheter om ikke lenge.

Åpne hele saken for å se noen bilder til, og ikke minst se vår suverende klubbmester i terrenget; Sturla Kaasa jr.  Gratulerer!

 

Sturla var suveren i terrenget.  Og det etter mye jobbing hele helgen med selve arrangementet.  7 timer med klopping, bru-bygging og dreneringsarbeide på lørdagen så ut til å være den perfekte opplading:)

Sturla var godt fornøyd med løypa, og alle var enige i at her har vi en trase vi mer enn gjerne kan invitere flere ryttere til.  Kanskje et større mesterskap en gang i framtida?

  

 

 

 

Theo Jørgensen var en av mange ivrige ryttere i klasse 10-11 år.  Flott innsats og 2 runder ble unnagjort i en flott fart.

 

 

 

 

 

 

  

 Nikolai Hammervold sjarmerte hele stadion, her godt assistert av onkel Erik B. Hansen i den krevende 500-meteren.  Rittets yngste bør stå som et godt eksempel på at her har vi en løype som passer for alle aldre.

Flott innsats fra alle som stilte opp

En stor takk til alle frivillige som også stilte opp med merking, løypevakter, baking, speakertjeneste, sekretæriat, kiosk og det hele.

Styret takker alle sammen!

Følg med på siden vår.  Det kommer link til flere bilder.

 

 

 

 

 

 



Klubbmesterskap Terreng 23. september. Programmet klart

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 12. Sep 2012

Da er endelig program klart, og vi ser fram i mot en trivelig og spennende søndag i terrenget.

Programmet finner du her: Klubbmesterskap Terreng 2012

Den første "dugnaden" starter allerede nå:  Vi oppfordrer på det sterkeste at alle markedsfører dette arrangementet ut i den nærmeste krets.
Vårt mål er at vi skal få flest mulig barn- og ungdom introdusert til sykkelsporten.  Samtidig søker vi også foreldre/foresatte som kan ta seg av disse aldersklassene neste år. 
Derfor henstiller vi til alle at dere sprer budskapet om dette arrangementet til flest mulig.
Vi tror det må være en av de beste klubbene å etablere et tilbud til barn og ungdom i.  Flotte forhold både i terrenget og på landeveien.  Flotte drakter og en klubb som er innstilt på å legge forholdene til rette både med kurs og oppfølging fra erfarne sykkelryttere.

Det vises også til mail fra Sturla, og henstilling nr 2 er at alle som ikke vil stille til start på sykkelen, stiller opp for å hjelpe til med et mest mulig prikkfritt arrangment.



United Bakeries finale

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 9. Sep 2012

Gjennom sesongen, har ubcup 8 ritt hvor 7 er tellende. Ubcup hadde også staffet (Driv kom på 6. plass av 17 lag)
United Bakeries cup, er Norges største terrengsykkel karusell med 400-500deltakere spredt i fra 6 års klasser til 70++

Thomas, fra ritt tidligere i sesongen

Thomas Nyborg syklet inn til 1. plass lørdag, et lite startfelt med kun Thomas til start i 17-29 års klassen. Forklaringen er rett og slett, birken = sesongslutt for veldig mange. Etter siste runde, endte Thomas på 2. plass sammenlagt. 10 poeng bak første plass. 21 deltakere gjennom sesongen, men kun 4stk som kom på sammenlagt lista.

 

Fler fra Driv har vært med i denne cupen gjennom sesongen, Eivind Steffensen har syklet 7 ritt og kom på sterk 7plass. Av de eldre klasser, er vel akkurat denne klassen 40-49 som har størst bredde og blir kjørt stygg fort til tider.
96 deltakere har vært med gjennom sesongen 20stk kom på sammenlagt lista.

Ellers kan tar vi med bygdas follo rytter, Bjørnar Jacobsen. Som har de 2 siste rittene benyttet sykkel med 29" hjul. Som han har sittet veldig godt på, ga en utrolig flott 6 plass neste siste runde i cupen (Asker) 10plass Gullhaug lørdag. Klasse M13-14. Det blei 10plass totalt i cupen, 41stk kom på sammen lagt lista (som har syklet 7 eller fler ritt) totalt vært 83deltakere gjennom sesongen.

Fler fra Driv har stilt opp i enkelt ritt eller staffet gjennom sesongen.
Gratulerer med finne resultater gjennom sesongen, små og store!



TERRENG - klubbmesterskap søndag 23. september

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 9. Sep 2012

Siste klubbmesterskap går altså av stabelen søndag 23. september.
Dette klubbmesterksapet blir det siste større arrangementet (på sykkel) ute i denne sesongen, og vi satser på at syklister i alle aldre stiller på startstrek i det siste rittet i år.

Bakgrunnen for at vi flytter til en helg, er nettopp at vi ønsker flest mulig på startstrek.  På bilde vises Mats Haug og Theo Saltnes som er ivrige syklister.

Detaljert program vil bli laget om ganske kort tid, men vi ser for oss et litt større arrangement med start for de minste tidlig ettermiddag, og med påfølgende starter hvor vi ender opp med seniorklassen til slutt.  Her minnes det om at arrangørene er stort sett folk i styret som også sykler, og det er en større jobb som skal gjøres når andre tar sykkelen og reiser hjem til en varm dusj!!   Vi skal allikevel forsøke å starte senior-klassen så sent som vi mener vi kan håndtere. (En god løsning er om det melder seg mange til å rydde HELE skogen og området - etter start).

Endelig program vil bli satt opp ganske snart, men det alle må bidra til er å markedsføre dette rittet.  Vi ønsker oss barn i alle aldre, og løypene vil bli tilpasset fra 6 år og oppover.

Forøvrig nevnes at den lange traseen er nå i topp stand, og en stor takk til Jon Kristian og Lai som i hele år har jobbet med å finne en fin løype.
Denne traseen er krevende, men fullt ut mulig å sykle for alle nivåerStikkordet er trening og gjennomkjøring...... mange ganger!  Finn rette sporvalg, lær deg løypa!
Klikk deg inn på knappen som heter "Trening", og se Jon Kristian og Lai's flotte video.  Se traseen med GPS-spor også.

Ellers så oppfordrer vi til at du bruker diskusjonsforumet til å invitere med andre til trening.  Si gjerne ifra om du er usikker på løypa.  Jon Kristian og Lai stiller mer enn gjerne opp hvis det er ønskelig med en felles trening/gjennomkjøring.  Ønske må bare komme fra dere! 

HUSK: Lysløypa er primært for gående/løpende.  Som syklist du vise hensyn!  Når du sykler på grusveien så sett farten ned!  Vi skal IKKE ha konfliklter med gående/løpende.  Rittdagen er det derimot fri fart.

Ser du ATV'er/4-hjulinger, så ta reg.nummer, registrer hvem det er. 
Disse har IKKE adgang i en velpreppet løype! (Se skigruppas hjemmeside)



TEMPO; Flotte bilder og resultatliste med snitt-hastighet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 8. Sep 2012

Geir Andre Olsen har igjen gjort en kjempejobb.  Et råmaterialer på 630 bilder har nå blitt til en fin katalog på 261 bilder!

Her vil alle finne bilde av seg selv, og sikkert flere.  Geir fotograferte både på vei til- og fra vending.  Det er fantastisk flotte bilder og alle som ønsker seg ett eller flere bilder i høyoppløselig kvalitet sender bare en mail til Geir på geir@gunnarbu.com

Klikk på denne linken og dobbeltklikk på første bilde.  Da kan du bare bruke pilen og bla deg gjennom 261 flott bilder: http://www.gunnarbu.com/drivtempo/index.html

Vår utmerkede sykkelrytter og siv.ing. Jan Erik Christiansen har brukt sine mattematiske evner og laget snitt-hastighet for alle sammen.  Derfor legger vi ut resultatlisten for seniorer fra tirsdag, og nå med snitthastighet.  Klikk her: Tempo Klubbnesterskap Senior Over All med snitt-hastighet

På bilde her fra Geirs flotte katalog, er valgt to generasjoner Haug.  Ikke lenge før Njaal virkelig blir hengende etter:)



Klubbmesterskap lang løype terreng

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 5. Sep 2012

Gps spor/ kart: http://connect.garmin.com/player/216177709 

Film: http://youtu.be/VLNgWgBpaRU 

Ved trening i løypa, skal vi ta hensyn til andre skapninger som bruker område. Husk vi kjører mot kjøreretningen!
Sett ned farten, der svinger eller terrenge gjør at det er uoversiktlig.



KLUBBMESTERSKAP MED SKIKKELIG TEMPO

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 4. Sep 2012

Resultater fra klubbmesterskap Tempo

36 seniorer på startlista (2 forfall) og 3 lovende juniorer bidro til 10 km tempo landevei i et FORRYKENDE tempo.
Resultatliste bringes foreløpig som informasjon.

Geir Andre Olsen har tatt over 630 bilder, og som vanlig gjør Geir en skikkelig jobb før vi legger ut link til alle de utvalgte bilder.  Regner med at denne kommer først søndag.  Geir har seint tirsdag kveld sendt et lite utvalg av bilder. Som eneste kvinne, får derfor Kristine Kjelstrup Jacobsen gleden av å illustrere artikkelen.  Vi har valgt ut bilder av juniorene våre som dere kan se ved å åpne hele saken. 
Men... fortvil ikke; Søndag kommer link til bilder av ALLE!!  Det er flotte bilder og alle skal finne seg selv!  Åpne hele saken for å se noen av bildene.

Det ble et fantastisk ritt, og som vanlig skinner solen på Driv-syklistene.  Komplette resultatlister ligger som egen link litt lenger nede.  Vi tillater oss allikevel å liste opp "pallen" i seniorklassen her:

1 23 Sturla Kaasa jr. 13,55
2 25 Erik B. Hansen 14,17
3 15 Njaal Haug 15,01

I juniorklassen stilte 3 svært gode ryttere opp.  Dette er framtidas ryttere i Driv.  Resultatliste ligger også vedlagt, men med den flotte innsatsen de tre viste, kommer resultatet også her:

1 1 Eirik Haug 16,01
2 2 Bjørnar Kj. Jacobsen 16,28
3 3 Christoffer F. Røvang 22,08

Komplette lister finner dere her: Resultatliste Tempo Senior OVER ALL
og Resultatliste Tempo Junior

Følg med, link til bilder kommer iløpet av førstkommende helg

Bjørnar i aksjon.

Christoffer Røvang ut fra startrampen.

Eirik Haug mot en sterk tid på 16:01



2 viktige datoer

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 4. Sep 2012

Det er spørsmål om siste klubbmesterskap. I tillegg har styret jobbet iherdig med planer for en skikkelig sesongavslutning med premieutdeling og en ordentlig avslutning av en en god første-sesong:

Klubbmesterskap terreng:  Søndag 23. september 2012.
Det er mange årsaker til at vi flytter fra torsdag 13. sept, men dette er altså den endelige dato

Sesongavslutning: Fredag 2. november 2012.
Frank Westli har holdt av Vangen Skistue denne fredagen, og det blir festmiddag og premieutdeling (og en god del mer) denne dagen.

Hold av disse dagene.  Mer informasjon kommer etterhvert.



Klart for TEMPO - Nå med startliste

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Sep 2012

Klart for start:
Mandag kveld kl. 21.30 ble det foretatt trekning av startrekkefølgen.  Listen er nå klar og du ser den ved å "lese hele saken".
Det er foretatt justeringer slik at startrekkefølgen er nå at junior starter ca kl. 18.00 og ALLE seniorer starter ca kl. 18.30.

På grunn av litt lite erfaring samt usikkerhet om hvor mange det ville bli til start, så har det vært litt forskjellige starttider. 
Derfor er det nå gledelig å se at det er 2 i juniorklassen og hele 34 startende i seniorklassen.  Startrekkefølgen (startnummer) finner du ved å lese hele sakenGjør derfor oppmerksom på at seniorer starter omtrent kl. 18.30 og det er 1 minutt mellom hver start.  Det betyr at dere kan bruke tiden fram til dere skal starte godt til forberedelser og oppvarming.
Beregn allikevel at du er fremme ved start ca 5 minutter før din start-tid!

Etteranmelding.
Det er fortsatt mulig å etteranmelde seg, og dette kan gjøres ved Mjær P-plass eller ved startområde helt frem til kl. 18.00 i kveld.  Ta kontakt med Knut Arne Samuelsen eller Atle Killerud i startområdet.


Rittet:
Starten går på busslomme ved Solbergveien.  Det legges opp til startrampe.  Vi har godt med vakter i start/mål og i tillegg vil det kjøre bil med varselskilt foran første rytter samt at denne bilen vil fortsette å følge ryttere i løypa.  Uansett vakter og følgebil: Det er normale trafikkregler som gjelder, og som rytter er du selv ansvarlig for å være aktsom.
Ved runding vil det være 3 vakter; 2 som forsøker å holde igjen biler og en som sjekker vendepunktet.  Ved vending må ryttere være EKSTRA PÅPASSELIGE SELV!
Ved passering målstreken ved busslomme motsatt start ber vi ryttere om å fortsette etter målpassering til avkjøring til Knurrestad.  Sving inn her, og følg gang-/sykkevei tilbake til mål og etterhvert til Mjær.

Åpne hele saken for å se startrekkefølgen:

Startliste med startnummer foran:

Klasse 13 - 19 år starter ca kl. 18.00 med 1 minutts intervall:
01 - Eirik Haug
02 - Bjørnar Kjelstrup Jacobsen

Senior, blandet gruppe 1,2 og 3 og Damer/Herrer, start ca kl. 18.30 og med 1 minutts intervall (ved forfall venter neste til sin start-tid:
01 - Vegard Øksnevad
02 - Tore Andresen
03 - Michael Berggren
04 - Martin Kathrud
05 - Nils Vambeset
06 - Thomas Lindemann
07 - Viggo Birger Hansen
08 - Kristine Kjelstrup Jacobsen
09 - Marius Haug
10 - Pål Kjus
11 - Jørgen Holmen
12 - Sverre Berg
13 - Ole Folkestad
14 - Terje Stræte
15 - Njaal Haug
16 - Trond Nyborg
17 - Håkon Andresen
18 - Einar Gundersen
19 - Oddmund Rustad
20 - Roy Victor Brunstrøm
21 - Lars Atle Holm
22 - Jan Erik Christiansen
23 - Sturla Kaasa jr.
24 - Lai Ingar Holmsen
25 - Erik Bøhler Hansen
26 - Erik Stensrud
27 - Roger Thompson
28 - Andre Angelillo
29 - Thomas Nyborg
30 - Henning Sørfjord Johansen
31 - Eivind Steffensen
32 - Stian Østlie
33 - Roar Persson
34 - Dag Holtop

Resultater fra 2009:

Resultater fra siste uoffisielle klubbmesterskap i 2009:
- Flemming Kristiansen 14:10
- Marius Ralger 14:28
- Njaal Haug 14:38
- Knut Jo Strømsborg 15:06
- Roy V. Brunstrøm 15:07
- Marius Haug 15:37
- Torfinn ......... 15:38
- Håkon .......... 16:09
- HP 16:38

Korrekte navn kommer.



Klubbmesterskap Tempo, tirsdag 4. september kl. 18.00

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 29. Aug 2012

Klart for klubbmesterskap i Tempo Landevei 

Tirsdag 4. september kl. 18.00 går det andre klubbmesterskapet i en rekke av totalt tre ritt.

Enhver sykkelklubb med respekt for seg selv arrangerer klubbmesterskap.  Fellesstart landevei gikk i mai, og nå i september får vi det hektisk med de to gjenstående rittene, nemlig tempo på landeveien og terreng.

Klubbmesterskapene er tradisjonelle, og legges opp slik at alle i klubben bør stille og skal kunne gjennomføre relativt enkelt.  Klubbmesterskap er IKKE bare for de beste, men bør ha deltagere fra alle nivåer i klubben vår.

Åpne hele saken og les mer om programmet, regler og løypa:

Tidspunkt:

Tirsdag 4. september 2012 går klubbmesterskap "Tempo Landevei"
Første start er kl. 18.00 etter følgende inndeling:
- Kl. 18.00 Ungdom 13 - 19 år
- Kl. 18.20 Gruppe 2 og 3 og evt. andre.
- Kl. 18.40 Gruppe 1

Gruppeinndeling for senior med start kl. 18.20 og 18.40 er basert på den gruppetilhørighet de enkelte har hatt denne sesongen.  Det tas forbehold om at vi må plassere folk i den gruppen vi ønsker, avhengig av antallet som stiller til start.

Regler:

Start med 1 minutts intervall.  Det legges opp til sittende start med begge ben i pedalene:). 
Ved innhenting av rytter foran, er det ikke lov å "henge".  Det er den rytter som blir innhentet som har ansvar for å lage en avstand på minst 15 meter til passerende rytter. 
På grunn av trafikk kan startintervallet for enkelte ryttere forskyves med 15 - 30 sekunder.  Det er netto-tid som blir registrert.
Husk at det er normale trafikkregler som gjelder, selv om vi har vakter både ved start, Tangen Bru og ved vending.
For startende under 18 år, forutsettes samtykke av foreldre/foresatte.  Følgerytter anbefales for de yngste.

Løypa:

Tempoløypa går i en godt etablert tempo-trase som mange har syklet de siste årene.  Det legges opp til en offisiell tempoløype som skal være 10,0 km og med vending. 
Starten går på busslomme der Solbergveien går opp (på slette med skilt til Knurrestad).
Løypa følger Fv 155 til Tangen Bru og fortsetter Rv 120 mot Elvestad.
Ved enden av Mjær er det vending.  Vending skjer midt i veien akkurat ved det hvite huset som ligger tett inn til veien (ca 75 meter etter 60 km/t-sone).  Det blir markert på begge sider av veien med et merke iløpet av fredagen for de som ønkser å teste løypa.
Etter vending går løypa tilbake til busslomma på motsatt side av starten.
Det legges ved et scannet kart av løypa her: Kart tempoløype

Påmelding:

Klubbmesterskap skal være gøy og åpent for alle i klubben.  Tempoløypa vil passe alle med landeveissykkel, og vi håper at flest mulig vil stille opp.

På grunn av organisering og litt planlegging, er det ønskelig at flest mulig melder seg på i forkant.  Det vil bli anledning til å melde seg på ved start, men arrangementet går mye smidigere om folk melder seg på i forkant.
Send derfor en mail til Atle Killerud på atlekil@online.no innen søndag kveld med påmelding, du oppgir navn og gruppe du ønsker å starte i.  Startlister vil bli laget på mandag.  Gruppe-inndelingen kan bli noe endret avhengig av antall påmeldinger.
Vi har satt en startkontigent på kr. 50,- for seniorer, betales i start-teltet.  Under 19 år er gratis.

Organisering:

Klubbmesterskapet går på et tidspunkt med relativt stor trafikk.  Vi må derfor vise hensyn, både ved ankomst, konkurranse og etter målgang.
Vi foreslår at flest mulig kommer syklende og melder sin ankomst så tidlig som mulig (start-teltet er på plass ca 17.30) ved start. 
De som kjører parkerer på Mjær-hallen. 
Oppvarming bør skje mot Nosa eller oppover mot Bekkkelaget.
Etter målpassering ønskes det at ryttere fortsetter og svinger inn mot Knurrestad.
Gang-/sykkelvei mellom Mjær og start/mål SKAL benyttes!

 

 



Birken 2012 - en fantastisk opptur for Driv IL Sykkel OPPDATERT MED LINK TIL BILDER, se nederst

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 26. Aug 2012

2:50:55 En rekord som blir stående lenge?

Vår egen Sturla i tet på forfølgerne. 
Sturla "tauet" på ca 15 mann i en imponerende fart mot Storåsen og siste passering.  Bare 7 minutter etter norgesmester Manengen.  Til mål holdt Sturla trøkket og var stakkarslige 7 minutter unna tetpulja.  Et imponerende ritt som helt sikkert vil gå over i historien som ett av de beste av en fra Driv.  Gratulerer Sturla.

Alle våre ryttere melder tilbake om "en god dag" på sykkelen.  Perfekte forhold, mye god trening gjennom sommeren og ikke minst innetreningen til Roy.

Viggo B. Hansen (bilde nr 2) er en gjenganger i Birkebeiner-arrangementene, men det var andre gang han prøvde seg på sykkelen.  I fjor stilte han opp nesten helt uten trening, og kom i mål på ca 4:15.  I år har han syklet litt mer, og perset med imponerende 3:40!!  Det blir flere merker på sykkel framover Viggo!

Det er flere (nær sagt alle) med gode resultater.  Våre folk på service-stasjonen hadde en stor dag med å observere våre flotte drakter i en jevn strøm over fjellet. 

Det blir vanskelig å plukke ut enkelte, og derfor viser vi til en liste som er laget over alle våre ryttere.  Her er slutt-tider og mellomtider.  Klikk her og les og nyt: Tider lørdagsbirken 2012

BILDER AV DRIVRYTTERE:
Vår eminente fotograf Geir Andre Olsen var en av støttespillerne på servicestasjonen.  Geir har tatt en rekke bilder, og iløpet av mandag/tirsdag vil disse bli lagt ut på hjemmesiden vår med en egen link.

Klikk på denne linken for å se fantastiske bilder tatt av Geir Andre Olsen, her er det stort sett knipset alle i Driv-drakt: http://gunnarbu.com/birken2012/index.html

Følg med på link til flotte bilder, og ikke glem klubbmesterskapene som er rett rundt hjørnet.  Mer info og invitasjon kommer



Lørdagsbirken i gang - og Lars Atle Holm i mål kl 10.15. Sturla imponerte med 2:50

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 25. Aug 2012

Stabilt og fint vær OG en topp service venter 34 Driv-ryttere

Tone Aglen, Geir Andre Olsen og Knut Arne Samuelsen er klare i morgentimene lørdag for å heie og å gi rytterne den siste ekstra lille piff før de runder løypas høyeste punkt.  Her er de rigget til allerede kl. 08.30 lørdag morgen. 
Lars Atle Holm og Thomas Nyborg er de første som er ventet...........  På mellomtidene ser det ut til at de kjører nesten "close" og med særdeles høy fart......

Lars Atle Holm (bildet) er første Driv-rytter i mål.  3 timer, 5 minutter (3:05:55).  GRATULERER!  Spennende å se om Thomas kan utligne diffen mellom han og Lars Atle fra Storåsen og inn.  Thomas er 1 min og 40 sekunder etter Lars Atle på Sjusjøen.  Men avstanden holdt seg og Thomas kom i mål på sterke 3:07:41.

Alle interesserte må klikke inn på denne linken, og søk under klubb med Driv. For å finne Arnfinn Rustad og Andre Angelillo må du klikke IL Driv:
Link: http://resultatservice.birkebeiner.no/sok_resultater2.php

Det ser ut til å være mye sterk sykling, og det rapporteres om gode forhold.   Utrolig jevnt blant mange av våre ryttere.

Etter at alle er kommet i mål, registreres det imponerende tider på alle våre deltagere.  Ekstra interessant å se hvor jevnt det er mellom mange.

Vår eminente leder Sturla Kaasa jr. imponerte i Eliteklassen med tiden 2:50:54.  Dagens desiderte beste tid fra en Driv-rytter, og vi gratulerer.
Du kan åpne dette excel-arket å se alle tider med ryttere som startet for Driv.  Legg også merke til hvor tett det har vært mellom enkelte på de respektive mellomtider: Tider lørdagsbirken 2012



Da er Birken-helga i gang..................

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Aug 2012

Spente ryttere på siste "hard-økt" ... med boller og kaffe

God tur til alle sammen!  Fredagsbirken og Ultrabirken startet i dag kl. 08.00 med totalt 7 Drivryttere i aksjon.  Lørdag går startskuddet for Lørdagsbirken og ca 34 Drivryttere sykler og 4 stykker i støtteapparatet står klar på fjellet før Storåsen.  Lykke til alle sammen.
Resultater og annen informasjon finner dere her: http://www.birkebeiner.no/ og følg denne linken for resultater når rittet går: http://resultatservice.birkebeiner.no/sok_resultater2.php
Vegard Øksnevad og Nils Vambeseth har passert første målestasjon på Skramstad allerede, kl. 10.00 fredag 24.  Gutta har starta bra: Vegard på 33 minutter og Nils på 41 minutter.  BRA!

Kl. 12.00 er Vegard registrert i mål på imponerende 3:27:21.  Nils nærmer seg mål.  Lars Erik, Einar og Knut-Arne er halvveis...........

Ved oppsummering av fredagsbirken er det utrolig imponerende å se Vegard som ender på 25. plass totalt av samtlige!!!  Sterkt kjørt Vegard!
Nils Vambeseth og Knut Arne Bråthen kom i mål på flotte 4:05/4:06, Einar Ihlebekk 4:29 og Lars Erik Nyborg imponerte med "stayer-evne" og fullførte på 5:11.
BRA GJENNOMFØRT ALLE SAMMEN!!



United Bakeries Cup - Stafett på Langsetløkka

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 23. Aug 2012

Driv stilte lag i Mix 17+ og markerte seg godt

I tradisjonen tro er ett av de 9 rittene i United Bakeries-cup stafett.  Det stilles 4-manns lag, og de fleste lag ønsker å stille i mix-klassen hvor det minst må være en jente.

Fra Driv deltok Thomas Nyborg, Jon Kristian Jakobsen, Kristine Kjelstrup Jacobsen og Erik Bøhler Hansen.  På bildet ser vi i tillegg vår nye "reserve" Frida som allerede med en alder på 1,5 uke stiller sporty opp:)

Laget vårt gjennomførte stafetten med glans og fullførte på tiden 35 minutter og 11 sekunder.  Det er litt vanskelig å se plasseringen klassevis, men totalt var dette helt i det øvre sjiktet med 34. plass av totalt 87 lag til start.  GRATULERER!

Målet for neste sesongs UBC-stafett må bli å stille med enda ett lag, for rapportene sier at dette var gøy!  I tillegg er det å kjøre ritt den absolutte optimale treningen folkens - altså et godt alternativ til en "bolletur" :))



Birkebeinerrittet 2012 - kun dager igjen

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Aug 2012

Ønsker lykke til på årets Birkebeinerarrangement

6 personer stiller til start på Fredagsbirken
1 på Ultra-Birken
33 personer starter på Lørdagsbirken

Sykkelgruppa stiller med egen servicestasjon før Storåsen.

Høstens siste store arrangement på sykkelen står for døren.  Driv er godt representert i årets Birkebeinerarrangement, og sykkelgruppa stiller med eget mannskap på Lørdagsbirken.  Der...... når du trenger det som mest....... etter Rosinbakken - på vei mot Storåsen, får du en flaske med forfriskende Cola.  Bare å gi "jernet" over løypas høyeste punkt!

På grunn av spredte start-tider og flere arrangementer, velger gruppa å ha fokus på Lørdagsbirken.  Dette skjer i form av at det rigges opp ett av våre telt, og det blir varslet i god tid (ca 500 meter) om at du nærmer deg "Driv-Service".  Gjør deg klar til å ta imot en flaske med forfriskende Cola som helt sikkert kommer godt med i kampen mot mållinjen.

 Vi glemmer ikke de 6 som stiller på startstreken på fredagsbirken.
Og, selvfølgelig ønsker vi Jon Kristian lykke til på Ultra-Birken.  Dere får stå på, og klare dere som best dere kan uten vår egen servicestasjon.

Til dere som starter på lørdag, så må dere følge med så godt dere kan etter Rosinbakkene og på vei mot Stoåråsen (Sjusjøen).  Knut Arne Samuelsen og Geir Andre Olsen (mulig 2 til) vil betjene dette spesielle servicepunktet for Driv-syklister.  Det blir i hovedsak langet en flaske med Cola, men har dere andre tekniske, fysiske eller psykiske behov, så fikser gutta dette:)  Geir Andre vil selvfølgelig også ta en del bilder.  Servicestasjonen er for Driv-syklister i vår flotte Driv-drakt.  Det blir i utgangspunktet rigget for de som står på den offisielle startlisten.  Sjekk startlisten her: Startliste lørdagsbirken 2012

Finner du ikke navnet ditt, eller skal du ikke starte, eller har du spesielle informasjoner til servicestasjonen på lørdag, send mail til Knut Arne Samuelsen: knusamu@gmail.com eller ring på 950 62 160.

Ønsker igjen alle lykke til, og vi håper å bringe hyggelige meldinger, resultater og bilder i begynnelsen av neste uke.



Torsdag bolle tur til Vangen

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Aug 2012

Siste trening før Birken, oppmøte på mjærplassen til vanlig tid kl18.(terrengsykkel)
Turen går til Vangen hvor Frank står klar med boller og kaffe. En hyggelig alternativ hvor vi samles, spiser boller, drikke kaffe og tipper tider på birken.
Med gjærbakst fra Vangen i magen, burde det gå fort over fjellet!

Birken været: http://www.yr.no/sted/Birkebeinerrittet/

Frank (høyre i bilde) fikser boller og kaffe torsdag

Noen birkentips: http://youtu.be/IpHzbenPtRg
                      http://youtu.be/e8pnxmYU3Vs


Driv klar for stafett.

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 20. Aug 2012

Vi har klart og få sammen et lag til UBcup staffeten onsdag 22.
Fortsatt mulighet for fler lag i alle mulige alders klasser, påmeldings fristen går ut kl22 i kveld MANDAG.
Påmeldte/lagoppstilling finner dere her: http://nydalen.idrett.no/pmdb/index.php?arrid=2186&lang=N&listpmld=J&vislag=J
Mer info http://ubcup.no/?page_id=63


Kråketråkken - sesongens morsomste landeveisritt

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 15. Aug 2012

Husk å melde dere på Kråketråkken som går søndag 19. august med start kl. 12:00. Dette rittet er supermorsomt med 3 runder på 24 km i et relativt flatt terreng som innbyr til høy fart. Målpasseringer og innspurt går i slakk motbakke med supre foto/videomuligheter og familieparkering med kaffeservering.
Mange etablerte klubber i vårt distrikt har gode tradisjoner med stort fremmøte i dette rittet, og sjansen for godvær er høy i dette distriktet (Rygge Kirke - Larkollen).  Det er på tide at Driv IL Sykkel også "melder seg på i kampen" i dette fine arrangementet.

 Informasjon om rittet finner dere her: http://mossck.com/files/innbydelse-2012.pdf



BMC-Rittet / Helterittet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 13. Aug 2012

sammenlikning av høydeprofilene birkebeinerrittet vs helterittet

Helterittet. Lørdag, gikk helterittet start og mål Rjukan sentrum. En løype, med panorama utsikt over hardangervidda, gaustatoppen i bakgrunn,  blå himmel, publikum langs løypa og supre forhold skulle 105km og 2400høydemetere sykles. Resultatlista finner vi fra Driv, Jon Kristian Jakobsen. Som syklet inn til 8plass M30-34 på tiden 4timer36min.
Greg Saw vant rittet, rangerte trasen som topp 5 i verden.
Resultater: http://www.emit.biz/races/2012.08.11/Helterittet_2012/resultat/ML3034.HTM
Video helterittet: http://youtu.be/grlUaQaF6Wc

BMC-rittet / Mistbergetrundt. Gikk også lørdag, start og mål på Eidsvoll, finner vi Driv rytter Lars Atle Holm. Han rapporterer om et flott ritt, med mange habile ryttere gikk fort fra start. Lars Atle,syklet inn til en fin 4plass M40-44.På tiden 1time59min 
Resultater: http://www.eidsvollsykkelklubb.org/Filer/mistberget_rundt/2012/BMC_2012.PDF

En ny ritt helg med mange fra Driv på resultatlistene, virker det som om at, formen er i anmars... til klubbmesterskapene som arrangeres i september.



UB cup starter opp igjen

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 13. Aug 2012

Onsdag den15august går første runde etter sommerferien ved skullerudstua, trasen er mye av den samme som i våres + noen ny sløyfer og snudd kjørerettningen. Dette er også, en fin gjennomkjøring 40-60min fullgass mot... klubbmesterskapene som går i september. Mer info om onsdagen`s ritt: http://froy.org/oslo/froy.nsf/id/A1E54962D9E3AD5DC1257A5700606674?OpenDocument

Eivind Steffensen, Langsetløkka ubcup tidligere i år.

22august staffet. For og stille lag trenger vi 4stk. Et lag må bestå min av 1 kvinne/jente. Med egen dame gruppe, så er vel dette et luksus problem.
Mer info: http://ubcup.no/?page_id=63 Dette kan være den siste utblåsningen før Birkebeiner rittet. (som de fleste vil bruke som oppkjøring til klubbmesterskapene i september)
For interesse/påmelding staffet kontakt: Jon Kristian Jakobsen tlf 99008519



Siste tilskudd til sykkelgruppa

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 13. Aug 2012

Erik B. Hansen og Anne Linn Struksnæs fikk en datter lørdag 11. august

Vi gratulerer Erik Bøhler Hansen og Anne Linn Struksnæs som nybakte foreldre.

Lørdag 11. august - godt timet mellom Grenserittet og Birken - ble det født en velskapt jente.  Vi gratulerer.

Dette lover godt for jenterekrutteringen, og det kan bli gøy på styremøtene framover også.  Begge foreldre sitter nemlig i styret:)



Vasarittet 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 12. Aug 2012

VASARITTET - EN MASSEMØNSTRING


Knut Arne Samuelsen, Tone Aglen, Kristine Kjelstrup Jacobsen, Trond Nyborg og Einar Ihlebeck.  Ikke alle Driv-ryttere var tilstede da bildet ble tatt.

7 deltakere fra Driv sykkel i fint solskinn og topp forhold. Vasarittet er ett topp arrangement og er kommet for å bli.  Sett av rittet på neste års kalender!

Flere asfaltpartier er flyttet ut i terrenget og løypa var i år utvidet til 95 km. Vi lå på selen høyfjellshotell, perfekt oppladning!  Her er tidene fra våre ryttere:
Thomas Nyborg 3.05.30
Erik Stensrud 3.18.49
Kristine Kjelstrup Jacobsen 3.52.27 , en sterk 10. plass i klassen sin
Trond Nyborg 3.46.49
Einar Ihlebeck 4.16.24
Tone Aglen - mangler tid
Knut Arne Samuelsen - mangler tid

Se denne linken for samtlige resultater: http://results.vasaloppet.se/2012/?lang=SE

 



Øyeren Rundt 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 12. Aug 2012

Sterk kjøring av Driv på sensommerens landeveisritt
KORRIGERTE TIDER OG 7. PLASS TIL STURLA

Øyeren Rundt ble nok en gang arrangert prikkfritt av SK Rye.  Og vår nye klubb stilte med mange kjøresterke folk.  Totalt 11 var påmeldt, men 1 brøt underveis og en stilte ikke på grunn av sykdom slik at i mål fikk vi 9 sterke tider.

Spesielt markerte Sturla Kaasa jr. seg i tetgruppa omtrent fra start til mål.  Litt ekstra fristende å bidra og fronte teten når bruddet går gjennom bygda vår.  Selv Sturla fikk merke kjøret litt på slutten, men tiden 3:10:12 markerte klubben på en særdeles positiv måte. Dette ga en sterk 7. plass totalt!! Blir spennende å følge Sturla i eliteklassen i årets Birkebeinerritt. 

Sturla Kaasa Driv IL Sykkel M30-39 03:10:12 OK
Vegard Øksnevad Driv IL Sykkel M40-49 03:20:48 OK
ANDERS KATHRUD Driv IL Sykkel M30-39 03:21:33 OK
Terje Kjørstad Driv IL Sykkel M40-49 03:22:07 OK
Sverre Berg Driv IL Sykkel M40-49 03:22:27 OK
Dag Holtop Driv IL Sykkel M50-59 03:22:37 OK
Thomas Lindeman Driv IL Sykkel M40-49 03:31:48 OK
Erik stensrud Driv IL Sykkel M40-49 03:32:13 OK
Roar Persson Driv IL Sykkel M40-49 03:50:54 OK
Østlie Per-Erik Driv IL Sykkel M60-99 Brutt
Roger Thompson Driv IL Sykkel M30-39 DNS
Dette rittet har tradisjoner, og målet må være at om noen år kan kopiere seieren til Njaal Haug som han hadde i dette rittet for noen år siden.

Desverre har vi ikke bilder fra rittet, men det er mange kjentfolk fra resultatlisten over. 
Vi har ikke fått inn melding heller på hvorfor Per-Erik måtte bryte, men vi håper det ikke var noen alvorlige uhell.  Roger Thompson har slitt med litt sykdom de siste dagene, og valgte å stå over for ikke å ødelegge formen fram til Birken.

Vel gjennomført alle sammen! 



Drakter, annet sykkeltøy og hjelm-caps

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 11. Aug 2012

Vi trenger din tilbakemelding - bruk forumet

På siste styremøtet ble det diskutert behov for lagerhold av drakter, lagerhold av en del andre sykkeleffekter samt litt sponsing fra vår leverandør, Trimtex.  Vi trenger litt tilbakemeldinger fra våre medlemmer når det gjelder en del vurderinger framover (Bruk forumet og svar på tråden som heter sykkeltøy):

Drakter:
Vi har en jevn strøm av henvendelser på supplering og nye som ønsker drakter.  Styret har derfor besluttet å gå til innkjøp av noe standard drakt-utstyr.  Dette vil bli noe begrenset, men er det spesielle ting dere mener vi bør sitte med på lager, så gi oss beskjed.

Andre sykkeleffekter:
Vi har til hensikt å gå til innkjøp av noen suppleringsprodukter.  Dette dreier seg om flotte sykkelsokker, lange- og korte- hansker og sko-overtrekk.  Det er flotte kvalitetsprodukter, og vi ønsker at alle skal ha mest mulig likt utstyr.  Dette blir ikke direkte med vår logo på, men tilpasset vår drakt.  Dette er som nevnt kvalitetsprodukter og prisene vil ligge på ca kr. 249 for lange hansker, kr 199 for sko-overtrekk og ca kr. 80,- for sokker.  Si hva du mener på forumet.

Caps:
Vi har omtrent 45 stk caps til å ha under sykkelhjelmen.  Disse er nå kommet, og da vi ikke har fått til alle sykkelgruppas medlemmer, forbeholder vi disse til de som skal starte på Birken + de som er raskest ute.  Disse fås ved å henvende seg til:
Erik Bøhler Hansen - telefon 902 02 012
Atle Killerud - telefon 913 56 429

I disse sakene (bortsett fra caps) ber vi altså om din tilbakemelding, og vi henstiller til at du bruker tråden som heter Sykkeltøy  på forumet! 



Lagertømming av flotte sykler

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 9. Aug 2012

Via Richard Bakke har vi fått tilbud om knallpriser på flotte sykler.  Det er lagertømming før vintersesongens artikler kommer inn, så her gjelder det å være rask.  Vurderer du ny sykkel, kan dette være et godt tilbud.

Se modeller, priser og kontaktperson ved å klikke denne link: Lagertømming KV Sykler



Birkebeinerrittet 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 9. Aug 2012

Birken 2012, fredag 24. og lørdag 25. august

Kun 2 uker igjen til sesongens siste store sykkelarrangement eksternt.
Birken er utpekt som ett satsningsritt, og planen har vært å arrangere felles opplegg rundt transport og eventuelt overnatting.
Styret i sykkelgruppa (
ikke sykkelstyret:)) hadde dette oppe på siste styremøtet denne uken, og beslutningen ble tatt om IKKE å arrangere felles transport og overnatting.  Bakgrunnen er rett og slett at en del starter på fredag (Fredags-Birken) og på lørdag er det stor spredning i start- og måltider.

Derimot vil sykkelgruppa stå for en felles service- og matstasjon i området rundt Aksjøen (mellom toppen av "Rosin-bakken" og Storåsen). 

Som det sikkert vil være forståelse for, så lar det seg i praksis ikke gjøre å lage et fornuftig felles opplegg for Birkebeinerrittet.  På lørdag er det starttider fra kl. 07.30 og frem til kl. 15.00 og da med tilhørende spredning i målgangen.  Et felles transport- og overnattingsopplegg blir derfor mer eller mindre håpløst å få til slik at alle skal bli tilfreds.

Derfor må alle selv sørge for transport og eventuell overnatting som tidligere.  Pr idag er det fortsatt mange ledige plasser for overnatting på Rena.  Når det gjelder transport så oppfordres det til at den enkelte prøver å avtale med andre i klubben, enten på trening eller bruke forumet på hjemmesiden vår.

Felles matstasjon:
Knut Arne Samuelsen vil ha ansvaret for en felles mat- og servicestasjon for samtlige Driv-ryttere - dette gjelder KUN lørdagsbirken.  Sammen med vår eminente fotograf i gruppe 3, Geir Andre Olsen og Svend Haug vil de rigge opp telt og servere litt ekstra energi et egnet sted mellom Rosin-bakken og Storåsen (Sjusjøen).  Det vil bli merket godt ca 500 meter før matstasjonen og gutta er tilgjengelige for alle våre medlemmer, fra morgen til kveld på lørdag!

Vi ønsker alle våre deltagere lykke til, både i Fredags- og Lørdagsbirken.  Uansett om du starter i eliteklassen eller i en senere pulje er det viktig å huske på at rittet er langt, og mye av tidsgrunnlaget legges på slutten av rittet.  Ikke minst håper vi at våre blide servicefolk skal inspirere til fortsatt innsats og en ekstra glød over bakketoppene på vei til Sjusjøen.



Viktige datoer for de to siste klubbmesterskap

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 9. Aug 2012

Merk og hold av viktige datoer for klubbmesterskapene i høst

Det skal kåres klubbmester totalt, og enkeltvis i hhv fellesstart, tempo og terreng.  Klubbmesterskap er uhøytidelig og et arrangement klubbens medlemmer stiller på for å ha en god sykkelopplevelse - uansett ambisjoner!

Hold av følgende datoer:
Tirsdag 4. september: Tempo
Torsdag 13. september: Terreng

Vårens fellesstart i Jubileumsrittet inngår som klubbmesterskap fellesstart.

Gjør oppmerksom på at:
Tempo er for deltagere over 13 år (går på landevei)
Terreng er for alle klubbens medlemmer, og vi henstiller til alle barn og ungdom om å møte.
Sykkelgruppas medlemmer må også forberede torsdag 30. august til en kombinert trening/dugnad i terrengløypa.

Mer info om løypetraseer, klokkeslett, påmelding etc kommer senere.
Hold av datoene allerede nå!



Grenserittet - en suksess for de fleste

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 5. Aug 2012

Grenserittet 2012 vel gjennomført og med god markering av Driv IL

Driv IL Sykkel, øverst på pallen!
Anne Kaasa med klasseseier var en av nesten 40 positive Driv-innslag under årets Grenseritt

Under nesten helt perfekte forhold gikk Grenserittet av stabelen lørdag 4. august.  Mange Driv-ryttere stilte til start, og de aller fleste hadde en flott tur gjennom de 80 km fra Strømstad til Halden.

Det blir vanskelig å trekke fram enkelt-ryttere blant så mange, men en klasseseier må selvfølgelig markeres.  En sterk prestasjon av Anne Kaasa som vant sin K 60-64 med tiden 3;49;04.
Raskest av alle Driv-ryttere var Sturla Kaasa jr. med tiden 2;34;29 og dette plasserte han som nr 48 av totalt 6.683 deltagere.  Sterk tid og plassering, og absolutt klubb-rekord.

De fleste var fornøyd med gjennomføringen, men noen var uheldige.  Ole Folkestad ble syk kvelden før start og kunne ikke stille.  Roy Victor Brunstrøm hadde et uhell underveis, og måtte på sykestua etter mål for å sy noen sting.  Imponerende allikevel å gjennomføre med tiden 3;28 Roy!

Fullstendig resultatliste for Driv-ryttere legges ut på hjemmesiden iløpet av mandagen, men her er linken for søkbare resultater på arrangørens side: http://results.ultimate.dk/smartres/?eventid=1025#box_details_header_anchor



Grenserittet 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 1. Aug 2012

35 påmeldte til årets Grenseritt

Grenserittet 2012 går av stabelen lørdag 4. august med start i Strømstad.  Det er ca 35 Driv-ryttere påmeldt.

På grunn av ferietid og det faktum at mange starter i forskjellige puljer, vil det ikke bli organisert felles transport fra styrets side.  Grenserittet er et ritt vi betrakter som lokalt, og mange velger å organisere transport og samkjøring selv.

Det oppfordres derfor til at den enkelte ornder alt det praktiske selv, og det kan sikkert være smart å kontakte noen andre i gruppa for å samordne transport til og fra. 
En oversikt fra arrangørens egne sider over deltagere fra Driv finner du ved å klikke her: Grenserittet påmeldte 2012



Driv's ryttere markerer klubben også i den våte ferietid

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 30. Jul 2012

NM maraton, Sandefjordrittet og Sjusjørittet
Drivryttere markerer seg over alt

Mens noen tar helt ferie, velger noen å trene seg opp til høstens store terrengritt.

Andre igjen stiller til start i ett av de mange ritt-tilbudene som finnes rundt omkring i Sør-Norge i ferien.  Erfaringene til disse gutta er at det absolutt ikke bare er Birken og Grenserittet som gjelder.  Det er flotte ritt som arrangeres hver helg av dyktige arrangører. 

På bildet her ser vi Lars Atle Holm som stilte til start i Sjusjørittet på lørdag den 28. juli og oppnådde en sterk 6. plass i sin klasse med tiden 1:57:09.  I tillegg deltok Hildegunn Holm og fikk en flott 11. plass i sin klasse med tiden 3:25:25 og Thor Pederstad med en flott 2. plass i M70 Pluss med tiden 3:04:48.  Gratulerer!

NM Maraton, Å i Heiane på søndag 28. juli 2012

I selskap med landets absolutt beste terrengryttere, stilte sykkelgruppas leder, Sturla Kaasa jr. opp til start sist søndag.  En særdeles krevende løype over 89 km og blant landet absolutte elite syklet Sturla inn til en imponerende tid og plassering.  Spesielt imponerende er det når vi vet at han sammen med et par andre syklet feil, og fikk dermed en ekstra runde på nesten 3 km.
Allikevel er vi imponert over 25. plass med tiden 4:02:54.  Her stiller alle de beste til start, og norgesmester ble Lars Ragnar Manengen foran Håkon Austad og Rune Høydal. 

 På lørdag den 27. juli gikk det et flott ritt av stabelen i sommerbyen Sandefjord.  Det var ikke mye som minnet om en god og varm sommerdag i den flotte Vestfoldske sommer da himmelen nærmest var åpen hele dagen.
Til tross for dette rapporteres det om meget dyktige arrangører og en flott og variert løype over 80 km,

Jon Kristian Jakobsen har slitt med mye skade- og sykdomsperioder i hele sommer, men etter 3 fine treningsuker ser det ut til at Jon Kristian nå er tilbake på det "gode sporet" og han ble nr i 4 i sin klasse med tiden 3:23:37.
Roy Victor Brunstrøm (se bildet i fint driv ned et terrengparti) har beholdt godformen gjennom en velfortjent ferie, og han tok en sterk 24. plass i sin klasse med tiden 3:52:42.

Vi er imponert over konkurranselysten og ikke minst gratulerer vi alle våre eminente representanter med innsatsen.
Det er fint hvis alle kontakter styret eller gruppekontakter dersom noen har andre ritterfaringer.

 



Form topping mot grenserittet ?

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Jul 2012

Grenserittet nærmer seg fort. En fin artikkel form topping mot grenserittet ligger her: http://www.skiaktiv.no/artikkel/2280/formtopping-mot-grenserittet.html

Felles treningen så langt etter Styrkeprøven har det vært tynt av gruppe 3-4 ryttere. Fler tallet av, gruppe 3-4 smug trener sikkert og går helt sikkert rett inn i 1 divisjon over ferien.

For de som vil ha gjennomkjøring før grenserittet, så går Sandefjordrittet lørdag og Å i heiane Søndag, som også er NM marathon for eliten.
Terminliste med link til ritt finner dere på  www.sykling.no sine sider.

Husk fellstreningene: Tirsdag Terrengsykkel kl 18. Torsdag Landeveisykkel kl 18. Søndag rolig langtur Terrengsykkel kl 09.


Valdresrittet - fin ferieaktivitet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 23. Jul 2012

Fornuftig ferie:
5 Drivryttere og 1 fra Follo-Driv deltok i helgens flotte arrangement i Valdres. 

Valdresrittet er et flott arrangement over 54 km med grusveier, stier og traktorveier.  Et lite og trivelig ritt som anbefales andre neste år.
På disse rittene får man minst like mye som på de store kostbare rittene som Birken og Grenserittet. 

- Erik B. Hansen ble nr 53 i Eliteklassen med tiden 2:05:43.
- Kristian Stubberud ble nr 19 i M25-29 med tiden 2:08:46.
- Per E. Østlie ble nr 3 i M60-64 med tiden 2:13:25.
- Frank Westlie ble nr 25 i M45-49 med tiden 2:17:58.
- Kristine Kj. Jacobsen ble nr 8 i K40-44 med tiden 2:33:22.
I tillegg deltok Bjørnar Kj. Jacobsen for Follo og ble nr 5 i M13-14 med tiden 48:28.

På bildet sees f.v. Kristian Stubberud, Erik B. Hansen, Frank Westlie og foran er Kristine Kjelstrup Jacobsen. 
Per Erik Østlie og Bjørnar Kjelstrup Jacobsen var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Foto; Anne-Linn Struksnæs



Drakter

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 19. Jul 2012

Det er nå kommet drakter til de som bestilte i begynnelsen av juni.

Alle som vet at de har bestilt drakter og/eller som ønsker seg drakt, ta kontakt med:
Erik Bøhler Hansen
Mobiltelefon: 902 02 012
E-post: erik@miba.no

Har du ikke bestilt drakt, kan du sende mail til Erik for å sjekke om det kan være noen ekstra, eller når neste mulighet er for å få drakt.



Fortsatt fellestreninger i juli

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 16. Jul 2012

Minner om at det er trening i hele juli.

Det kjøres terreng tirsdager kl. 18.00 og søndager kl. 09.00

Torsdager er foreløpig forbeholdt landeveissykkel (dette for å beholde farten i beina). Torsdager er også kl. 18.00.

På grunn av ferietid og ikke noe fastsatt program må de som møter bli enige om tur for den aktuelle trening.  Det anbefales intervall/bakkedrag/fartslek på tirsdager, lagtempo eller rask rulletrening på torsdager og rolig langtur på søndager.

Alle som er hjemme oppfordres til å møte opp.



L/O - Resultater fra lagkonkurransen er klare

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 13. Jul 2012

15. plass til Driv Sykkel av 68 startende lag

Bør sikre automatisk kvalifisering til lagkonkurransen neste år

Sterk innsats ga en flott 15. plass til Driv Sykkel.

Dette lover godt for neste års konkurranse da de 20 beste normalt er kvalifisert til å få starte i lagkonkurransen. 

For å se alle resultatene fra lagkonkurransen, se denne link: http://www.styrkeproven.no/oppslag?a=18839



Øyeren Rundt - neste store landeveisritt

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 11. Jul 2012

En del har meldt seg på Øyeren Rundt søndag 12. august.  Dette er et fint og populært landeveisritt på 12,3 mil med start og mål på Fjerdingby skole.  Løypa går i den kjente langturstraseen vår og det er fellesstart med masterbil til omtrent brua ved Fetsund.

Et ritt som anbefales, og som mange synes er en fin gjennomkjøring før Birken.  Les mer, og meld deg på her: www.sportsklubbenrye.no/node/16384

 



Drivryttere i NM Rundbane

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 8. Jul 2012

2 Drivryttere markerte klubben i NM, Halden 7. juli 2012

Spektakulær og krevende løype på Fredriksten Festning

Jon Kristian Jakobsen og Lai Holmsen (bilde viser gutta før start) stilte sporty opp til start i NM, Rundbane som ble arrangert på Fredriksten Festning helgen 7. til 8. juli.  Etter skade- og sykdomsperiode ønsket gutta å teste ut formen med makspuls fra start til mål i en svært krevende løype og med ryttere fra hele landet  (se bilder ved å åpne hele saken). 

Jon Kristian er en dreven rytter i denne type ritt, men med 3 lange skadeperioder denne våren, har han ikke fått kjørt mer enn ett ritt i tillegg til terrengsykkelrittet.  Derfor var det med spenning vi fulgte han til start, og en 7. plass med tiden 1:16:30 tyder på at formen er i anmars.

Lai har hatt en god oppkjøring til sesongen, spesielt på landevei.  Etter den store oppturen med klubben fra Lillehammer hvor han var godt med inn til mål med gruppe 1, ble han syk den første uka.  Mange har slitt litt med mageproblemer etter L/O, og treningen har blitt minimal.  Spenningen var stor i forhold til å starte i NM og spesielt i et ritt av denne typen.  Pulsen går rett opp i sone 4..... og der blir den i fire runder!!  Til tross for det ble det en god 10. plass i sin klasse.

Se bilder fra løypa ved å åpne saken

Her ser vi Jon Kristian ute fra den krevende løypa. 

Traseen var lagt på- og rundt Fredriksten festning i Halden.  Rundbane i terreng er normalt en sport for seg selv, og spesielt denne løypa var ekstra krevende og spektaktulær;
Fra start gikk det rett inn i krevende partier både oppover, nedover og med svært krevende svinger og tekniske partier over Halden by.  Ut og inn/ opp og ned på festningens murer gjorde sitt til at det ble lite eller ingen tid til hvile i denne løypa. 

 

 

 

 

Her er Lai i fint driv ute på andre-runden. 

Med den siste tids nedbørsbender, ble løypa ikke krevende.  Ikke bare var underlaget sugende og tungt, men det var partier hvor man måtte tenke sikkerhet fremfor å bare la det står til. 

Rundbane i terreng er definitivt en egen sjanger innen sykkelsporten, men ifølge Lai fristet det til gjentagelse.  Som Lai sa etter rittet, så er dette en form for sykling man må trene spesielt på.  Timer og mil på en landeveissykkel er godt å ha i bunnen, men spesialtrening både teknisk og kondisjonsmessig er en fordel å ha før man stille i denne type ritt.



Påmelding vassaloppet "sykkelvasan"

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Jul 2012

Vassaloppet har lagt ut 300 plasser i sykkelvasan til norske syklister. Bruk kode CV90NB for å melde seg på www.vasaloppet.se
Dette er satsnings rittet til Driv syklist, Knut-Arne Samuelsen.

Knut-Arne har ledig rom i selen, for de som ville trenge overnatting.



Thomas Nyborg syklet inn til seier under Bukkerittet i helgen, som var siste av 3 ritt i terrengcupen.

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 1. Jul 2012

 

Thomas Nyborg seier Terrengcupen M17-29

G-sport Terrengcupen, består av 3ritt. Terrengsykkelrittet, Vestmarksrittet og Bukkerittet. Hvor alle 3rittene er tellende, Thomas har gått til topps i alle rittene og har tatt 3000poeng av 3000 mulige.
Disse rittene er de tøffeste marathon terrengrittene her hjemme, både med høydemetere og teknisk.  
Elite klassen var det Lars Ragnar Manegen, som gikk til topps og tok med seg penge premien på 25000kr.
Film sammendrag fra rittene.
Terrengsykkel rittet: http://vimeo.com/42904362 
Vestmarksrittet: http://vimeo.com/43345964 
Bukkerittet: http://vimeo.com/45007039

På Bukkerittet deltok også sambygdingen fra follo sk/team sykkelboden rytter Bjørnar Jacobsen. Han syklet inn til en fin 5plass av 21, klasse M13-14. Bjørnar har hatt fin fremgang denne sesongen, blir spennende og følge ungetalente årene fremover.

N3 rittet gikk også i helgen, med start og målgang på norefjell. 70km og 1900høydemetere er dette et ritt som virkelig svir i lunger og bein.
Sturla Kaasa syklet inn til 3plass M30-39. Greg Saw vant totalt og klasse M30-39.

Gratulerer nok engang med sterke plasseringer i helgen.

Mange ritt fremover juli og august, så ingen grunn til og parkere sykkelen.
Neste helg er det trysilrittet/topprittet hvor Thomas Nyborg stiller til start.
NM rundbane terreng halden, hvor to veteraner fra klubben deltar.



Bilder fra Lillehammer - Oslo

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 25. Jun 2012

Geir Andre Olsen fra gruppe 3 var i støtteapparatet og har som vanlig levert en rekke flotte bilder.

Klikk deg inn på denne linken og se over 90 bilder fra rittet:www.gunnarbu.com/lo2012/index.html

De første 40 bilder er fra samlingen og gruppe 1, og naturlig nok er resten fra ritt-gjennomføringen til gruppe 3.  Flotte bilder, og garantert finner du deg selv på ett av disse.

Her ser vi Kristine Kjelstrup Jacobsen i fint driv over Mjøsbrua.  Gruppe 3 syklet sammen med IF Frøy fra Oslo.

Ellers så minner vi om at det faktisk er lov å bruke det enkle forumet vårt til å legge ut litt erfaringer den enkelte måtte ha fra ulike ritt, også L/O.



Fellestreninger i juli

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 25. Jun 2012

Behold formen fram mot høstens ritt

Så er halve sykkelsesongen i prinsippet over, men det oppfordres til at alle trener også i ferien.  Enten på egenhånd eller på sykkelgruppas felles samlinger.

Vi beholder treningsdagene som tidligere, og i god tradisjon vender vi fokuset nå mer over på terrengsykkel.
I juli vil det av naturlige årsaker ikke være faste gruppeansvarlige som leder treningene, men det oppfordres til at de erfarne medlemmene tar et ansvar og legger opp treningsturen.

Fra sykkelgruppas sportslige ledere, vil følgende generelle program gjelde for hele juli:
    Tirsdager kl. 18.00     Terrengsykkel. Fokus: Tur på grusvei/sti, intervall
    Torsdager kl. 18.00    Landeveissykkel. Fokus: Tempo (lagtempo/rulle)
    Søndager kl. 09.00    Terrengsykkel. Fokus; Langtur grus/sti/landevei

Alle dager er møtested som tidligere på Mjær. 
Minner om at noen blant de som møter må ta ansvar i forhold til ovennevnte fokus.

Det oppfordres til et enda hyppigere bruk av forumet for de som ønsker å invitere andre med på andre type treninger og/eller ritt.

Med ønske om en riktig god sommer fra styret og gruppeledere 



Lillehammer-Oslo; Stor suksess....... tross regn, vind og kaldt vær!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Jun 2012

Historisk arrangement for Driv sykkel

Her går toget etter start.........
Og hvilket ritt det ble!  Fantastisk kjørt av et nyetablert lag.  4:42:09 gir en snitthastighet på 40,4 km/t over 19 mil.  Målet ble nådd, og 21 av 29 startende satt med laget helt til mål.  Over all forventning.

Gruppe 3 hadde inngått en alianse med IF FRØY og 12 ryttere fra Driv og 12 ryttere fra Frøy utgjorde et flott lag som kjørte utrolig godt sammen.  Nesten alle kom samlet inn på 6 timer

Alle foto er tatt av Driv-rytter Geir Andre Olsen som sammen med 7 andre uvurdelige medlemmer bidro til at samtlige 41 som stilte til start fikk et perfekt og trygt sykkelritt.  Takk til alle sammen! 
Les mer om arrangementet ved å åpne hele artikkelen.

41 ryttere stilte til start, og fredag ettermiddag reiste alle i samlet flokk til Lillehammer.  Innleid buss, takknemmelig bidrag til ytterligere en minibuss med henger samt en front- og en mekanikerbil satte kursen for Lillehammer.  Hele gjengen ble innlosjert på et flott hotell ved Hafjell med felles middag og utdeling av startnummer.

Spenningen var stor, og selv om det gikk storkamp på TV'en var alle mest fokusert på siste justering av sykkel, fylling av drikkeflasker og merking av drakter og hjelm med startnummer.

Gruppe 1 (med innslag av gruppe 2) startet i lagkonkurransen med start 07.35.  Det betyr vekking kl. 05.00, frokost og "trilling" på 17 km til start.  Fin oppvarming:).  29 mann stilte til start.  Frank Westlie måtte kaste inn håndkleet etter en uke med omgangssyke. 

Rulla gikk fint fra start, og farten var STOR i starten.  Roy, Erik og Sturla justerte farten noe ned slik at pulsen var noenlunde grei for de fleste fram til Brøttum og den første store testen.  Fart på opp mot 80 km/t i et stort felt kan virke skremmende.........  Heldigvis gikk det bra, og det er trygt med en frontbil som varsler at ryttere kommer.  Godt å ha Lars Erik og Knut Arne i følgebilen også, godt utstyrt med ekstra sykler, mange reservehjul og annet nødvendig verktøy.  Bra jobba gutter!!

Laget kjørte sterkt og teknisk meget godt hele veien fra Lillehammer til Oslo.  På det avtalte stedet ved Feiring kirke stod Viggo B. Hansen klar med minibussen og 29 merkede matkasser.  2 minutters stopp for "nødvendig ærend" før rulla gikk videre i et fantastisk tempo.  Takk for topp service Viggo!

Tiden 4:42:09 er bedre enn målsetningen, men her må det legges til at tidsmålet baserte seg på fjorårets optimale forhold.  I år var det tyngre forhold med regn og MYE vind!  Periodevis var det også veldig kaldt.  Dette gjør innsatsen enda mer imponerende, og det blir spennende å se endelig plassering i lagkonkurransen for hele laget.

Gruppe 2 (har vi det da???) hang med et stykke.....  Alle var fornøyd og den opprinnelige gruppe 2 med tidsmål på 5:30 må uansett være fornøyd. 

På grunn av liten "bemanning" i gruppe 2 ble det på en sporty måte avgjort at disse rytterne skulle få starte med gruppe 1 og "henge med så lenge som mulig".  Faktisk klarte et par stykker å henge med helt inn og det står det stor respekt av.  Det ble noe spredning fra beste tiden, men siste rytter som startet i lagkonkurransen kom i mål med tiden 5:11:13 og dette må være mer enn godkjent. 

Gruppe 3 bestod av 12 ryttere og de syklet sammen med 12 andre fra IF Frøy.  Dette var et veldig godt alternativ til å starte selv, og med et sammensatt lag på 24 stykker, hadde de også en fin tur nedover fra Lillehammer, og de fleste kom i mål omtrent på tidsmålet som var rundt 6 timer. 
Spesielt imponerende var det av våre 3 jenter som alle satt med helt til mål.  Gro Fjeldstad, Kristine Kjelstrup Jacobsen og Tone Aglen bidro alle på en utrolig fin måte slik at laget fungerte hele veien.

Det ble noe sprekk i dette laget også etter Minnesund, men så langt vi vet er alle fornøyde med arrangementet og med egen innsats.
Så vidt vi kan se av resultatlisten så langt, kom alle inn under 6 timer og 30 minutter.

Knut Arne Samuelsen og Geir Andre Olsen kjørte følgebil og hadde god kontakt om moralsk støtte til våre ryttere i dette feltet. 
Målet for neste år må være å stille eget lag også for denne gruppen, og ikke minst håper vi at enda flere jenter vil være med.

Flere Driv-ryttere i aksjon:
Det er også gledelig å se at det er flere Driv-ryttere som bemerker se i Styrkeprøven.  Lars Atle Holm hadde inngått avtale om å kjøre med et annet lag, og sammen med "Team Anton Sport" kom de i mål på 4:30.  Imponerende.
Arne Steffensen kjørte den virkelige styrkeprøven, og fullførte fra Trondeheim på 16 timer og 28 minutter (det ryktes at dette laget var utsatt for "tegnestift sabbotasje ved Bergkåk og tapte 20 minutter på en massepunktering)

For fullstendig resultatliste se denne linken: http://www.styrkeproven.no/

 



Lillehammer-Oslo med avslutning for alle sykkelgruppas medlemmer og venner

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 18. Jun 2012

Lørdag 23. juni er det sykkel-galla!
Driv Sykkel stiller med over 40 deltagere.

Mange har ventet lenge, og trent og trent - mil etter mil, styrke, drag, rulle...... 
29 Driv-ryttere starter i lagkonkurransen som lag nr. 18.  Start 07.35.
12 Driv-ryttere starter kl. 10.05 sammen med 12 stykker fra IF FRØY, tidsmål 5:50.
6 Driv-ryttere (og andre) stiller velvillig opp som sjåfører på front- og følgebiler samt mekanikere.

Med andre ord blir dette en stor dag for Driv sykkel, uansett resultat til slutt.  Roy og Knut Arne har, sammen med sine støttespillere og ikke minst Sturla og resten av styret laget et flott opplegg.  Felles buss på fredag.  Hotell-overnatting, felles middag, mange dyktige og ivrige folk i støtteapparatet.  Alt ligger til rette for en stor sykkelopplevelse.  Gå inn på www.styrkeproven.no og følg utviklingen i rittet og følg med passeringstider.  Fredag kl. 16.00 er det samling på Mjær for felles avreise.  Alle ryttere har fått fyldig informasjon, og skulle det være spørsmål fra rytterne så må gruppeledere eller noen i styret kontaktes!
Fyldig rapport kommer neste uke.

Sommeravslutning med grill på Bråten-dammen (Mjær)

Som en markering av at vårsesongen går mot slutten, og ett av de store satsningsrittene er gjennomført, planlegges det en uhøytidelig sammenkomst ved Bråten-dammen på Mjær stadion lørdag 23. juni ca klokken 18.00. 
Sykkelgruppa stiller med stor grill og den er varm slik at alle kan grille medbrakt!  Ta gjerne med noe å sitte på også.  Alle syklister og sykkelvenner er velkommen. 

Det er naturlig nok sommervær vi ønsker oss, både på rittet og på grillingen.  Problemet vårt er å få lastet ned sommerværet, og her må alle sykkelvenner bidra......  Vi får uventede problemer hver gang vi forsøker, men bidrar alle, så satser vi på sol på lørdag:)

 



En flott ritt helg med gode prestasjoner

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 17. Jun 2012

 

Farrisrunden: finner vi i klasse M45-49 Trym Andreassen, syklet inn til tiden 3.33.36 Resultater: http://results.ultimate.dk/smartres/?eventid=1016

Under årets ritt skjedde det en tragisk ulykke hvor en rytter fra Oslo omkom. Tanker går til de etterlatte og deltakers klubb.

Hallingrittet: Finner vi Per-Erik Østlie, som virkelig hadde fart på potene denne dagen og syklet inn til 1plass M60-64. Resultater: http://hallingrittet.no/no/html/hallingrittet/

Skiptvetrittet. Finner vi enda fler Driv syklister. M25-29 Morten Nyborg. M40-44 finner vi Lars Thorbjørnsen og Erik Stensrud. M50-54 Trond Nyborg. M60-64 syklet Nils-Petter Wiik inn til en fin 2plass og Kristine Jacobsen inn til en fin 3 plass K40-44. Bjørnar Jacobsen Follo sk/Team sykkelboden syklet inn til en fin 3plass. Resultater: http://www.skiptvet-rittet.no/

Neste helg er det Lillehammer-Oslo. Ritt og treninger har gitt signaler, at det er fler i Driv som har realt godt trøkk i potene. Jobb som et lag og gjør hverandre gode. Lykke til.



Rapport fra Skiptvetrittet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 17. Jun 2012

Som dere ser av helgens oppsummering fra Jon Kristian, har det vært mange fine ritt, og med flotte plasseringer.  Vi er stolte av at drakta vår viser seg frem på en så flott måte, helg etter helg.....

Lars Torbjørnsen er en ivrig terrengsyklist (snakker om landevei neste sesong), og han har sendt oss denne fine rapporten fra Skiptvetrittet (bilder kommer senere når fotograf Kristine Jacobsen får fremkalt bildene:)):

Her er rapporten fra Lars, åpne hele artikkelen og se alle resultatene
(OBS:  I tillegg til Driv-rytterne som her er nevnt syklet vår unge lovende sambygding, Bjørnar Jacobsen inn til en sterk 3. plass, kun 2 sekunder etter 2.-plassen):

Bjørnar nr 3 skiptvetritte. Til høyre i bilde

Skiptvet-rittet ble gjennomført av flere Driv syklister søndag 17. juni. Etter at himmelen hadde tømt seg både lenge og vel skulle det vise seg at det ikke kom en eneste regndråpe i området de timene rittet pågikk. Løypa var morsom, meget variert og med høy fart hele veien. De siste dagers regnvær hadde forvandlet samtlige terrengpartier til rene gjørmebaner, som det allikevel var mulig å sykle i. Rittarangøren hadde åpenbart alliert seg med værgudene, og hele arrangementet oste av god stemning med blide funksjonærer og publikum langs løypa som heiet fram alle oss som syklet.

Undertegnede lå i en gruppe med Erik Stensrud på et av asfaltstrekkene da vi fikk en skikkelig opptur. For midt i mot kommer selveste Driv-toget på siste langtur før Lillehammer-Oslo! Både Erik og meg var ute til venstre og vinket og vi fikk respons! For et sammentreff og utrolig kult - det var skikkelig godt å se dere karer!

Fra venstre Lars, Trond og Morten



Følgende personer presterte i søndagens Skiptvet-ritt:

Kristine Jacobsen klinte til og ble nr. 3 i K40-44 med tiden 2:31:02 (av 20 stk som kom i mål).

Morten Nyborg kom på 28. plass i M25-29 med tiden 2:50:54 (av 32 stk).

Lars Thorbjørnsen kom på 29. plass i M40-44 med tiden 2:10:19 (av 102 stk).

Erik Stensrud kom på 36. plass i M40-44 med tiden 2:13:38 (av 102 stk).

Trond Nyborg kom på 27. plass i M50-54 med tiden 2:44:31 (av 41 stk).

Nils-Petter Wiik tok en meget sterk 2. plass i M60-64 med tiden 2:24:03 (av 11 stk).



Alt i alt en meget bra dag for Driv terrengsyklister med sterke plasseringer!



Lars Thorbjørnsen



DRIV IL 75 ÅRS JUBILEUM

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 16. Jun 2012

Bruk helgen på Mjær til god oppladning før Lillehammer/Oslo

Driv IL er 75 år og dette markeres med mange aktiviteter, fest og annen morro på Mjær Stadion hele helgen, 16. - 17. juni.

Sykkelgruppa står med egen stand hvor unge kan konkurrere i dekkeskifte.

Friidrettsgruppa arrangerer Jubileumsløp terreng.  Her må syklister stille!  Meld dere på.  Se info om løpet og påmelding her: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?id=57249

Det oppfordres til at alle stikker en tur nedom på Mjær Stadion for å støtte opp om både sykkelgruppa og hovedlaget.

For alle som trenger sykkeltøy til Lillehammer/Oslo har vi også på standen noen trøyer og bukser for salg.



(Gale?) Drivsyklister presterer igjen.... i nye elementer

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 14. Jun 2012

Vått - kaldt - og "morsomt"
Drivsyklister helt i toppen i Merrel Challenge, Sørkedalen

Jan Erik Christiansen, Knut Jo Strømsborg og Marius Haug fra Driv IL Sykkel (FOTO; Henrik Aasbø, Østlandets Blad)

I helgens arrangement i Sørkedalen leverte 3 spreke Driv-syklister en fantastisk innsats..... ikke bare på sykkel.  Blant 80 lag markerte gutta seg helt i toppen, og ble til slutt nr 4 i herreklassen (moralsk en 3. plass)

Dette er en konkurranse utenom det vanlige og utrolig krevende - både til fots, på sykkel og svømmende/padlende i en elv......
Les mer om konkurransen og se flotte bilder her: http://www.oblad.no/sport/vatt-kaldt-og-veldig-morsomt-1.7396024

Vi gratulerer alle 3



Raumerrittet 2012 - Driv fortsetter med sterk innsats

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 9. Jun 2012

Drivryttere fortsetter å imponere i løypa

Selv om de er vanskelige å finne på listene når de ikke er påmeldt med klubb!!

I ruskete sommervær stilte mange fra Driv sykkel opp i årets Raumerritt.
Thomas Nyborg som har det for vane å plassere seg helt i toppen, måtte denne gangen bryte - nesten halvveis.

Lørdag kveld er det kun søkbare resultater som er tilgjengelige på denne link: http://results.ultimate.dk/smartres/?eventid=1004

Sturla Kaasa jr imponerte med sterke 2:48:55 og det plasserte han helt i toppen i sin klasse.  Sturla fortsetter i et utrolig sterkt tempo og beviser nok en gang at han er helt i toppen av norges beste terrengsyklister.

I klasse 25-29 imponerte også Erik B. Hansen med sterke 3:10:59. 
Kristian Stubberud fullførte på 3:27:00 

Fra klasse M40-49 har vi nå plutselig fem flotte representanter med følgende tider:
Eivind Steffense 3:14:06
Andre Angelillo 3:25:34
Frank Westlie 3:34:00
Trym Andreassen  3:52:26                                                                             Erik Jensen 3:56:25

Klikk deg inn på linken til resultatlisten over for å finne flere.

Oppfordring til alle som melder seg på ritt:  Meld deg på med Driv IL Sykkel!
Det blir da mye lettere å finne kjente folk ved de søkefunksjoner som ligger i resultatlistene.



Thomas Nyborg fortsetter å imponere. UB-Cup 4, runde med KLASSESEIER!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 7. Jun 2012

Gratulerer Thomas Nyborg med klasseseier i UB-Cup's 4. runde på Langsetløkka

Thomas fortsetter i samme stil og har beholdt godformen helt siden han var på Mallorca før påske!  Han er for tiden ustoppelig, og i 4. runde i United Bakeries Cup leverte han like godt seier i sin klasse.  Dette bringer han inn på en relativt trygg 2. plass i sammendraget.
(Bildet viser Thomas i god posisjon før han knekker til omskrevet seieren.)

Erik B. Hansen stilte i samme klasse, men 2 punkteringer medførte at han stod av.  Allikevel ligger Erik på en fin 6. plass i sammendraget.

Eivind Steffensen fortsetter også å kjøre sterkt i en tøff M40-49-klasse.  I går ble det 14. plass, ca 4,5 minutter bak vinneren.  I sammendraget ligger Eivind på en fin 7. plass.

Bjørnar Jacobsen, vår unge lovende sambygding som kjører for Team Sykkelboden, måtte også bryte i går desverre.  Når kjedet ryker tvers av ute i skogen, er det ikke så mye håp på disse intense rittene.  Bjørnar gikk over til å være fotograf, og åpne hele artikkelen for å se bilder av Erik og Eivind også fra dette rittet

Vi gratulerer alle med god innsats, og ønsker alle lykke til i lørdagens Raumerritt.

Her er Erik og Eivind også i aksjon under onsdagens UB-cup



Hurdalssjøen Rundt, sterk innsats av Erik B. Hansen og Kristian Stubberud

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 4. Jun 2012

I surt og kaldt "sommervær" stilte Driv med 2 mann i det prestisjefylte rittet "Hurdalssjøen Rundt" søndag 3. juni.  Dette er et ritt som stiller store krav til ryttere med spesiell tung og krevende passering av Minneåsen.  Mange gode sykkelryttere bruker dette landeveisrittet som en oppkjøring til Den Store Styrkeprøven.

Erik B. Hansen imponerte med en sterk 3. plass i klasse M20-29.  Tiden ble 1 time og 51 minutter.  Kristian Stubberud gjennomførte også med stil og kom på 22. plass i samme klasse.

Vi gratulerer samtidig som vi er sikre på at dette rittet gir gutta ekstra fart på beina om 3 uker når de står på startstreken på Lillehammer.
Bildet viser Kristian Stubberud i fint driv opp Minneåsen, en meget krevende stigning,



NORDMARKSRITTET 2012, med sterk plassering fra Driv

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 3. Jun 2012

Det krevende Nordmarksrittet gitt av stabelen lørdag 2. juni.

42 km og over 1600 høydemeter gjør dette rittet til en skikkelig styrkeprøve.  Mange av landets beste terrengryttere stiller til start.

Sturla Kaasa jr. gjennomførte rittet på en fantastisk tid.  Soleklar seier i sin klasse!  Totalt kom han på 4. plass hvor den kjente skiløper Arne Post vant foran en tidligere norgesmester, Jan Olav Beitmyren.  Arne Post vant med tiden 1:21:15, og Sturla imponerte på 4. plass totalt med 1:24;05.  Sturla slo den tidligere svenske totalvinner i Birken, Philip Tavell, som kom på 5. plass med 1:24:37
Link til resultatlisten finner du her: http://hhnordmarksrittet.no/resultater/

Det er fantastisk at Driv-ryttere viser seg frem, og oppfordringen går igjen til å melde seg på sykkelritt.  Tilbudene er mange, både på landevei og i terrenget.  I tillegg til Hennesrittet, Hurdalsjøen Rundt og Nordmarksrittet deltok også Stian Østlie og Erik Stensrud på det første landeveisrittet til Birkebeinerarrangøren.  Sterk kjøring av begge gutta, i kaldt og surt vær. 
Vi gratulerer både jenter og gutter med helgens innsats!



OPPDATERT: Hennesrittet 2012 med deltagere fra Driv Sykkel

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Jun 2012

5 deltagere fra Driv i årets Hennesritt

Prestasjoner som ville gitt gode plasseringer i eliteklassen


Fra v; Kristine Kjelstrup Jakobsen, Mette Gullichsen Haga, Tone Aglen og Line Helle.  Foto; Knut Arne Samuelsen
I tillegg deltok Hildegunn Holm også fra Ytre Enebakk

Vi gratulerer vår nye jentegruppe med det første gjennomførte rittet.  Meget imponerende og fantastisk innsats.  Offisielle tider er nå klare på denne linkten til resultater: http://www.hennesrittet.no/resultater.html . Her ser vi at Kristine (på 4. plass) og Mette (på 5. plass) brukte ca 3 timer og 7 på de 72 kilometerne, mens Tone hadde 3.25 og Line 3.34.  Hildegunns tid kjenner vi ikke enda. 

Ser vi på tidene til elite-klassen ville jentene fått gode plasseringer også blant disse.  Dette vitner om god sykling av alle våre representanter.  I tillegg vet vi at det er "mer  å gå på" for alle, og spesielt med noen velt og andre tekniske problemer så kunne tidene blitt enda bedre.  Når de nye draktene kommer så vil jentene også virkelig representere klubben på en flott måte, og et imponerende høyt nivå.

Dette lover godt for videre satsing blant våre kvinnelige syklister, og vi gratulerer igjen!  En takk også til Tone Aglen for utrettelig arbeide med å få til en jentegruppe.  Nå er du i gang Tone:)



Navn på sykkelen ?

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 30. Mai 2012

På fler nettsteder, kan du få kjøpt navn til å ha på sykkelen / hjelmen. Noe som har blitt etterspurt. Her en link fra usa: http://www.vcgraphix.com/en/Store/products.asp?subCatID=154&subCatName=Name+Stickers+on+Clear+with+Flag&mainCatName=Bicycle+Custom+Name+Stickers

 

løp og kjøp! Husk at gruppeledere setter pris på navn merkelapper, hvor navnet kommer tydelig frem.



Terrengsykkel rittet 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 26. Mai 2012

Gratulerer til Stjerna i klubben, Thomas Nyborg med klasse seier og en sterk tid 2 runder M17-29.   
Thomas Nyborg, er blitt kjent i sykkel miljø som mannen med "gule crocs"

 

M30-39 2runder stilte Jon Kristian Jakobsen (8plass). M40-49 Eivind Steffensen (13plass). Andre vi finner på resultatlisten fra Driv. 1Runde. M30-39 Michael Berggren. M40-49 Lars Thorbjørnsen og Terje Stræte. Bjørnar Jacobsen som sykler for Follo sk/ Team Sykkelboden, syklet inn til en fin 9plass M13-14

Gratulerer med vel gjennomført ritt. For fler resultater: http://timing.quick.no/index.php?page=Resultater&Event=544

 

 

Erik B Hansen, bursdag i dag 26/5 har service for Thomas, som sykler inn til seier. Gratulerer til begge!

3 beste M17-29 Nr1 Thomas Nyborg. Gratulerer!

Eivind Steffensen, veldig blid. Stilte også denne gang med felles transport med autoteknikk bussen.

Jon Kristian Jakobsen, opp fjellstad bakken.

Bjørnar Jacobsen, til høyre i bilde (Follo sk drakt)

Takk til Kristine Jacobsen for bilder og super service underveis i rittet.



Randsfjorden Rundt 2012 - Kjempetid på de beste

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 26. Mai 2012

Prestasjoner av beste kvalitet
(Bilder er fra Jubileumsrittet da Randsfjorden ikke har lagt ut årets bilder enda)

I strålende solskinn og perfekte forhold for landeveisritt stilte 12 ryttere fra Driv på start i årets Randsfjorden Rundt!  152 km ventet under perfekte forhold.

Første rittet for Driv med egen startpulje, med frontbil og ekstra servicebil bak, kjørt av Lars Erik Nyborg. 
Alle startet samlet og det ble kjørt godt, men behersket de første 3 kilometerne som preges av en lang og seig mote.  På toppen ble det satt GOD FART og rulla satt perfekt.  Riktignok ble det justert litt etterhvert da gruppe 2 og gruppe 3 ønsket et roligere tempo.  De resterende 9 gruppe 1-rytterne lagde da en rulle med svært gode ryttere fra Skullerud, og sammen kjørte disse inn til den imponerende slutt-tiden på 3.55.40!  Dette tilsvarerer nesten 39 km/t i snitt og det lover godt for Lillehammer/Oslo.  Det mangler bare at folk melder seg på ritt og stiller til start!  Pinsehelgen og terrengsykkelrittet må nok ta noe av skylden, men sykkelgruppa håper på noe større interesse for ritt-deltagelse framover.

For alle resultater se denne link http://timing.quick.no/index.php?page=Resultater&Event=541 og mer info, les hele saken

Så godt som alle gruppe 1 rytterne kom i mål mellom 3.55 og 4.10.  Det er imponerende med 9 mann i gruppa (riktignok med avtale underveis med et ukjent lag om samkjøring).

Rye Ekspressen stilte med 40 mann i gruppa og vant på ny rekord-tid med 3.23.  Det sier egentlig mer om Driv-rytternes innsats når vi ser på antallet vi hadde å kjøre med.

Her er alle resultater for Driv-gutta:

Sturla Kaasa jr. 3.55,40
Roy V. Brunstrøm 3.55.51
Erik Stensrud 3.56.02
Dag Holtop 4.01.46
Anders Kahrud 4.01.46
Martin Kathrud 4.04.38
Henning Johansen Sørfjord 4.04.38
Knut Jo Strømsborg 4.04.38
Bjørn Skaug 4.10.55
Atle Killerud 4.17.56
Nils Vambeset 4.44.58
Einar Åsheim Ihlebæk 5.10.10
Ole Johansen 5.10.49

GRATULERER MED FLOTT GJENNOMFØRT RITT ALLE 12.
Selv om det var litt for få, ble det lagt godt merke til denne nye klubben som kjørte veldig sterkt i perioder.  Det ble også knyttet god kontakt med Skullerud Sykkelklubb om videre tanker for samkjøring på fremtidige ritt!

 

I en nystartet sykkelklubb kan det være at noen er engstelige for å stille til start i sykkelritt.  Det er forståelig, men i disse tur-rittene på landeveien er det mange som stiller for første gang.  Ole Johansen og Einar Åsheim Ihlebæk gjennomførte med stil, til tross for 2 punkteringer.  Det er alltid en god mulighet for å danne grupperinger underveis, da det er ryttere som ønsker noen å kjøre sammen med hele veien. 

Oppfordringen går derfor til å følge med på terminlista, inviter med andre fra klubben og still til start!  Det er defintivt den beste trenings-formen å kjøre flest mulig ritt.

Totalt sett har det vært en flott pinse-aften for mange Driv-ryttere, og vi kan ikke la være å bli imponert over Thomas Nyborgs sterke seier og ikke minst tid i Terrengsykkelrittet som IF Frøy og andre arrangerte i dag! 
GRATULERER TIL THOMAS!........OG ALLE ANDRE DRIV-RYTTERE SOM STILTE I VÅRE FLOTTE DRAKTER I DAG! 

Mer info og bilder kommer fra årets ritt så snart dette er klart



Runde 3 United bakeries cup

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Mai 2012

UBCUP GULLHAUG. Fotograf: Mutter`n til Bjørnar Jacobsen

 

Fler fra Driv, stilte til start denne gang, gullhaug i bærum. M6-8: stilte Martin Henning Øksnevad. Kjempe moro at Driv har deltakelse i M6-8år. M17-29: Erik B Hansen, Thomas Nyborg. Her syklet Erik inntil en fin 2plass. M 40-49: Her stilte Driv med egen bollesjef fra Vangenskistue for første gang Frank Westlie, i tillegg deltok Vegard Øksnevad og Eivind Steffensen. Autoteknikk stilte med fellestransport, med mini Buss.

Ytre Enebakk`s unge lovende Bjørnar Jacobsen, som sykler for Follo SK. Syklet også inn til en fin plassering M13-14år

Resultater: www.UBCUP.NO

 



Randsfjorden Rundt, lørdag 26. mai

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 23. Mai 2012

Noe skuffende lav påmelding til dette rittet foreløpig!

Pr idag er det 13 Driv-ryttere som har meldt seg på, og det er en pen blanding av ryttere fra både gruppe 1, 2 og 3.  Det er fortsatt ledige plasser og fullt ut mulig å melde seg på, se link under "Ritt-meyen"

Med værmeldingen for kommende helg i minnet, og ikke minst at dette er det PERFEKTE ritt for oppkjøring til Lillehammer-Oslo bør alle som er hjemme, og som ikke skal sykle Terrengsykkelrittet melde seg på.  Vi har for første gang fått en egen startpulje og det bør bli en flott tur i fine omgivelser.  Ikke minst er det også en fantastisk arrangør som legger alle forhold til rette for rytterne - før - underveis - og etter rittet!

Ta kontakt med Dag Holtop på telefon 901 11 745 om du har spørsmål til dette rittet.



Afterbike og premiere etter Terrengsykkelrittet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Mai 2012

Terrengsykkelrittet som i 2012 arrangeres 26. mai er kjent for sin gode stemning både i start/mål-området og ute i løypa. Nå inviterer bla arrangøren Terrengsykkel til afterbike og premiere på storfilmen Strenght in Numbers. Dette er omtalt som årets råeste sykkelfilm, og akkurat som Terrengsykkelrittet er den ikke for pyser – filmen har 18 års aldersgrense!

Filmen visen på Parkteateret på Grünerløkka lørdag 26. mai kl. 19 – i full HD. For de som har tid og anledning er dette GRATIS. Arrangøren presiserer at dette også er en glimrende anledning til en "lettbent sykkelkveld med rom for skrøner om egne bragder og sosial aksept for din lidenskap".

Sjekk ut traileren her: http://www.pinkbike.com/news/Strength-in-Numbers-Official-Trailer-2012.html, eller les mer på www.terrengsykkel.no.



Gjennomkjøring av Terrengsykkel trasen

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 17. Mai 2012

Nå nærmer det seg Terrengsykkel rittet, fler er klar får gjennomkjøring. Fredag 18, sykler en gjeng igjennom trasen fra haraløkka. Oppmøte kl17,30. http://idrett.speaker.no/Discussion.asp?WCI=wiDiscussionArticle&Id=1086519&OrgElementId=699147

Søndag 20. står det oppført gjennomkjøring i treningsprogramet. Med 2 alternativer. Enten oppmøte kl9 fra mjær, sykler inn. Eller får de som vil starte gjennomkjøringen med litt mer overskudd, møter ved skullerudstua kl10. Møtes felles kl10 skullerud stua. Terreng ansvarlig, sliter med noen skavanker stiller mest sannsynlig ikke på gjennomkjøringen. Løype kart:løype kart TRS2012 GPS spor: http://connect.garmin.com/player/174382796

 


Gjennomkjøring av Terrengsykkelrittet trasen

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 17. Mai 2012

Nå nærmer det seg Terrengsykkel rittet, fler er klar får gjennomkjøring. Fredag 18, sykler en gjeng gjennom trasen fra haraløkka. Oppmøte kl17,30.
http://idrett.speaker.no/Discussion.asp?WCI=wiDiscussionArticle&Id=1086519&OrgElementId=699147

Søndag 20. står det oppført gjennomkjøring i treningsprogramet. Med 2 alternativer. Enten oppmøte kl9 fra mjær, sykler inn. Eller får de som vil starte gjennomkjøringen med litt mer overskudd, møter ved skullerudstua kl10. Møtes felles kl10 skullerud stua. Terreng ansvarlig, sliter med noen skavanker stiller mest sannsynlig ikke på gjennomkjøringen. Løype kart:løype kart TRS2012 GPS spor: http://connect.garmin.com/player/174382796



Runde 2 United bakeries cup

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 17. Mai 2012

Runde nr 2 gikk ved lillomarka arena. Hasle/Løren var arrangør, ny arena og trase får 2012. Rittet blei arrangert som et tempo ritt i terreng. Hvor deltakerne sykler en og en, 1runde flatt jern 9-11min. 17-29års klassen syklet Thomas Nyborg inntil 2plass,en ny flott plassering. Eivind Steffensen tok en 5plass, 40-49års klassen.

Begge 2 har nå lagt et fint grunnlag, med tanke på en god sammenlagt plassering. Får resultater enkelt ritt og sammenlagt sjekk http://ubcup.no/ Film fra gjennomkjøringen dagen før rittet: http://youtu.be/7iOcmw617XM?a kamera mann: Eivind Steffensen.

Her en film oppsummering fra 1runde som var på skullerud. http://vimeo.com/42162408



JUBILEUMS- og BARNERITT SØNDAG 13. MAI

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 16. Mai 2012

Her ser vi de tre beste Driv-rytterne med god luke opp Ignabakke.  Erik B. Hansen trekker på Erik Haga og Thomas Nyborg.  Thomas ble først over mål med Erik B. rett bak.  Erik Haga ble nr. 3 i denne klassen, men var best i klasse over 40 år. 
For endelige resultater for seniorer klikk på denne linken: Resultater senior
For barnerittet klikker du på denne linken (barn skal ikke rangeres, men tidene står) Barneritt

En av sykkelgruppas nye medlemmer, Geir Andre Olsen har tatt mange flotte bilder.  For å se alle bildene, klikk på denne linken: www.gunnarbu.com/driv2012

Igjen ønsker vi å takke alle deltagere, arrangører og ikke minst alle friville som stilte opp for å bidra til suksess i gruppas første store arrangement!



RANDSFJORDEN RUNDT, LØRDAG 26. MAI

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 16. Mai 2012

Nå må landeveisrytterne våkne!!!

Kun 8 påmeldte pr idag.  Dette holder ikke! 
Randsfjorden Rundt er et perfekt ritt for gjennomkjøring og rulletrening før Lillehammer - Oslo.
Vi har jobbet med arrangøren, og derav fått egen startpulje - kun for Driv-ryttere.  Da holder det ikke med 8 på start!!

Klikk inn i venstremenyen på "Ritt" og les informasjon med påmeldingslinker til dette flotte arrangementet. 

Her må ryttere i ALLE grupper melde seg på.
Vi starter i samme pulje, men splitter etter start!



Gjennom kjøring av ubcup 14/5

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 14. Mai 2012

Til de som vil sykle gjennom ubcup løypa. Neste runde går ved Lillomarka arena. Kjør til veis ende av Bergensveien, dvs parkeringen Lillo Arena ligger da 73 meter unna, retning vest. kart: http://maps.google.no/maps?q=Bergensveien+80,+Oslo&hl=no&sll=59.968874,10.882436&sspn=0.00756,0.021651&hnear=Bergensveien+80,+Grorud,+0963+Oslo&t=m&z=16 Løype og arena er ny får året og begrenset info om løype (kart/gps spor) Film av løypa ligger ute: http://ubcup.no/?p=284 

Film gjennomkjøring av løypa: http://youtu.be/7iOcmw617XM



EN TOPP SYKKELDAG!!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 13. Mai 2012

Sykkeldag med mersmak

Barneritt som lover godt for rekrutteringen

Over 40 startende i seniorklassen og en verdig vinner i Thomas Nyborg!  Dag Holtop seieret i klassen over 50 år!  Dameklasse har vi også, og Kristine Jacobsen ble klubbens første kvinnelige klubbmester på sykkel.  Det var svært mange gode prestasjoner, og et høyt nivå i fremre del av feltet. 
Selv bak ble det kjørt fort i vinden, og det skilte ikke mer enn rundt 20 minutter fra første til siste rytter var over mål.  Et sykkelritt med mersmak!

Barnas store dag med introduksjon i sykkelsporten:
Like positivt var det enorme fremmøte av barn til barnerittet.  Nesten 50 stykker - gutter og jenter hadde tatt veien til Mjær.  Dette lover godt for rekrutteringen, og sykkelgruppa håper derfor at vi nå kan få noen foreldre eller andre til å hjelpe oss med etableringer av en barnegruppe.  Dagen i dag var et bevis på at barna stiller!!!

Med bakgrunn i både nett- og serverproblemer, og det faktum at det kun er 2 timer siden arrangementet ble avsluttet, kommer vi selvfølgelig med mer informasjon, resultater, fakta etc senere.  Tirsdag er dagen da vi regner med å ha alt på plass.

Gratulerer til rittleder, og takk til alle 30 frivillige som gjorde dagen til en stor opplevelse for nesten 100 sykkelryttere i alle aldre.

Bildet er tatt ved Tangen Bru når seniorene er samlet bak masterbilen. Vi ser bl.a. Lai I Holmsen langt fremme med ønske om å sette fart etterhvert.  Flere bilder kommer, ikke minst fra barnerittet.

Et godt bilde hvor vi ser intense ryttere opp bakken til Kirkebygda:
Njål Haug i front, tett fulgt av Roger Thomsen, Roy V. Brunstrøm, Lai I Holmsen.  Litt usikker på rytter mellom Njål og Roger??



JUBILEUMSRITT - BARNERITT Omtale på Enebakk Avis sin nett-side

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 11. Mai 2012

Enebakk Avis fikk ikke med omtale av søndagens ritt i denne ukes avis - se artikkel under.

Nå har de laget en flott presentasjon av søndagens ritt på sin egen nett-avis.  Dere kan se omtalen ved å klikke på denne link: http://www.enebakkavis.no/

Ber om at dere sprer informasjon til flest mulig.

Vi sees på søndag!  Håper på mange ryttere, både på landevei og i barnerittet, samt godt vær!



JUBILEUMSRITT - KLUBBMESTERSKAP - BARNERITT SØNDAG 13. MAI

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 10. Mai 2012

Det nærmer seg med stormskritt, og med fullstendig fravær i omtale fra Enebakk Avis må vi bruke vår egen kanal til informasjon!

Desverre!  Til tross for at vi lørdag laget ferdig en artikkel skrevet av en egen journalist, valgte Enebakk Avis med henvisning til "plassmangel og prioritering" ikke å nevne helgens store begivenhet med ett eneste ord!

Les avisen selv, og vurder redaktørens prioriteringer!! Artikkel ble skrevet og sendt over med bilder sist lørdag, alt klart for trykking, men avisens vurdering var at dette var "det ikke plass til"! Leit for alle sykkel-interesserte i hele bygda da sykkelgruppa har medlemmer fra hele kommunen.  Leit for alle påmeldte i seniorklassen, og alle de over 20 frivillige som stiller på dugnad. Men først og fremst trist for alle barn som vi vet har lyst til å prøve seg litt på sykkel!

Uansett, med god inspirasjon fra Martin Øksenvads (se bilde) deltagelse i M 6 - 8 år fra UBC på Skullerud denne uke, håper vi å se mange barn som har lyst til å delta på barnerittet klokken 14.00 på søndag.  Det er ikke nødvendig å stille med siste modell av sykkel eller drakt, men hjelm må barna ha!

Vi får legge skuffelsen over vår eneste lokalavis sine prioriteringer bak oss (selv om det går et par oppsigelser av abonnementet i kveld), og isteden ha fokus på vårt første store arrangement!
Dere kan forøvrig lese hele artikkelen som ble sendt avisen her: Artikkel i EA om jubileumsritt

Det jobbes iherdig fra rittleder og mange andre i arrangementskomiteen.  Vi setter pris på at gruppas medlemmer og andre lesere av våre hjemmesider markedsfører rittet på beste måte, så lenge avisen vår ikke finner interesse og plass!  Invitasjon med kart finner du her:Invitasjon jubileumsritt

Yr.no og Storm.no melder flott sykkelvær!

Sykkelritt for alle:
Dette skal være sykkelgruppas store dag og meningen er at alle skal delta - uansett ferdighet.  Riktignok er det klubbmesterskap i fellesstart innlagt, men både den lange løypa på 50 km og ikke minst den korte (30 km) er overkommelige for alle som har lyst til å delta.

Barneritt - en plass for rekruttering:
Sturla har laget en løype for alle barn som ønsker å delta.  For de aller minste vil det bli inne på Mjær stadion, og de litt eldre skal litt ut i terrenget i en godt merket og fullt ut overkommelig løype.  Det er gratis for alle barn!  OG.... selvfølgelig er det premier til alle!

Progammet for søndag den 13. mai:
Kl. 10.00    Henting av startnummer i sekretæriat.  Etteranmelding er mulig.
Kl. 11.00    Start voksne, fellesstart. Både for lang- og kort løype.
Kl. 14.00    Start barneritt

Det blir ordnede tidtagerforhold, kiosk og speakertjeneste.

MØT OPP, STORE OG SMÅ!

Spørsmål rettes til:
Sturla Kaasa jr.     telefon 975 97 737
Atle Killerud          telefon 913 56 429



Første ritt i UB-Cup under vanskelige forhold og med gode prestasjoner fra Driv-ryttere

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 9. Mai 2012

Første ritt i UB-Cup med 5 Driv-ryttere på start

Med trygg hånd og en erfaren gjeng arrangerte IF FRØY årets første ritt i UB-Cup på Skullerud nå kveld, 9. mai 2012.  Det var 5 spente og ivrige Driv-ryttere på startstrek, og det var en god prestasjon å gjennomføre under SÆRDELES vanskelige forhold i en regntung og krevende løype.

Martin Henning Øksnevald stilte i flott Driv-drakt i klasse M 6-8 og gjennomførte på en god måte sin runde på 04.54.81.  Dette lover godt for en barnegruppe i klubben.

I M-Sport 19-29 ble det et råkjør fra start og etter første runde passerte Thomas Nyborg helt i tetfeltet med Erik B. Hansen bare 100 meter bak.  Det var en krevende løype med gjørme, glatte partier og teknisk sett ekstra vanskelig.  Thomas holdt trykket oppe, og kom inn på 3. plass i sin klasse med tiden 0.56.01.59.  Erik hadde en litt tyngre dag, og med gear-problemer og mange velt endte han til slutt på en flott 7. plass med tiden 1.04.07.53. 

I klasse M-Sport 40-49 stilte det to Driv-ryttere til start.  Vegard Øksnevad var spent etter mandagens gjennnomkjøring, og litt skeptisk til forholdene.  Eivind Steffensen smilte lurt, og så ut til å glede seg over ekstra vanskelige forhold.
Vegard veltet og fikk skikkelige gear-problemer allerede på første runden, og valgte å stå av. 
Eivind syklet bare fortere og fortere, og gliste ved hver passering.  En imponerende 10. plass i en tøff klasse ble fasiten, og slutt-tid 0.57.04.04

Gratulerer med innsatsen alle 5. Se bilder av våre ryttere ved å "les hele saken"  Bildene er tatt med mobil-kamera og ikke av beste kvalitet.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



NCF's 10 sykkelvettregler: Les, lær og følg disse

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 8. Mai 2012

Interessant lesing også for bilister som ikke tror veien er for andre kjørende (les syklister).

Norges Cykleforbund har laget ti regler for hvordan syklister som trener bør oppføre seg i trafikken. De er verdt å lese.

Reglene gir råd om syklistenes rettigheter og plikter i trafikken. Sykkelforbundet ber alle følge dem, slik at det blir triveligere for alle på veien, og slik at ulykker unngås
Åpne nettsiden til NCF her og finn reglene nederst på siden: http://www.sykling.no/nyheter/arkivinfofrancf/Sider/NCF%20norm%20for%20trening%20p%C3%A5%20offentlig%20veg.aspx

Les og lær.  Disse stemmer godt overens med våre egne sykkelvettregler vedtatt på årsmøtet i februar.  Les disse her: Kjøreregler for Driv-syklister



Vi trenger din hjelp for å få til et godt jubileumsritt søndag 13. mai

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 7. Mai 2012

Sykkelgruppas medlemmer inviteres til "dugnad"!

Et uoffisielt langtidsvarsel melder sol til søndag:)

Nå ønsker vi at alle i sykkelgruppa hjelper oss for å få til et godt arrangement - det første i gruppas historie.
    # Meld deg på ett av rittene.  Vi regner med at gruppas medlemmer stiller.
    # Hjelp oss til å markedsføre rittet.  Spesielt må dere bidra til at flest mulig barn i alderen 6 - 12 år stiller på barnerittet, start klokken 14.00.

Her kan dere lese utkastet til artikkel som kommer i Enebakk Avis denne uken (håper vi da): Artikkel i EA om jubileumsritt



Se under Ritt i menyen til venstre. Info om UBC og RANDSFJORDEN RUNDT

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 6. Mai 2012

Meld dere på disse rittene.  Randsfjorden et flott landeveisritt.  UBC = terrengritt for de litt mer avanserte.

Kontakt: Jon Kristian Jakobsen for United Bakeries Cup
Kontakt: Dag Holtop for Randsfjorden Rundt
Se også mer info på Ritt-siden



Trening mandag 7mai, terreng.

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 6. Mai 2012

Sykler skullerudløypa/ UBcup. Oppmøte p plass golfbanen ved grønmo KL18. Fin gjennom kjøring til rittet onsdag. Bare møt opp, får de som bare vil være med og se, trene litt i løypa. Mer info om løypa sjekk, under menyen Ritt. UBcup 9mai.

 

 



Følg med på treningsprogrammet, ny tid for søndagstreningene

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 5. Mai 2012

Følg med på treningsprogrammet for både landevei og terreng. 

OBS!  Nye tider for søndagsturer fra 1. mai.  Søndagsturer starter kl. 09.00!

Se treningsprogrammet her: Treningsprogram vår 2012 første utgave



Randsfjorden Rundt 26. mai

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 5. Mai 2012

Randsfjorden Rundt er et populært ritt da det foregår i trivelige omgivelser og med en dyktig arrangør i Hadeland Sykkelklubb. Det er tradisjon for de fleste Oslo-klubber å delta i dette rittet, og det er også mange i sykkegruppa vår som ønsker å delta.

For påmelding gå til denne siden: http://www.hck.no/index.php?option=com_content&view=article&id=4&Itemid=3

Vi har i lengre tid vært i dialog med arrangøren, og nå har Driv IL Sykkel fått en egen pulje blant klubblagene!
Meld deg på ved å finne klubben vår, og så velger du start 09.50 som heter Driv IL Sykkel!

Foreløpige planer er at både gruppe 1, 2 og 3 starter i samme pulje, og vi foretar nødvendige delinger rett etter start, tilsvarende Enebakk Rundt.

Dag Holtop (for kontakt så se menypunkt Organisasjon og velg styret) er en naturlig kontakt dersom du har spørsmål om dette rittet.

Vi oppfordrer flest mulig av våre ryttere til å melde seg på, selv om dette ikke er ett av våre utvalgte satsningsritt.  Randsfjorden Rundt vil gi nyttig og nødvendig trening på rulle- og puljekjøring.



JUBILEUMSRITT Søndag 13. mai. Neste store happening!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 3. Mai 2012

Neste store happening i regi av sykkelgruppa er Jubileumsritt med innlagt klubbmesterskap søndag 13. mai.

Det legges ned en god del ressurser og arbeide i sykkelgruppa for å få gjennomført vårt første store arrangement på en prikkfri måte.  Vi ber samtlige av gruppas medlemmer om:

  1. Melde seg på så tidlig som mulig (frist er onsdag 9. mai)
  2. Markedsføre arrangementet, spesielt barnerittet til alle kjente
  3. Melde seg til tjeneste dersom noen ikke kan sykle, men vil bidra til å få gjennomført et prikkfritt arrangement.

Dette er sykkelgruppas første store satsing på ritt i egen regi.

Driv IL fyller 75 år i år, og det er det første hele året sykkelgruppa har foran seg.

I tillegg har enhver sykkelklubb med respekt for seg selv egne klubbmesterskap.  Dette er det første i 3 klubbmesterskap, og det skal kåres en sammenlagtvinner til høsten etter gjennomføring av fellesstart (som altså er søndag 13. mai), tempo (enkeltstart) og terreng rundbane.  De to siste rittene blir fastlagt senere.

For å skape blest om sykkelsporten arrangeres det et eget barneritt denne søndagen.  Starten for dette går kl. 14.00 etter at seniorene (fra 13 år) har kommet i mål.  Til barnerittet må alle medlemmer i sykkelgruppa bidra til å spre informasjon og få barn til å møte opp.

Les hele invitasjonen her; Invitasjon jubileumsritt
Denne er sendt til alle medlemmer i sykkelgruppa.

Det er allerede en rekke mennesker i sving for å få arrangementet til å gå så smidig som mulig, og ikke minst ønsker vi oss mange påmeldte.  Både i klubbmesterskapet på landevei og selvfølgelig barnerittet!  HER MÅ MEDLEMMENE BIDRA!!

Barnerittet har ingen fastlagt løype i den utsendte invitasjon, men rittleder Sturla Kaasa jr har laget en flott og utfordrende løype for alle aldre fra 6 - 12 år.  Denne vil bli godt merket før rittet.  Barnerittet starter altså kl. 14.00 men påmeldinger gjøres på Mjær Stadion allerede fra kl. 12.00.

Vi krysser fingre og tær for et vellykket arrangement med kiosk, speaker (som får rapport fra løypa underveis) og proffesjonell tidtaging.

Dette er et arrangement vi alle må bidra til å løfte, og igjen oppfordrer vi til snarlig påmelding og en aktiv rekruttering til barnerittet.



Siste fra ER - God reklame for Driv IL og Enebakk!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Mai 2012

Jon Kristians kompiser i Team United Bakeries er fulle av lovord om Enebakk og Driv IL Sykkel, pulje 1.  Morsom lesning og ikke minst må dere åpne videoen.  Flott rulle (litt på kanten passeringer av noen midtrabatter, men.......:)

Les kommentarer og se videoen ved å klikke her:
http://www.tubnorseman.no/busstur-til-enebakk/

Takk skal du ha Jon Kristian.



Høiåsrittet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Mai 2012

3 stk fra Driv stilte til start terrengritt i Halden 1 mai. For resultater og bilder fra rittet sjekk: http://www.kondis.no/solid-deltakerrekord-i-hoeiaasrittet.5046330-127697.html 


GRATULERER DRIV IL SYKKEL MED VEL GJENNOMFØRT

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 1. Mai 2012

Enebakk Rundt ble en suksess!

Takk til et rekordstort publikum gjennom hele Enebakk!

Kort oppsummert:
- Gruppe 1 med slutt-tid 2 timer og 1 minutt
- Gruppe 2 med slutt-tid 2 timer og 16 minutter
- Gruppe 3 med slutt-tid 2 timer og 31 minutter
- Bare fornøyde ryttere
- Lagene fungerte nesten perfekt
- Og, sist men ikke minst, gruppe 1 la grunnlaget for en bedre startpulje neste år!

Link til resultatliste online finner du her: http://results.ultimate.dk/smartres/?eventid=966
Litt vanskelig å scrolle online, og du finner alle Driv-ryttere her: Resultatliste ER 1. mai 2012

Det er ryttere som kom i mål med noe avvikende tider i forhold til ovennevnte, men i hovedsak kom ALLE grupper inn med bedre slutt-tid enn målsetningen tilsier og tidene over er hovedtyngden i de respektive grupper. 
Det er en ekstra utfordring å starte såvidt sent som Driv IL Sykkel gjorde i år.  Det blir mange "sugende" passeringer av store felt, og dette sliter ekstra.  Derfor er det ekstra gledelig med disse slutt-tider.

Det rettes også en stor takk til alle som hadde møtt opp langs hele løypa. 
Heiagjenger både på Flateby, Kirkebygda og fra Rema langs hele Våg ga rytterne en ekstra vitamininnsprøyting!

For flere bilder klikk på linken.  På grunn av sein start må du scrolle langt nedover, men det er verdt det.  Fine bilder av alle våre grupper:
https://plus.google.com/photos/104845167639187231442/albums/5737570195406272401?authkey=CPmkuobGk_2-fw

Se bildetekst og flere bilder ved å åpne hele saken.

Bildetekst til hovedbilde på førstesiden:
Gruppe 1; Ser bl.a. Anders Kathrud i front foran Jan Erik Christiansen, Dag Holtop og Frank E. Hansen i innerste rekke.  Usikker på front i ytterste rekke, men bak følger Martin Kathrud, Thomas Nyborg.
(Beklageligvis ikke alle gjenkjennelige på disse bilder.  Kommer flere)

Bildetekst gruppe 2:
Ser kapteienene Henning J. Sørfjord og Einar Gundersen i innerste rekke.  Lars Tiller og Stian Østlie i ytterste rekke.

 

 

 

 

 

Bildetekst gruppe 3:
Trond Nyborg, Tone Aglen og Gro Fjeldstad.



Sykkeldrakter - bestilling. Tidsfrist 4. mai!!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 30. Apr 2012

Det vil dessverre ikke bli satt opp noen ny Webshop for bestilling av sykkeltøy hos www.Trimtex.no før til høsten, grunnet stor pågang hos leverandøren  nå i mai. Skal vi få levert tøyet til L-O så må det kjøres manuell bestilling.

Sykkel gruppa vil derfor legge inn en manuell bestilling. De som ønsker seg noe mere tøy må sende e-post til Erik B. Hansen innen 4 mai på hva de ønsker.
Faktura vil bli levert ved avhenting av bekledningen.

Mange har etterspurt vindvest og vi kommer til å legge inn det i sortimentet. Grunnet minimum bestilling på 5 varer per varenr så må vi begrense utvalget noe. Åpne hele saken for å se hva og hvordan du kan bestille.

Følgende varer er nå tilgjenlige for bestilling:
Elite LZR LIGTWIIGHT VEST
Elite lzr Lightwight jakke
Pro lzr Bike shirt (Toppmodellen)
Pro lzr Bike Shorts (Toppmodellen)
Elite lzr Bike shirt

Team Bike Shirt Barnestørrelse
Team Bike Bib Shorts Barnestørrelse

Se: www.trimtex.no

Bestillingen sendes på mail til Erik@miba.no Spørsmål rettes til Erik B. Hansen på telefon: 902 02 012

Følgende må huskes ved bestilling: Størrelse, produkt, antall, navn, adresse, post nr. Faktura vil bli sendt ut ved utlevering av varene.

Erik B. Hansen, 30. april 2012



Enebakk Rundt - siste informasjon fra gruppeledere

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 29. Apr 2012

HUSK MERKING AV HJELM OG SYKKEL MED GULE MERKER MED FORNAVN!

Frammøtesteder og tider.  Alle møter i sine grupper KLAR FOR RITT (startnummer, brikke og alt er klart når dere møter gruppene):

    Gruppe 1 møter kl. 09.30 på Narvesenkiosk ved Skullerud T-bane
     Gruppe 2 møter kl. 09.30 på Living (tidligere 2 Brødre) 
Du ser Living langs E-6 syd
    Gruppe 3 møter kl. 09.45 på Narvesenkiosk ved Skullerud T-bane

Her finner du startlister med ditt startnummer.  Dette letter startnummerhentingen om du kan vise til ditt startnummer: http://www.ikhero.com/index.php?id=news&type=detail&cid=94

Åpne hele saken for å lese mer informasjon:

Viktig informasjon til alle ryttere i gruppe 1 og 2:

Hvis du føler farten er for stor i gruppa, gir du beskjed om at du slipper.  Deretter senker du farten, spiser og drikker godt, og VENTER TIL NESTE GRUPPE FRA DRIV KOMMER! Det er viktigere å bidra i neste gruppe fra Driv i stedenfor å henge med andre ryttere fra andre klubber!

Viktig beskjed til alle ryttere i gruppe 2:
Da denne gruppen er ganske ny, er det fortsatt litt uklart hvor mange som kommer til å starte i denne gruppa.  Våre nye kapteiner syntes vi var en fin gjeng på søndagstreninga hvor 12 stykker kjørte en meget bra rulle og til tider fungerte dette som et meget bra lag.
Einar Gundersen og Henning Sørfjord har på kort tid klart å få til en veldig fin gruppe, og innstillingen til Enebakk Rundt er å legge ut i en fart som passer snittet i denne gruppen.  Målet er å få fleste mulig til mål samlet fremfor å kjøre mot den best oppnåelige tiden.
Det ønskes noen kjappe innspill fra alle som ønsker å sykle med gruppe 2 hvor du bekrefter at du stiller i denne gruppen og gjerne litt om hva du synes om tempoet gruppe 2 bør ha.
Send mail til Henning Johansen Sørfjord på henning.sorfjord@byggmakker.no

OBS!! Passering av andre grupper:
I og med at vi er en nystartet klubb starter vi relativt sent.  Det betyr at vi har mange grupper foran oss, og det må påregnes at vi må kjøre forbi mange grupper underveis.  Spesielt gjelder dette gruppe 1.  Det er viktig at informasjon og beskjeder fra gruppelederne blir fulgt nøye på dette området.  Det er også viktig å huske at ryttere plikter å følge vanlige trafikkregler underveis, selv om det er vakter og gule lys i mange kryss! 
Vi ønsker ingen unødig risiko for egne eller andre ryttere!

Starten - Hver enkelts ansvar:
Alle har ansvar for å stille forberedt og i god tid til start.  Kl. 10.25 går starten og alle må være på plass.  Beskjeder fra gruppeledere om oppstilling, rullekjøring etc skal følges!
Kapteiner i gruppe 2 og 3 bestemmer frontryttere som skiller guppene.

Vi ønsker alle sammen lykke til og håper alle får en god opplevelse.
Det er alltid gøy med publikum, og vi kan forvente å passere:
- Flateby fra ca kl. 11.00
- Kirkebygda fra ca kl. 11.15
- Ytre Enebakk fra ca kl. 11.30/11.40



Terrengsykkel Rittet 26mai

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 27. Apr 2012

Terreng ritt fra haraløkka/ bøler oslo. Info: http://terrengsykkelrittet.no Løype kart, med forandring i trase ved slettfjell 2012. løype kart TRS2012 Startliste 24.04.2012: startliste TSR2012. Vi satser, på igjennom kjøring av trasen 20mai. Oppmøte mjær kl09.00 de som vil sykle tur-retur. evt kl10.00 skullerudstua fordi som velger og kjøre bil inn. ca tid vi bruker rundt trasen 2.30-3timer. GPS spor: http://connect.garmin.com/player/174382796


Viktig beskjed om Enebakk Rundt 1. mai

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 25. Apr 2012

Se under Ritt i menyvalg hvor det er lagt ut viktig beskjed til alle ryttere som stiller på Enebakk Rundt!


Enebakk Rundt tirsdag 1. mai 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 25. Apr 2012

Les informasjon om henting av startnummer på denne linken:
http://www.ikhero.com/index.php?id=news&type=detail&cid=93

  • Henting av startnummer
  • Opplysninger om pulje
  • Flytting til Driv-pulje 10.25
  • Vær tidlig ute
  • Alle starte sammen

Les mer om hele saken

Som dere ser er det startnummer-utdeling hos Oslo Sportslager lørdag fra 09.00 - 16.00 og på mandag 30. april fra kl. 14.00 - 18.00.
Startnummer kan også hentes på Skullerudstua fra kl. 07.00 på rittdagen, men arrangøren anbefaler å hente disse på Sportslageret i Torggt. Oslo.

Vi er lovet av arrangøren å starte i en samlet gruppe. Vi har start kl. 10.25!
Hvis det er noen som vet at de har meldt seg på under andre starttider så skal dere snakke med Per Ivar Netteberg fra IK HERO. Han er både på Oslo Sportslager lørdag og mandag, og i sekretæriatet på Skullerudstua tirsdag morgen. Se utdrag fra mail her nå i kveld:
Hei
Har pratet med rittleder. Ikke noe problem at dere starter i samme pulje. Tid registreres når «brikke» ruller over startstreken. Jeg kan nok endre pulje for aktuelle ryttere om de kommer til meg i sekretariatet før start.

Hust at det kommer mange ryttere og mange som skal parkere. Vær tidlig ute.
Lykke til!

Mvh

Per Ivar

Dette betyr at alle ryttere fra Driv IL Sykkel starter likt, dvs kl. 10.25. Gjentar bare at de som har meldt seg til andre starttider varsler Per Ivar enten ved henting av startnummer eller senest i sekretæriatet tirsdag morgen!!

Vi stiller opp i ordnede forhold hvor gruppe 1 står foran, deretter gruppe 2 og så gruppe 3. Etter start sørger frontryttere i hhv gruppe 2 og gruppe 3 å skape avstand slik at gruppene kommer seg avgårde puljevis etter startlinjen.

De respektive gruppeledere avtaler møtested inne på Skullerud for briefing og oppvarming.  Dette avtales på trening torsdag eller søndag, og bør også skrives på forumet.

Da gjenstår det bare å ønske alle Driv-ryttere LYKKE TIL og ikke minst håper vi værvarselet slår til med oppholdsvær og en del varmegrader!



Endring på hjemmesiden

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Apr 2012

Påminnelse om nye menyer på hjemmesiden

Det minnes om at vi har endret hjemmesiden med noen meny-valg for kategorisering av nyheter.  Dette for at det skal være lettere å finne frem til de ulike emner.  Derfor bø alle klikke innom følgende menyknapper hver gang dere kikker på hjemmesiden (det er ikke alt som blir informert om på denne hovedsiden):

  • Trening (her ligger alle beskjeder om trening og treningsprogram)
  • Ritt (her ligger all info om ritt samt ritt-inbydelser)
  • Kjøp og salg (all relevant informasjon om salg/tilbud og ønske om kjøp)
  • Barn og ungdom (Menypunkt klart for etablering av barnegruppe)

 



Gruppe 2, landevei tar form

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Apr 2012

Endelig ser det ut som om gruppe 2 på landeveien begynner å ta form.

Etter mange ukers rolige turer, begynner det nå bli klart for mange hva slags ritt-fart den enkelte tåler.  Gruppe 3 er godt etablert med en stabil gjeng som begynner å få god orden på rullekjøring.  Noen der vil sikkert prøve litt høyere fart etterhvert i gruppe 2.
Gruppe 1 har bestått av mange ryttere.  Det er en relativt høy ritt-fart denne gruppen har som målsetning, og noen vil sikkert føle at et litt lavere nivå vil passe enkelte.

Derfor er det svært gledelig at enkelte av gruppas tidligste medlemmer tar litt uforpliktende (så langt) ansvar og forsøker å etablere en stamme på 10 - 15 ryttere i gruppe 2.  En stor takk fra styret til Einar Gundersen og Henning Sørfjord som på tirsdagens trening gjennomførte en meget vellykket treningsøkt med fokus på ritt-fart omkring 33 - 35 km/t og etablering av rulle-teknikk.  Mange håper de vil ta litt gruppe-ansvar fremover........

På trening torsdag vil Henning fortsette med tilbud til de som ønsker å sykle i en gruppe 2. Programmet vil tilpasses noe avhengig av hvor mange som stiller i denne gruppen.  Det viktigste nå er å prøve å få en god rulle til å fungere.
Søndag kommer både Einar og Henning tilbake, og vi håper da at vi kan ha etablert en gruppe på omkring 10 -15 personer som tar skrittet fullt ut 1. mai på Enebakk Rundt.

Lykke til videre!



Nordmarka Rundt, 20. mai 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 23. Apr 2012

Innbydelser og påmelding ligger klart på SK Ryes sider: http://www.sportsklubbenrye.no/node/15573

Dette er ikke ett satsningsritt, men engasjer folk på forumet, og meld på.  OBS: Priser på påmelding stiger etter 6. mai.



Vestmarksrittet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 22. Apr 2012

Terreng maraton ritt 2 Juni, Asker. http://vestmarkrittet.no/

 



Jentetrening, våren 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 22. Apr 2012

Sykkelgruppa fortsetter satsing på tilbud til damer og jenter i Enebakk.

Hver lørdag kl. 11.00 på Mjær er det bare å stille opp for alle jenter/damer som har lyst til å prøve seg litt på sykkel.  Tone Aglen tar ansvaret og kjører egne jenteturer på terrengsykkel disse dagene. 
For spørsmål, send mail til Tone på aglento@gmail.com

Ellers er alle jenter også velkommen til å delta på de ordinære treningene, enten med landeveissykkel eller terreng.  Se treningsprogram lenger ned på siden.



Jentetrening, våren 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 22. Apr 2012

Se egen info ved å velge "Trening" i menyvalg til venstre



Generalprøve Enebakk Rundt søndag 22. april kl. 10.00

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Apr 2012

Det oppfordres til at alle som har meldt seg på Enebakk Rundt den 1. mai stiller på søndagens trening.
Det blir da en gjennomkjøring av traseen med oppdeling i grupper etter de tidsmål vi har satt:
- Gruppe 1: 2 timer - 2 t og 10 min
- Gruppe 2: 2 t og 15 min +
- Gruppe 3: 2 t og 30 min +

Se også treningsprogram for våren 2012.

Det er fremmøte på Mjær kl. 10.00 presis.  Det sykles inn til Skullerudstua som en oppvarming, og de enkelte grupper kjører sitt opplegg fra Skullerud i ritt-traseen mot Enebakk igjen.

Vel møtt!



Viktig beskjed om trening søndag 22. april kl. 10.00

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Apr 2012

Ny beskjed om søndagstrening den 22. april.  Se under "Trening"



Regler den enkelte må følge på treninger

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Apr 2012

Treningene kommer hyppig nå i sesongen, og farten vil øke gradvis.  Alle må bidra til sikkerhet og smidighet gjennom:

  1. Hjelm og sykkel merkes med navn, se illustrasjonsfoto. 
  2. Sykkelen skal være smurt og gjennomgått før hver trening
    • En vedlikeholdt sykkel hindrer uhell og derigjennom venting for hele gruppa
    • Flaskeholdere sjekkes slik at ikke flasker faller av i fart!
  3. Alle stiller med ekstra slange (minst 1) samt pumpe eller patroner
  4. Kjedekutter og skjøtestykke bør også tas med
  5. Still med nok drikke og noe du liker å spise underveis i treningen, f.eks banan eller sportsbar.   Sykkeltreninger har lenger varighet en jogging!
  6. Gruppeledere har ansvaret og gir innstrukser!  Tilbakemeldinger gis i pauser og etter trening!!
  7. Still med  godt humør og gi tilbakemeldinger til gruppeledere etter treningene.  Det er viktig for å skape fremgang og et godt miljø
  8. Finn din gruppe, og husk: Det er bedre å sykle i en gruppe med høyere nummer så lenge du føler du har noe å bidra med! 
    • Det er fullt mulig å bytte grupper i hele sesongen, både oppover og nedover. 
    • Ha som motto at du skal bidra, og ikke henge etter!

Hjelm merkes på begge sider bak,
Sykkel merkes tydelig på setepinne eller bakgaffel



Sesongens første dobbelt-seier for Driv-ryttere

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Apr 2012

Vi gratulerer Thomas Nyborg med seier og Erik B. Hansen med 2. plass


Thomas Nyborg ble nr 1 36 sekunder foran Erik B. Hansen i vårens første rundbaneritt i Drammen. Gratulerer

Thomas Nyborg og Erik B. Hansen syklet i dag vårspretten ved Darbu i Eiker som er årets første rundbaneritt i Scott Cupen. Været så noe utrygt ut på morgenen men ble bra utover dagen. Til start i klasse 17 - 29 år var det 8 startende deltakere.

Thomas Nyborg som ble "pioner" i Driv IL sykkel med Driv`s første deltagelse og seier i terrengritt. Erik B. Hansen startet noe optimistisk og gikk veldig offensivt ut og ledet an rittet ut fra start, men ble tatt igjen etter en halv Runde av Thomas.

Erik jobbet lenge for å klare å nærme seg Thomas, halveis ut på den fjerde og siste runde var de helt likt. Thomas var den sterkeste og kjørte ifra i det mere tekniske terrenget.
Thomas kjørte inn til en velfortjent seier og virker veldig vårsterk.

Resultatlisten finner du her: http://www.konnerud.no/sykkel/article.php?id=453&p=

Se flere bilder fra guttas innsats ved å lese hele saken.

 

På det siste tekniske partiet sikret Thomas seieren og kunne kjøre inn til en historisk seier for vår nye klubb. GRATTIS!

 

Thomas passerte Erik etter en halv runde og holdt helt til mål
Erik åpnet hardt, men ble passert av Thomas etter en halv runde. Men derifra beholdt han posisjonen inn til mål og sikret 2. plassen


Treningsprogram våren 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 20. Apr 2012

Her finner dere treningsprogrammet som gjelder for treninger både på landevei og i terrenget fram til ferien.

I tillegg ligger her kjøreregler som gjelder for ALLE ryttere i Driv-drakt.  Det er viktig at vi alle bidrar til trafikksikkerhet og smidighet, faktisk både på landeveien og i terrenget.  Dette er kjøreregler vedtatt på årsmøtet, og som de enkelte gruppeledere er satt til å følge opp på enhver trening.

Treningsprogrammet finner du her; Treningsprogram vår 2012 første utgave

Kjøreregler finner du her; Kjøreregler for Driv-syklister

Atle K, 20. april 2012



Friidrettens dag, lørdag 21. april i Mjærhallen

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 20. Apr 2012

Friidrettsgruppa arrangerer friidrettens dag i Mjærhallen lørdag 21. april kl 14.00, og alle sykkelforeldre inviteres med sine håpefulle. 
Det er gratis å delta.  Påmelding i hallen like før det starter.

Se mer informasjon på hjemmesiden til Friidrett.



Endring på hjemmesiden = lettere å finne igjen info

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 20. Apr 2012

Omsider har vi fått organisert litt på hjemmesiden vår. 
Dette vil være til stor hjelp for brukerne til lettere å finne informasjon som man trenger fremover. 


Spesielt viktig er det å merke seg at alt av informasjon om trening, ritt, barne- og ungdomsgruppe og salg/kjøp kommer nå som egne knapper til venstre.  Det er viktig å kikke innom disse menyvalgene hver gang du søker informasjon på hjemmesiden, og du vil også finne relevante dokumenter som treningsprogram, kjøreregler, ritt-invitasjoner med mer her.  Viktige ting vil vi informere om på hovedsiden og da med henvisning til disse menypunkter.

Gjør deg etterhvert kjent med disse nye menypunktene, informasjon kommer her etterhvert:
- Trening
- Ritt
- Barn og ungdom, 
kommer informasjon 
- Kjøp og salg
                               

Sykkelryttere har noen codex'er og du kan jo kose deg med denne for å se om du kjenner deg igjen i noen av punktene: Hvordan se ut som sykkelrytter

Og om ikke det er nok, finnes det masse godt stopp på YouTube; http://www.youtube.com/watch?v=GMCkuqL9IcM&feature=player_embedded



Randsfjorden Rundt 26. mai og Einarittet 27. mai

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 20. Apr 2012

Hadeland CK inviterer til to kjempefine ritt.  Det er Randsfjorden Rundt 26. mai og Einarittet 27. mai.

Se invitasjon her: Randsfjorden rundt



Rulletrening - hvorfor sykle i rulle og hvordan......

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 20. Apr 2012

Et godt og forklarende dokument alle som vil være med landeveisgruppa bør printe ut og lese: HVORFOR SYKLE I RULLE


Hurdalsjøen Rundt, 3. juni. Veterancup og turritt

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 20. Apr 2012

Eidsvoll Sykkelklubb arrangerer et fantastisk flott ritt som er perfekt for den som ønsker fellesstart, enten som deltager i veteran-cup eller i turritt.  Mange bruker dette for å få fart i bena til Lillehammer-Oslo: Hurdalssjøen Rundt


Personlig Emit brikker for ryttere i aktive ritt

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 18. Apr 2012

Alle ryttere som skal delta i NM, UM, NCF-rankingritt, NM Veteran og Veteran Cup, skal bruke personlig EMIT-brikke. Dersom du har brikke fra før, kan du bruke den også i 2012.(husk klubbendring på brikken) Skal du sykle turritt, har du ikke bruk for personlig EMIT-brikke.

Dersom du trenger EMIT-brikke, må du bestille via klubben. Den koster 525 kroner, og du får brikken sendt hjem i posten. Hele beløpet går til Norges sykkelforbund. Brikken holdbarhet ca 4-5år, før batteri må skiftes. (brikken bør sjekkes før start) 

Ryttere som har personlig brikke fra ski/skiskyting, må ikke kjøpe en ny brikke for sykling, men trenger brikkenummeret, for å få registrert den for sykling.

Klubben vil sende inn felles bestilling for brikker. Bestillingen går mandag 23april. Medlemskap og lisens må være betalt før brikke kan bestilles.

Brikken forhåndsbetales til Norges sykkelforbund konto nr 5134.06.06012. Merk betalingen med "Brikke" + lisens nr.

Lisens nr, navn og adresse. Evt brikke nr, dersom du har brikke fra langrenn. Sendes til rally_jon@hotmail.com

Mer info her: Emit brikke



Sesongstart rundbane

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 16. Apr 2012

Først kommende helg, begynner fler små terrengsykkel karuseller. Fler fra Driv reiser til Fiskum/darbu Øvere Eiker like utenfor drammen og starter sesongen der lørdag 21april. Ryktene skal ha det til at en fra bygda røvet folket fra Buskerud en god plassering der i 2010. Det kan skje igjen!

Nå til helgen / lørdag stiller i først omgang, Erik B Hansen og Thomas Nyborg. Noen flere kanskje?

Lørdag går første runde i scottcup. Scottcup, arrangeres på forskjellige steder rundt i buskerud. Fler av disse rittene, har jo ikke så altfor lang reise vei. Vårspretten,arrangeres darbu/fiskum Øvere Eiker. Reisetid ca 1time30min Innbydelse til Vårspretten/scottcup / http://www.konnerud.no/sykkel/index.php?c=19&kat=Scott+Cup&p=63|

Søndag går første rundt i Giantcup. Giant cup arrangers på forskjellige steder rundt i vestfold. Moss-Horten ferja over, smack smack så har vi kort reise vei til mange fine ritt. Innbydelse til giant cup / http://idrett.speaker.no/organisation.asp?orgelementid=671533

Rittene er på lik linje med UBcup. Så om det er noen, barn/ungdom som har lyst og sykle ritt, terrengsykling. Er disse rittene helt perfekt!

 



Snart klart for ordinær treningsstart, men et par gruppeledere er på Mallorca!!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 8. Apr 2012

 
Dag Holtop og Sturla tar ansvar for gruppe 1 og 2 frem til trening torsdag 18. april
Siste påsketrening for i år er mandag 2. påskedag kl. 10 fra Mjær.

Tirsdag 11. april starter vi opp med ordinære treninger i henhold til treningsprogrammet.  Det er dette som gjelder foreløpig: Treningsprogram vår 2012 første utgave

For gruppe 1 (og gruppe 2) vil Dag Holtop sammen med Sturla Kaasa ta ansvar den første uken mens Roy Brunstrøm og Erik Haga finner virkelig toppformen på Mallorca.  Vår gruppeleder i terrenget, Jon Kristian Jakobsen blir også borte den første uken. Det er bra gruppa får veltrimmede og solbrune gruppeledere på plass før Enebakk Rundt:)

Gruppe 3 blir organisert  av Knut Arne Samuelsen og med god støtte av Tone Aglen som vi ha ekstra fokus på damene som møter opp.  Det vil bli forsøkt med egne dametreninger på onsdager hvis oppmøtet blir tilfredsstillende.

 
Det har vært ganske mange som har møtt opp på både søndagstreninger og påsketurene nå i vår. 

Vi regner med at inndeling i grupper, samt organisering av både terreng-gruppe og damegruppe vil falle på plass i løpet av de første par ukene.  Derfor er det fint om alle smører seg med litt tålmodighet, og spesielt ber vi om at noen er positive til å ta ansvar (midlertidig ihvertfall) for gruppe 2, landevei. 
Vi anbefaler også at ALLE som er litt usikre på form og utholdenhet starter med gruppe 3 på de første treningene.  Her er det meget god fokus på teknikken med å kjøre i felt samt lære gunnleggende kjøreregler for en trygg og sikker treningstur.

Når dere nå møter på treningene minner vi om følgende:
- Vær ute i tide.  Normalt starter treningene presis oppsatt tidspunkt
- Husk at det er gruppeleder/kaptein som har det suverene ansvaret på turen.
- Evalueringer fra medsyklister i gruppa tas i pauser og etter økta
- Alle som har drakt møter på trening i denne.  En gruppe i like drakter får større oppmerksomhet og blir vist mer hensyn i trafikken.

Ønsker alle Driv-syklister god trening!

Til orientering vil det bli litt stillere på nett-sidene en ukes tid da sekretæren (av alle!!!) også skal til Mallorca..........  Siste fra klubben som også setter seg på flyet i morgen er Lai Holmsen, og det er en spent gjeng som ser frem til mange mil på sykkelen i 20 VARME-grader:))  Skal forsøke å legge ut en liten rapport mens vi er der nede.
I tillegg til de nevnte Mallorca-farere vil også Lars Atle Holm som er en sterk Driv-utøver være der nede sammen med et par andre bekjente.

For styret og gruppeledere:
Atle K.  08.04.12



Endelig slippes kartet til vårens store happening, OPPDATERT KART OG SIMULATOR

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 6. Apr 2012

Jubileumsritt med klubbmesterskap 13. mai 2012

 

TdF i 1928

Informasjon om påmelding og ritt-regler kommer senere, men mange har ventet i spenning på løypa og NÅ er den her:) 
Du finner kartet her: Kart jubileumsritt 13. mai
Kartet er oppdatert og har nå høydeprofil på side 2!

Du kan også spille av løypa og virkelig memorere deg igjennom ved å klikke på denne linken: http://connect.garmin.com/player/164168542

Arrangementskomiteen og løypesjef er i god gang med forberedelsene.  Det har vært et enormt trykk på å offentliggjøre løypa, og derfor velger vi å legge ut kart over løypetraseen allerede nå. 

Mer informasjon om rittet og påmeldingsfrister kommer i uke 17, men alle Driv-ryttere må sette av søndag 13. mai.  Da "åpner" vi klubben offisielt med å markere Drivs store rytter i 1937, Bjarne Sulerud.
Det blir et ritt med en lang løype som passer godt for de med landeveissykkel samt en kort løype for de med terrengsykkel.

Med andre ord så er dette et ritt hvor vi venter at alle medlemmer i sykkelgruppa stiller til start.  Ikke bare er det jubileumsritt, men det er også innlagt klubbmesterskap i klassen fellesstart. 
Senere i sommer blir det arrangert klubbmesterksap i tempo (en-og-en) og rundbane i terrenget. 

Løype-beskrivelse:
Start og mål på Mjær Stadion.
Kjører inn til Vik hvor de som sykler kort løype vender og følger traseen som for lang løype fra dette punktet.
Lang løype fortsetter:
- Rv 155 til enden av Fjell-sletta.  I bunn av bakke følger Fjell-Bru 
- Bru til Jørgenrud (krysset inn på Ski-veien)
- Jørgenrud til Vik - joda Kolrøysbakken må inngå - første brudd?
- Vik (her blir det samme trasè som for kort løype) til Tangen Bru
- Tangen Bru til Tømmerbråten
- Tømmerbråten til høyre mot Dalefjerdingen, følger veien til Burstad
- Burstad til Hammeren og videre mot Ignabakke/Enebakk Kirke
- Enebakk Kirke følger Rv 120 til Mjær Stadion
- Mååål (endelig) opp bakken til Mjær Stadion

Lang Løype: 49,42 km
Kort Løype: 27,58 km

Det planlegges vakter på alle punkter hvor ryttere må krysse veien.
Det vil også være front-bil og noen motorsykler som følger de ulike gruppene.
Ut over spesielle kryss med egne vakter er det normale trafikkregler som gjelder!

Nå er det bare å hive seg på sykkelen og teste både løypa og seg selv.
Mer informasjon kommer etterhvert!

Atle K



Mer info om treninger i påsken + spesialtilbud for damer

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Apr 2012


Sola skinner, veiene er tørre, stiene er syklebare men temperaturen er ikke helt med oss i påsken. 

Allikevel er det fine sykkelforhold, og det vises til to artikler lenger ned på siden som informerer om treningene nå fram til tirsdag 10. april.  Da begynner vi med ordentlige fellestreninger så smått, selv om mange av gruppelederne finner topp-formen på Mallorca.  Det blir uansett ordning, så det er bare å møte opp.

Når det gjelder treningene i påsken oppfordres det til turer hver dag fra Mjærhallen kl. 10.00.  Kommer ingen av gruppelederne er det opp til de frammøtte å ta ansvar og organisere en tur.  Husk at det er rolige turer og gjerne med 2 -4 timer som gjelder nå.

Ekstra tilbud til jenter/damer:
Som en oppfølging av den vellykkede introduksjonskvelden sist torsdag, inviterer Tone Aglen alle damer MED TERRENGSYKKEL til en egen "bli kjent" tur på onsdag 4. april kl. 10.00.  Møtested er som det skal være; Mjærhallen.
Ta bare kontakt med Tone Aglen dersom du lurer på noe, men dette blir en fin tur hvor man kan bli kjent med flere jenter som har lyst til å prøve seg litt på sykkelen.
Tone Aglen; 970 46 072 eller E-post; aglento@gmail.com

Informasjon:
Forøvrig minnes det om at all informasjon fra sykkelgruppa legges ut her på hjemmesiden.  Den smarte Driv-rytter er innom sidene minst en gang pr dag nå som sesongen nærmer seg!  Husk at det finnes en knapp som heter "Arkiv" nederst til høyre for å finne gamle artikler.
Av aktuelle hendelser nevnes:
- Oppstart fellestreninger fra uke 15 - finn artikkel og treningsprogram
- Enebakk Rundt 1. mai - Finn artikkel og meld deg på!
- Jubileumsritt med innlagt klubbmesterskap søndag  13. mai. INFO følger.
- Terrengsykkelskole
- + mye mer..... FØLG MED!



Nye treningstider fra 1. april

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 31. Mar 2012

Treningstider

Fra søndag 1. april og til tirsdag 11. april er det nye treningstider:

  1. De som vil være med på terreng møter på Mjærhallen kl. 09.30.  Se arikkel fra Jon Kristian lenger ned.
  2. De som vil være med på landeveien møter kl. 10.00
  3. På landeveien kjøres det nå i hovedsak med landeveissykkel.  De som ikke har landeveissykkel kan enten være med terreng-gruppa eller møte sammen med landeveisgruppa. 

Som dere forstår så står vi nå på terskelen til å starte utetreningen for alvor, og Jon Kristian drar igang med de første grusturer og litt på sti.  Dette er normalt fine turer, og terreng-gruppa vil dele seg avhengig av hvor mange som møter.  Igjen minner vi om at vi trenger en som kan ta seg av en gruppe 2 i terrenget.
Landevei kjører altså som planlagt etter programmet, og det bemerkes bare at det kl. 10 i hele påsken.  Det vil være dager i påsken hvor gruppeledere ikke møter, og da må det tas ansvar fra noen av de fremmøtte til å organisere en tur.

Det foreløpige programmet finner du her;Treningsprogram vår 2012 første utgave.  Det kan bli litt endringer fram til oppstart, og den første endringen er altså at terrenggruppa møter kl. 09.30 på søndager

Atle K, 31. mars 2012



Rapport fra jentespinning 29. mars på Avancia

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 31. Mar 2012

 
Bra med frammøtte på tilbudet om jentesykling

Torsdag 29 mars holdt Driv IL Sykkel en spinningkveld spesial for alle sykkelinteresserte jenter og damer. Det har til nå vært noe dårlig oppmøte fra damenes side på fellesturene ute, og det ønsker vi å gjøre noe med.

Meningen med kvelden var å vekke litt interesse for sykling ute i fellesskap. Vi var tilsammen 19 damer på spinningen. Veldig bra at så mange ønsket å være med, og vi håper dere blir med oss å sykle ute også. Det virket som flere var interesserte i å være med å sykle. Vi oppfordrer enda flere jenter og damer til å bli med oss å sykle ute. Alle er velkommen til å bli med på fellesturer på søndager. For de som heller ønsker å sykle med bare damer, er det forslag om å møtes på lørdager etter påske. Mer info om det kommer senere. Følg med på forumet.  Husk at all info fra sykkelgruppa legges ut på disse sider.

2. juni arrangeres "Hennes-Rittet" i Sarpsborg. Dette er et terrengritt kun for damer. Det hadde vært veldig morsomt å ha dette som et mål. Her kan dere lese mer om rittet: http://www.hennesrittet.no/

Hver dag i påsken blir det sykling fra Mjær kl 10.00. (landevei) Mandag, onsdag og fredag i påsken kl 10.00 stiller Tone med Offroad sykkel og blir med på egen tur for damene om det er interesse for dette.

Anne Linn Struksnæs, 31. mars 2012, tekst og foto



Trening terreng gruppa påsken

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 30. Mar 2012

Terreng gruppa.  Søndag, Mandag og Onsdag.

Søndag 1 april: ca 8mil, asfalt/grusvei. ca3-4timer

Mandag 2 april: dalefjerdingen rundt med 1,5time fin sti ved skihytta spydeberg.
ca 3timer

Onsdag 4 april: Asfalt, grusvei til oslo/ østmarksetra (sti) vi kommer til slutt over skullerudåsen der vi møter på
deler av terrengsykkel trasen og NC/ Tub løypa ned til skullerud.. før retur.
ca 4timer
Oppmøte kl 09.30 mjærhallen.

Jon Kristian



Driv IL Sykkel på Mallorca

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 29. Mar 2012


Eivind Steffensen, Knut Aas, Thomas Nyborg, Kristian Stubberud og Erik B. Hansen

Erik har sendt oss en kort situasjonsrapport fra Mallorca.  De har det helt topp og får mange mil i bena, hver dag!  Det rapporteres også om noen med ekstra styrke spesielt på klatreetappene, og Thomas blir nok sterk denne sesongen:)
Flotte representanter for vår nystartede klubb, og draktene gjør seg ekstra godt i sol og på solbrune kropper.

Neste pulje på 6 -8 Drivsyklister reiser til Mallorca 2. påskedag, og dette lover godt for Enebakk Rundt og jubileumsrittet.

 Atle K, 29.03.12



OBS!! Hovedlagets årsmøte, torsdag 29. mars kl. 19.00

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 27. Mar 2012

Hovedlaget i Driv IL avholder ordinært årsmøte:

TORSDAG 29. MARS 2012 KL. 19.00 PÅ MJÆR UNGDOMSSKOLE

Det har vært en feil i annonseringen tidligere, og dette er altså den korrekte tid og sted!
Det oppfordres til at medlemmer i Driv IL og derigjennom Sykkelgruppas medlemmer, møter opp på årsmøtet.

Årsmøtedokumenter finner du her: http://idrett.speaker.no/Downloads/20359/docs/Hovedlaget-årsmøtedokumenter-2012.pdf
Eller de kan fås ved henvendelse til:
Målfrid Hoaas
Gjeversrudveien 28B
1914 Ytre Enebakk
Tlf 64 92 64 07
Mob 91 58 11 32
m-hoaas@online.no



Evaluering av treningsturer

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 26. Mar 2012

Det er viktig at det kommer innspill etter treningsturene nå i starten på sesongen.

Gruppelederne vil forsøke å kommentere enkelte av treningsturene under diskusjonsforumet, og det oppfordres at flest mulig kommer med tilbakemeldinger på hva de synes om siste treningstur.

Spesielt viktig blir det med kommentarer og synspunkter når vi etter påske begynner å sykle inn de ulike gruppene og vil forsøke å få til best mulig rulle-kjøring.

Derfor går oppfordringen igjen til å bruke diskusjonsforumet og komme med innspill fra de enkelte som er med på turene.  Bruk gjerne den "tråden" som er startet etter siste treningstur.

Vil også påpeke viktigheten av at alle nå forsøker å finne den rette puljen som passer den enkeltes nivå.  Dette vil spesielt gjelde etter påske da tempo blir satt opp på enkelte av treningene.  Prøv deg gjerne i en annen pulje, om du føler nivået ikke passer.



Påminnelse om siste uke på Avancia i Ski -OPPDATERT

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 25. Mar 2012

Vi går inn i den siste uken med aktivitet på Avancia i Ski. 

Det blir litt vemodig, men samtidig er det en fryd å begynne ute, på tørre fine veier og god fart på hjula, enten det er med racer eller terrengsykkel.
Vi håper også å kunne komme med tilbud om innesykling til høsten igjen, men dette avhenger selvfølgelig av interessen.

Det er to viktige ting denne uken:

  1. Siste innetrening
    • Onsdag 28. mars kl. 20.00.  Oppfordrer flest mulig av de som har bekreftet plass til å møte!
  2. Dame-/jentespinning
    • Torsdag 29. mars kl. 20.00 arrangerer styret i sykkelgruppa en egen spinningkveld for damer/jenter.  Tiltaket er et ledd i å rekruttere flere jenter/damer til å bli med i sykkelgruppa. 
    • Det vises til artikkel lenger ned på siden, men er det spørsmål eller ønske om å være med så ta kontakt med Tone Aglen; telefon 97046072 eller E-post; aglento@gmail.com
    • Sykkelgruppa har invitert en egen innstruktør til å stille denne kvelden.  Hun har lang erfaring som aktiv syklist, men ikke minst i å trene jenter på sykkel. 
    • Det oppfordres igjen til at alle medlemmer i sykkelgruppa oppfordrer damer/jenter vi kjenner til å stille!
    • Mandag kveld er det 15 jenter som har meldt interesse.  Det er bra!!  Men.... det er plass til mange flere, så alle må drive litt reklame for klubben vår og forsøke å få flest mulig til å stille!

Bildetekst: Roy V. Brunstrøm (i gammel Driv-drakt) inviterer for siste gang denne vinteren til innetrening på Avancia, Ski.



Se her alle juniorer, Oslo Landeveiscup

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Mar 2012

Snart sesongstart for Oslo Landeveiscup
Første helg etter påske er det sesongstart for Oslo Landeveiscup for ungdom.
 

Landeveiscupen er for aldersklassene 10 år og opp til og med junior, og er selvsagt både for jenter og gutter

Cupen får en skikkelig pangstart i 2012. Rye og BOC arrangerer "Ronde van Vestkant" lørdag 14.april og søndag 15. april. Det blir fire flotte ritt for aldersbestemte klasser som du ikke vil gå glipp av. Påmeldings- og betalingsfrist er 11. april.

Lørdag klokken 10.00 går startskuddet for temporittet i Maridalen. Klokken 13.00 er det fellestart i samme løype. Søndag klokken10.00 er det bakketempo ute i Bærum og senere på dagen, kl13.30, er det gateritt på Fornebu.

http://landeveiscup.no/ritt/ronde-van-vestkant



VIKTIG BESKJED OM SØNDAGS- OG PÅSKETURER

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Mar 2012

Det er to viktige beskjeder angående langtur søndag 25. mars (som også vil gjelde for søndags- og påsketurer neste uke også):

  1. Med det flotte vårværet vi har nå så henstilles det til at alle stiller med landeveissykkel.  De som ikke har racer møter selvfølgelig med terrengsykkel!
  2. I natt skrur vi klokka en time fram.  For de som tviler, søndagstreningen er (selvfølgelig) når klokken viser 11.00 i morgen også.

De sportslige ansvarlige i klubben kunne naturlig nok ikke forutse det tidlige vårværet når programmen ble satt opp i februar.  Derfor justerer vi til at flest mulig stiller med landeveisykkel på treningene nå. 
Det er ikke alle som har landeveissykkel og det er selvfølgelig naturlig at de også møter opp, med terrengsykkel.  Det vil bli sett an antallet som møter og hvor mange som stiller med terrengsykkel. 
Blir det en fin gruppe med terrengsykkel er det mulig at disse lager en egen gruppe og stikker ut på de fine tørre grusveiene som nå ligger innbydende. 

Som det fremkommer på diskusjonsforumet har gruppe 2/3 lagt opp løypa allerede.  Det er mulig vi justerer i flere grupper i morgen avhengig av oppmøte og fordeling av type sykkel.

Vel møtt på trening i morgen, uansett hva slags sykkel du har!



Treningsturer og gruppeinndeling

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Mar 2012

Været viser seg fra sin beste side, og det forventes at mange vil møte på søndagsturene og sykkelturene i påsen.
Les hele artikkelen nedenfor og sett deg godt inn i de henvisningene som er vedlagt ved å klikke på blå linker,

I takt med at antall medlemmer møter på treningene vil behovet for gruppeinndeling, overholdelse av trafikkregler, bruk av drakt og andre viktige ting gjøre seg gjeldende.

Gruppeledere:
Først og fremst er det viktig at sykkelgruppa får på plass en eller to personer som er villig til å være gruppeledere/Kontaktperson for gruppe 2 - landevei.  Dette haster det med, og oppfordringen går til at personer som har lyst til å bidra tar kontakt Atle Killerud på telefon 913 56 429 eller atlekil@online.no så snart som mulig.

Les mer om fellestreninger her:

Som informert om i en tidligere artikkel, har det blitt laget et foreløpig treningsprogram for alle grupper frem til sommerferien.  Det gjenstår noe justering for gruppe 2 og 3, men du kan se programmet her: Treningsprogram vår 2012 første utgave

Trafikksikkerhet:
I tillegg er det viktig at alle har et felles ansvar for trafikksikkerhet og oppførsel i trafikken.  Det oppfordres til at alle leser de kjørereglene som gjelder for samtlige medlemmer i sykkelgruppa.  Kjørereglene finner du her, og disse ble vedtatt på gruppas årsmøte i februar Kjøreregler for Driv-syklister

Rullekjøring og sykling i felt:
For mange er det nytt dette med å sykle i felt ute på landeveien.  Det må trenes og terpes på hver gang, og gruppeledere er suverene i bestemmelser når feltet først har startet.  Evalueringer i ettertid er selvfølgelig velkomment, og det er dette som bidrar til utvikling av gruppa.  Alle som ønsker å delta på landeveistrening bør ha et klart forhold til å sykle i felt og ikke minst hva rullekjøring innebærer.  Les en lærerik og interessant artikkel her: HVORFOR SYKLE I RULLE

Gruppetilhørighet:
Som det fremgår av diskusjonen på forumet, er det ikke alltid like lett å finne den passende gruppa. 
Uansett er det tvingende nødvendig at gruppelederne på enkelte treninger MÅ dele gruppa av trafikkmessige årsaker.  Alle kan ikke velge å være med gruppe 1.  Ellers så er det selvfølgelig naturlig at de som ønsker kan prøve seg litt frem i de forskjellige gruppene, og alle Driv-syklister bør ha følgende motto innprentet i hodet når vi begynner å kjøre fort etter påske:
DELTA I GRUPPE MED DET LAVESTE NUMMER.... FORUTSATT AT DU HAR NOE Å BIDRA MED!
I dette ligger selvfølgelig at vi ønsker grupper med ryttere som kan bidra til å jobbe i fronten av rulla, og ikke bare henge bak.  Da bør man søke en gruppe, med et litt høyere nummer:)

Andre ting:
Det er en sterk oppfordring til at alle som møter på treningene:
    - Bør stille i klubbdrakt
    - Merker hjelm med tydelige navn, på begge sider bak
    - Merker sykkelen med sitt eget navn (bak under setet)
    - Alle følger de vedtatte kjøreregler
    - Bidrar til å gjøre hverandre bedre gjennom konstruktive tilbakemeldinger

Lykke til, og god trening!
(Husk Enebakk Rundt 1. mai og jubileumsrittet 13. mai)

Atle K, 21.03.2012

 



Påmelding til United Bakeries Cup 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 20. Mar 2012

OPPDATERT  20. mars 2012 

Arrangør foto

 

Vi har nå hatt kontakt med UBCUP og fått lagt til DRIV IL SYKKEL under klubber på UBCUP sin side. Så nå får vi fullført påmeldingen på normal måte. Nå som vi har fått ordnet opp i dette, er det greit at noen melder seg på også!

Påmelding til United Bakeries Cup er nå åpnet, denne terrengsykkel cupen gikk under navne Nissancup i fjor.

Jon Kr. Jakobsen

Link til hjemmeside: www.ubcup.no

Link påmelding: www.sportsklubbenrye.no/node/15905

Under valg av klubb, finner vi ikke klubben Driv il sykkel. Skriv evt inn klubb navn, under team/lag manuelt.

Film snutt mens vi venter: www.youtube.com/watch?v=zW_6js-fQmY



Sykkelgruppa søker flere jenter/damer - oppdatert med ny annonse

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 18. Mar 2012


Sykkelgruppa gjør en innsats for å flere jenter/damer med ut på sykkelen. 
Alle medlemmer må hjelpe til med å markedsføre klubben og dettte tilbudet.

Torsdag den 29. mars kl. 20.00 har sykkelgruppa leid en ekstra kveld hos Avancia i Ski, og her stiller vi med egen instruktør med lang erfaring fra damesykling. 

I Enebakk Avis kommer det en egen annonse denne uken, og du kan lese og printe ut annonsen her: Annonse jentespinning
 Del den ut til alle du vet kan ha interesse av å bli med på sykling.

Er det noen interesserte, ber vi om at de kontakter Tone Aglen på aglento@gmail.com eller Anne Linn Struksnæs på annelinn_s@hotmail.com

Her bør alle medlemmer vise ansvar, og invitere de dere kjenner med på en prøvespinning!

Atle K, 18.03.2012 



Sykkelinnstillinger

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 17. Mar 2012

Vi trenger en innkjørings periode, tilvenning er viktig! Gi deg selv 10 rolige turer når sykkelsesongen starter. Noe vondt i baken her og der vil vi nok kjenne de første turene. Avtar ikke dette, så kan det hende du sitter feil på sykkelen.

  

Har du smerter i knee, nakke, korsrygg kan dette løses med og justere sykkelen. Lite skal til. Snu styrestem, flytte en avstands ring opp eller ned. Sete skal høyere eller lavere, eller kanskje litt frem. Her er en artikkel som stod i blade stayer, noen år tilbake. Som gir oss noen greie tips!

Sykkelinnstillinger

Video tips: www.youtube.com/watch?v=nc9SVMrw0F0

Lykke til.



Tilbud skihansker, staver drikkebelte.

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 15. Mar 2012

KV+ skihansker, staver drikkebelte til halv pris.

Om noen trenger, noe slikt har Richard dette hjemme nå.

Klo dvs 3+1. 200,-
Treningshanske testvinner. 200,-
Enkel treningshanske. 100,-

Staver tilsvarende ct3 til Swix 500,-
Barnestaver. 400,-

Drikkebelte 2stk 200,-

Har dette hjemme. Kontantsalg!

Tlf +47 926 30 703 E.mail: ric-bak@online.no


United Bakeries Cup, film fra Skullerudløypa

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 14. Mar 2012

Er du fortsatt i tenkeboksen i forhold til påmelding eller ikke på United Bakeries Cup?
Med det fine vårværet begynner nok mange av løypene snart å bli klare for en liten gjennomkjøring, og her kan du se en informativ film om en av de mest populære løypene i denne cupen (tidligere Nissan Cup).
Det er fra Skullerudløypa, og denne traseen er nok klar for en gjennomkjøring om ikke lenge. 

Driv IL Sykkel håper at mange har lyst til å delta på dette arrangementet, og til litt inspirasjon kan denne filmen være grei å se igjennom.

Viser også til artikkel fra Jon Kristian Jakobsen lenger ned på siden.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ar_Yc2C8ONo

Atle K, 14.02.2012



Årsmøtet 28. februar,

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 12. Mar 2012

Her kan du lese protokoll og de øvrige årsmøtepapirene.  Imponerende frammøte med 31 stemmeberettigede.
Protokoll ordinært årsmøte 2012


Status første søndagstur - OPPDATERT

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 4. Mar 2012


En del av gjengen på sesongens første offisielle søndagstur.  Roy og Erik skal ha all mulig honør for fantastisk coaching og fint tempo de første to timer før gruppa ble splittet opp.  Bra jobba gutter.

Også andre søndagen var det perfekte sykkelforhold.  Hele 28 stykker møtte til avtalt tid kl. 11.00 på Mjær.  Hele gruppa syklet samlet de første 2 timene, før det ble delt inn etter de forskjellige ambisjonsnivåene.  Det ble ihvertfall slik at alle fikk seg sine 6 - 11 mil, og det er imponerende tidlig i mars.

Oppfordringen går til ALLE gruppas medlemmer om å stille på søndagene fremover.

13 stykker var møtt fram til årets første offisielle søndagstur.  Litt færre en forventet, men Vasaloppet på TV og litt kaldt vær må vel ta noe av skylda.

Det som synes helt klart er at intensjonen om å kjøre de første milene som en samlet gruppe fungerte PERFEKT!!  Roy V. Brunstrøm og Erik Haga passet på at farten var perfekt for ALLE!!
Dette betyr at det ikke er farlig for noen å møte opp på disse treningene nå i mars. 
Veldig nyttig for gruppe 2 og 3 - ryttere å få kjøre sammen med ryttere fra gruppe 1.  Mye kjøreteknisk å lære, og jammen tok det ikke lang tid før rekkene satt perfekt og byttingen fungerte helt optimalt.

Turen gikk som avtalt sydover:
Ringvoll - Såner - Vestby - Korsegården - Ås før vi rastet på en bensinstasjon.
Der splittet gruppa seg i 3:
- Gruppe 1 med fire mann kjørte mot Drøbak
- Blandingsgruppe kjørte over Kråkstad kirke og hjem over Tomter
- Gruppe 3 med Knut Arne og Tone tok med seg resten og syklet Ski/hjem.

Flott tur, og en veldig stor honnør til våre gruppeledere!  Takk for en fin tur!

Foto: Knut Arne Samuelsen
Tekst: Atle Killerud



Treningsprogram i foreløpig versjon. Kontaktpersoner ulike grupper

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Mar 2012

Første utgave av treningsprogrammet er klart, klikk her (vær tålmodig) Treningsprogram vår 2012 første utgave

Vær oppmerksom på at dette er foreløpig utgave, og primært er basert på planlegging og detaljer for gruppe 1 og for terrenggruppa.

Programmet er i excel-versjon (tar litt tid å åpne) og du må navigere med de nederste arkfaner for å finne programmet for din gruppe.  Du må også scrolle opp/ned og hit/dit (sideveis).
For gruppe 2 og 3 er det satt opp samme program foreløpig som for gruppe 1.  Dette vil bli justert av gruppelederne om kort tid.

Vi velger allikevel å legge ut de foreløpige planer allerede nå i og med at været inviterer til fellessykling.

Som dere ser av planene, legges det opp til
- Sykling hver søndag i mars, m/terrengsykkel
- Sykling hver dag hele påsken

Disse turene er for de som ønsker å starte med litt tidlig innkjøring av muskulaturen.  Det vil IKKE bli inndeling i grupper, men den enkelte må selv ta ansvar for å tilpasse fart og lengde på turene.  I utgangspunktet vil alle turene nå i mars gå fra Mjærhallen og sydover, og der er det mange muligheter for å ta avstikkere for de som ønsker en kortere tur.  Alle turene i mars går i rolig "gruppe-1 tempo", og for noen kan det derfor være greit å korte av runden.
OBS!! Fremmøtested er nå endret til Mjærhallen.  Oppmøte søndager i mars er kl. 11.00!

Mer detaljer følger:

Roy Brunstrøm og Erik Haga har laget grovplaner for hele sykkelgruppa, og deretter satt opp et program for gruppe 1 (klikk på gruppe 1).
Jon Kristian Jakobsen har benyttet dette utgangspunktet og laget et eget program for terrenggruppa (klikk på terreng).

For guppe 2 og 3 er det oppført det samme program som for gruppe 1, men dette vil i den nærmeste framtid bli tilpasset disse ambisjonsnivåene.  Det blir samme treningsdager, tider og stort sett innhold i treningene.  Men det vil bli foretatt justeringer i forhold til lengde og intensitet.

Uavhengig av gruppetilhørighet går det altså nå fellesturer UTEN GRUPPEINNDELING hver søndag i mars, og hver dag i påsken.  Tirsdag 10. april blir første offisielle trening med gruppeinndeling.

Det må derfor presiseres at turene fram til offisiell treningsstart går i felles regi, og det bør avtales med de frammøtte til hver trening hvorvidt det er enkelte eller flere som ønsker å bli med et stykke, for deretter å ta en kortere runde i fellesskap. 
Turene nå frem til og med påske vil i hovedsak ledes av Roy, Erik og Jon Kristian, men blir en av disse forhindret, må andre ta ansvar!

Det er i dag følgende ansvarlige:
Gruppe 1:
Roy V. Brunstrøm, Tlf: 917 85 089  E-post: roybrun@start.no
Erik Haga, Tlf. 982 30 361 E-post erikh@svea.no

Gruppe 2:
Foreløpig uten gruppeleder.  Ta kontakt med gruppe 1 eller styret

Gruppe 3 + damer:
Knut Arne Samuelsen, Tlf. 950 62 160 E-post knutsamu@gmail.com
Tone Aglen, Tlf 970 46 072 E-post aglento@gmail.com

Terreng:
Jon Kristian Jakobsen, Tlf. 990 08 519 E-post rally_jon@hotmail.com
Terreng gruppe for grusvei: Foreløpig uten gruppeleder.

Sykkelgruppa består av folk som er villige til å ta ansvar, og som dere ser så mangler vi noen kontaktpersoner. 
Ta kontakt med styret om du er villig til å ta et ansvar.  Spesielt gjelder dette et par personer i gruppe 2 samt en person som er interessert i terrengsykkel, men primært på grusvei.

I tillegg minner vi om at:
På fellestreninger bør alle stille med klubbdrakter :))
Bruk diskusjonsforumet hvis du planlegger sykkelturer utenom fellestreningene, og du ønsker noen å sykle sammen med.

God tur!!



Årsmøtet tirsdag 28. på Mjær Ungdomsskole

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 26. Feb 2012

Minner om årsmøtet kl. 19.00 på Mjær Ungdomsskole.

Etter ordinære årsmøtesaker inviteres det til litt info om vanlige klubbsaker:
- Status draktlevering
- Treningsplan før og etter sesongstart som er første uken i april
- Inndeling av grupper, behov for gruppeledere
- Lisenser og aktivitetsavgift
- Behov og ønske om ny klubbkveld
- Eventuelt og temaer som kommer fra den enkelte

Atle K, 26.02.2012



Utesesong i februar med første fellestur lørdag 25.kl. 11.00

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Feb 2012

Asfalten er svart og tørr og det er bare å ta fram sykkelen!! 

Organisert fellestrening ute i regi av sykkelgruppa starter ikke før første uken i april.  Men det er ingen grunn til å vente med utetreningen så lenge været tillater å sykle tidligere.  Oppfordrer derfor flest mulig å starte med turer ute allerede nå.

Det er mange som allerede er i gang og har startet sesongen med noen rolige langturer.  Til og med på racer!!

Første pulje organiserer en tur lørdag 25. februar med avgang kl. 11.00 fra Shell. Roy V. Brunstrøm og Erik Haga er stifinnere.  De lover rolig fart for både gruppe 1, 2 og 3-ryttere.  Varighet +/- 3 timer.

Oppfordringen går til alle som ønsker andre tider, både denne helgen og fremover til å invitere til tur via diskusjonsforumet vårt.   (Sett pila på "aktuelt" og klikk på "diskusjon")

Atle K, 24.02.2012



Årsmøte tirsdag 28. februar kl. 19.00 på Mjær Ungdomsskole

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Feb 2012

Påminnelse og årsmøtepapirer:

Ordinært årsmøte i sykkelgruppa tirsdag 28. februar 2012 kl. 19.00 på Mjær Ungdomsskole, B-arealet.

Årsmøtedokumenter tilgjengelig her:
Agenda årsrapport forslag og valg
Regnskap 2011

Atle K, 21. februar 2012

I disse papirene finner du agenda, arbeidsstyrets rapport for 2011, 3 forslag fra styret inkludert "kjøreregler" og valgkomiteens innstilling. I tillegg foreligger revidert regnskap for det korte driftsåret 2011.
Budsjettforslag for 2012 er gjenstand for harde forhandlinger og bearbeiding, og er ennå ikke helt klart. Budsjettforslaget blir derfor delt ut på selve årsmøtet. Eventuelt interesserte kan kontakte en i styret for utdeling før årsmøtet.

Årsmøtet er gruppas øverste organ, og vi oppfordrer alle til å møte på dette. Normalt går disse møtene rimelig raskt unna, og derfor inviterer vi også til at medlemmene kan bli igjen etter avslutning av årsmøtet for å diskutere ulike saker som måtte oppta den enkelte.

Vel møtt!

Atle K, 21. februar 2012



Innetrening Avancia

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 21. Feb 2012

Dersom det er noen som er i tvil:
Vi tar IKKE vinterferie!

Roy kjører på etter følgende program:Avancia vår 2012

Atle K, 21.02.2012

 

Innetreningene fortsetter hver onsdag kl. 20.00 fram til og med onsdag 28. mars. Dette gjelder for de som har fått bekreftet plass.

Vi avslutter innetreningen med en egen kveld hvor vi inviterer alle jenter/damer som har lyst til å teste ut treningsform, miljø og sykkelteknikk.
Denne kvelden er torsdag 29. mars, se egen sak lenger ned på siden.

Fra og med tirsdag 3. april begynner den virkelige sesongen med utetreninger. Program kommer i begynnelsen av mars.



Terrengsykkelrittet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 15. Feb 2012

Nå kan du melde deg på Terrengsykkelrittet som er den 26. mai.

Dette rittet er karakterisert som det eneste skikkelige "terreng-rittet" og i tillegg er det seeding-ritt for Birken.  Det er nok et ritt for de som både liker og behersker terrenget godt da mange partier er ganske krevende og går på ganske tøffe stier.  Men et flott arrangement er det i regi av IF Frøy og bladet Terrengsykkel.  Les mer, og meld deg på her: http://www.terrengsykkelrittet.no/

Atle K, 15.02.2012



Lillehammer - Oslo, viktig endring fra 15. februar....

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 13. Feb 2012

15. februar går fristen ut for påmelding til "billigste" pris (kr. 1.000,-).  Fra 15. februar økes prisen med 30% til kr. 1.300!

Er du en av de som fortsatt lurer på om du skal starte, slutt med det:)  Meld deg på!  Vi ønsker oss mange fra klubben i 2 eller 3 fine grupper fra Lillehammer.
Spesielt håper vi på mange flere med tidsmål 6 timer + (vår gruppe 3).  Vi er sikre på at de fleste kan trene seg opp til å henge med i denne gruppa, så ikke nøl med å melde deg på.

Her er linken til påmeldingen: http://www.styrkeproven.no/
Se også artikkel lenger nede på siden for rutiner ved påmelding, eller ta kontakt med Atle K, 913 56 429 hvis du lurer på noe.

13.02.2012



Påminnelse om årsmøte og innsending av forslag

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 12. Feb 2012

Minner om årsmøtet på Mjær Ungdomsskole tirsdag 28. februar kl. 19.00. 
Årsmøtet er gruppas plass for avgjørelse av ulike saker, og vi minner også om at har du forslag til saker du mener gruppa skal ta opp, sender du dette innen tirsdag 14. februar til:
sturla@pererikostlie.no eller atlekil@online.no

Innkalling/agenda til årsmøtet finner du her: Innkalling og agenda årsmøte 2012

Vi håper flest mulig av gruppas medlemmer har anledning til å møte (Ikke vær redd - valgkomiteen har gjort jobben sin og de har kandidater til de fleste verv:)) Papirer til årsmøtet blir tilgjengelige her på hjemmesiden fra tirsdag 21. februar, eller ved henvendelse til Atle Killerud.

Etter avslutning av årsmøtet inviterer vi også til at medlemmene kan bli igjen å diskutere aktuelle saker som trening, ritt etc.

Det vises forøvrig til utlysning i Enebakk Avis to ganger og en gang her på hjemmesiden.

Atle K 12.02.2012



Sykkelgruppa søker flere jenter/damer

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 7. Feb 2012


Det har vært stor interesse for sykkelgruppa så langt selv om det fortsatt er full vinter og enda noen uker til sykkelen kan tas fram.
Til tross for dette ønsker vi å gjøre et ekstraordinært tiltak for at flere jenter og damer vil være med i gruppa.  Det er nemlig en stor andel av godt voksne mannfolk så langt, og det ønsker vi å gjøre noe med.

Målsetningen er å få med enda flere jenter slik at vi kan lage et eget treningsopplegg og også kan stille med egne ryttere i enkelte dameritt utover sommeren. Mulighetene er mange!

Derfor har styret nå besluttet å gjøre et ekstra tiltak for å få flere kvinner med.  Torsdag den 29. mars, kl. 20.00 inviterer sykkelgruppa alle interesserte jenter/damer til en ekstra spinningkveld "spesial" på Avancia i Ski.  Det blir egen instruktør med god erfaring fra å sykle med damegrupper, og det vil bli gjennomgått ulike teknikker og finesser som skal til for å trives på sykkelen.

Ansvarlig fra styret er:
Tone Aglen, aglento@gmail.com og Anne Linn Struksnæs, annelinn_s@hotmail.com

Det vil komme nærmere informasjon om dette opplegget, men ønsker du å være med, eller kjenner noen som kan tenke seg å være med, så ta kontakt med en av disse allerede nå.  På grunn av at salen har 36 sykler, må vi eventuelt følge "først-til-mølla" prinsippet.

Atle K, 07.02.12



Hold av søndag 13. mai 2012. Jubileumsritt/klubbmesterskap

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 6. Feb 2012


 

(Bildetekst; De store helter fra TdF, antatt 1928.  Selv på lange etapper måtte en del primærbehov dekkes, gjerne med en skvett vin på flaska)

Sykkelgruppa arrangerer jubileumsritt for samtlige Driv-medlemmer med innlagt klubbmesterskap i fellesstart, landevei.  Hold av søndag 13. mai til mye sykkelmorro, dog med mer moderne utstyr og strengere dopingkontroll.  Mer info om løypetraseer og klasser kommer etterhvert!



Styremøte i sykkelgruppa 1. februar 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 4. Feb 2012

Sykkelgruppa avholdt styremøte onsdag 1. februar 2012.  Hovedsak var planlegging, forberedelser og gjennomføring av årsmøtet.

I tillegg ble lisenser, jubileumsritt, drakter med mer behandlet.

Les referatet her: Styremøte 01.02.2012

Atle K, 04.02.12



Årsmøte Driv IL Sykkel, tirsdag 28. februar 2012 kl. 19.00 Mjær U-skole

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Feb 2012

Sykkelgruppa avholder ordinært årsmøte på Mjær Ungdomsskole tirsdag 28. februar 2012 kl. 19.00.  Årsmøtet er gruppas viktigste beslutningsplass, og det oppfordres til at alle medlemmer i gruppa møter:

  • Frist for innsending av forslag settes til 14. februar 2012.
  • Forslag sendes Sturla Kaasa på E-post sturla@pererikostlie.no
  • Årsmøtepapirer blir tilgjengelige her på hjemmesiden fra 21. februar 2012.
  • Det presiseres at det kun er medlemmer i sykkelgruppa som har stemmerett.
  • Vi vil benytte anledningen til å ha litt ekstra informasjon til gruppas medlemmer etter at årsmøtet er avsluttet.  Dette betyr at vi holder på en liten halvtime umiddelbart etter årsmøtets slutt og vil gi litt videre informasjon og besvare eventuelle spørsmål.

Det henvises spesielt til endring av sted, Mjær Ungdomsskole, da det tidligere er annonsert at årsmøtet avholdes på Plassen!  Årsmøtet er i B-arealet på Mjær Ungdomsskole.

Atle K, 02.02.2012



Grenserittet 2012 - Påmeldingen starter 1. februar- OPPDATERT

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 31. Jan 2012

Det åpnes for ordinær påmelding onsdag 1. februar fra kl. 12.00.

Grenserittet er ett av våre satsningsritt, og ellers et veldig populært arrangement, så det gjelder å være tidlig ute - også her.
Det er allerede 6 ryttere fra Driv IL Sykkel som har meldt seg på via "veteran-systemet" og vi håper det virkelig blir mange Driv-ryttere på start i Strømstad lørdag 4. august.  Arrangøren opererer nå med over 2000 påmeldte og 5500 ledige plasser, dagen før påmelding åpner.  Disse tallene endrer seg veldig fort i løpet av et par dager. Torsdag formiddag var rittet fulltegnet.  Men normalt kan det være mulig å få kjøpt startplasser utover sommeren.  Følg med på rittets nettside hvor det ligger en egen link til kjøp/salg av biletter.

Husk å melde deg på under; Driv IL Sykkel.  Vi håper arrangøren har fått med vår gruppe under de forhåndsdefinerte, ellers må dere skrive inn dette klubbnavnet.
Meld deg på her: http://grenserittet.com/

Ved spørsmål, ta gjerne kontakt med noen i styret, eller gruppekontaktene.

Lykke til!

Atle K, 31.01.12



...vi sees på United Bakeries Cup i mai!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 28. Jan 2012

Sommerens store terreng-cup i vårt distrikt er United Bakeries Cup (tidligere Nissan Cup).  9 fine ritt gjennom hele sommeren som alle terrenginteresserte bør få med seg. Til denne cupen ønsker vi også å få med en del unge ryttere.  Det vil bli lagt ut mye info på cupens egen hjemmeside om kort tid, men denne er foreløpig ikke virksom: www.united-bakeriescup.no

Programmet er imidlertid klart, og du kan se datoer i denne annonse: Annonse Terrengsykkel

Sett av disse datoene, og følg med på cupens hjemmeside etterhvert.  Mer info kommer også her på vår hjemmeside.

Atle K,28.01.12



Satsningsrittene Enebakk Rundt og Lillehammer-Oslo

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 27. Jan 2012

Da er draktbestillinger godt plassert og det er omkring 70 stykker som snart stiller i nye fine drakter!  Det er et imponerende antall, og dette vil helt sikkert bli et vanlig syn både på landeveien og i terrenget.  Vi håper også at flesteparten velger å stille på de satsningrittene vi har, og det kan være veldig smart å melde seg på nå, både av plassmessige hensyn og ikke minst økonomiske.


(Illustrasjonsfoto)

Les mer om status og frister på de ulike rittene:

Enebakk Rundt: 1. mai.

Her er det nå 43 påmeldte fra Driv IL Sykkel.  Det er bra, men flere bør melde seg på.  Dette rittet passer ryttere fra alle våre nivåer.  Det er nå snart 1000 påmeldte totalt, og erfaringene fra i fjor er at det fort kan bli fulltegnet.  I tillegg er det absolutt lønnsomt å melde seg på før 31. januar da påmeldingsavgiften vil øke med kr. 100,-

For påmelding følg denne linken: http://www.ikhero.com/index.php?id=news&type=detail&cid=75

For mer info så går til starten på vår hjemmeside, rull helt ned, og velg arkiv.  Der er oversikt over alle tidligere saker, også Enebakk Rundt.

Lillehammer - Oslo:

Pr idag er det 27 Driv-ryttere påmeldt.  Her ønsker vi oss mange flere fra alle nivåer.  Første påmeldingsfrist og derav billigste startavgift er frem til 15. februar.  Etter denne dato øker priser og risikoen for at rittet blir fulltegnet.
Vi ønsker oss deltagere fra alle grupper, og spesielt går oppfordringen igjen til ryttere med ambisjoner til gruppe 2 og 3.  Spesielt ville det vært fint med mange flere som ønsker å sykle på ca 6 timer +.

Se sak på hovedsiden vår for påmelding og øvrig informasjon, eller følg denne linken for påmelding/sjekk av deltagere: http://www.styrkeproven.no/

 Grenserittet:

Dette er vårt første felles satsningsritt i terrenget, og påmeldingene her åpner opp for de fleste den 1. februar kl. 12.00.  Sett av datoen for påmelding, og vær tidlig ute.  Dette rittet er populært, og det vil passe for sykkelryttere i alle våre grupper.

 

 

 

Lisens:
Det vil i løpet av et par uker komme informasjon om lisenser og bestilling av disse.

United Bakeries Cup:
I tillegg kommer snart mer informasjon om United Bakeries Cup (tidligere Nissan-Cup) med fullstendig terminliste, påmeldingsinformasjon etc.  Kan bare nevne at første ritt i denne cupen er onsdag 9. mai i Skullerud-løypa.  En fin løype satt og merket av dyktige løypesjefer, og vanligvis et prikkfritt arrangement i regi av IF FRØY!!

Atle K, 27.01.12 



Lisenser og feil utsendelse fra NIF

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 25. Jan 2012

I løpet av natten til den 17. januar har NIF sendt ut lisensfaktura til samtlige lisenstakere fra i fjor. Dette er en feil og vi ber dere se bort fra denne e-posten. Lisens skal registreres gjennom klubben din, som vanlig.

Det kan være ryttere i Driv IL Sykkel som hadde lisens i 2011 og har mottatt disse lisensfakturaene.  Det er da bare å se bort fra denne faktura og avvente til informasjon kommer fra styret iløpet av uke 5 eller 6.

Se også: http://www.sykling.no/nyheter/arkivinfofrancf/Sider/Feil%20utsending%20av%20lisensfaktura.aspx

Atle K, 25.01.2012



Påminnelse; Draktbestilling. Frist i dag kl. 23.59

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 24. Jan 2012

Minner om at fristen på bestilling av drakter går ut i dag.  Vi har frist fram til kl. 23.59 i kveld.  For bestillinger følger du denne link: http://webshop.trimtex.no/233662

Bestillinger gjort nå vil bli levert i uke 9 eller 10,  Med andre ord så vil dette være i god tid til utesyklingen begynner og første ritt går 1. mai.
Neste WEB-shop er ennå ikke avtalt, men det blir høyst sannsynlig ikke før i mai, så vi anbefaler alle å bestille nå.

Det er et ønske om at alle som vil følge fellestreninger benytter klubbens drakt. Dette gir synlighet og klubbtilhørighet.
I ritt så er det et strengere krav, om dog ikke absolutt, men denne drakten er meldt inn som vår klubbdrakt.  Dette betyr at vi bør stille i drakter.

AK, 24.01.2012

 



WEB-Shop fra TRIMTEX er i funksjon igjen.

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 23. Jan 2012

Etter helgens sammenbrudd på server, melder TRIMTEX nå at alt fungerer normalt.

 

OBS!! STENGING av WEB-shop:
Den avtalte dato for stenging står fortsatt ved lag, men på grunn av dataproblemer i helgen har vi nå fått forlenget fristen fram til tirsdag 24. januar kl. 24.00!  Det er viktig at alle som ønsker seg drakten bestiller før denne tid!

Her er linken du kan gå inn på:
http://webshop.trimtex.no/233662

Har du spørsmål i forbindelse med bestillingene må en av styremedlemmene kontaktes.

Det er en fordel å bestille nå dersom man vil sikre seg drakten til vårens treninger starter, og ikke minst for alle som vil ha drakt til Enebakk Rundt den 1. mai.  Vi oppfordrer alle som ennå ikke har meldt seg på Enebakk Rundt til å gjøre det.  Det blir klubbens første store ritt, og det er en fin anledning til å representere klubben og vise oss fram for hele bygda.  For påmelding og startliste, se link: http://www.ikhero.com/index.php?id=news&type=detail&cid=75
Den anbefalte puljen kl 10.25 er nå full, men du velger første ledige pulje. Vi får samlet alle Driv-ryttere i et eget startfelt allikevel.

Atle K, 23. januar 2012



Driv IL Sykkel i Enebakk Avis

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 19. Jan 2012

Vi fikk fin og mye plass til omtale av sykkelgruppa og referat fra klubbkvelden 10.01.12 på Mjær Ungdomsskole.  Har du ikke avisen, så løp og kjøp!!

Status ritt:

Enebakk Rundt:
Pr 19. januar er vi 39 påmeldte.  Imponerende, og dette betyr at vi antageligvis vil få 2 eller 3 fine ruller. 
For mer info om rittet og påmelding, se sak lenger ned på siden.
Vi håper enda flere vi stille

Lillehammer - Oslo:
21 stykker er påmeldt pr i dag.  Det lover godt.
Ekstra hyggelig å se at vi har folk som ønsker å starte med tidsmål 6 t +.  Her håper vi det kommer mange flere.
For info om rittet og påmelding, se sak lenger ned.

Grenserittet:
5 stykker fra Driv IL Sykkel har benyttet anledningen til å melde seg på med tidsfristen som gjelder for "veteraner"
Ordinær påmelding er 01.02.12.

Bestilling av drakter:
Minner om at fristen for WEB-shop denne gangen
er tirsdag 24. januar.  Benytt helgen til å gjøre de
siste innkjøp.
Se sak lenger ned for link til Trimtex.
Trimtex stenger WEB-shop 24. januar kl. 08.00!!
Ta kontakt med noen i styret hvis spørsmål.

Atle Killerud, 19. januar 2012
Foto:Magne Johansen

 



Siste prøving av drakter

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 17. Jan 2012

 

Det var mange som prøvde draktstørrelser mandag på klubbhuset.
Minner om at onsdag 18. januar mellom kl. 17.00 - 18.00 kan det prøves størrelser igjen på klubbhuset, Plassen.  I tillegg vil de som trener på Avancia kunne prøve draktene før trening på onsdag.
Er det behov for enda mer prøving, må dere kontakte Sturla, Atle eller Erik.  Vi har draktene til WEB-shop stenger tirsdag 24. januar.
Det er disse flotte draktene vi ønsker å se mange av i sommerens ritt!



Grenserittet 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 16. Jan 2012

Nå er det bare å skjerpe sansene, åpne lommeboka og melde seg på.  Påmeldingsfristene til årets store høydepunkter kommer tett nå.

Ett av årets satsningsritt på terrengsykkelen går lørdag 4. august.  Den ordinære påmeldingen starter 1. februar 2012. Erfaringene fra tidligere år tilsier at det blir raskt full-booket. 
Følg med på: grenserittet.com

Viktig melding:
Alle som har deltatt mer enn 5 ganger har nå mulighet til å melde seg på som "veteran".  Denne muligheten gjelder denne uken.
Altså, har du syklet mer enn 5 ganger, kan du klikke deg inn på hjemmesiden til Grenserittet og melde deg på.

For de som har denne anledningen til å melde seg på før fristen åpner, skal ha fått en egen E-post fra Grenserittet. 
Alle andre som ønsker å delta på dette fantastisk flotte sykkelrittet, må følge godt med å være raskt ute med å melde seg på 1. februar. 

For påmeldinger til sykkelritt gjelder altså regelen om at den enkelte melder seg på selv.
Er ikke Driv IL Sykkel registrert som valg under "Sykkelklubb" skriver du manuelt inn Driv IL Sykkel (Prøv å unngå andre varianter!)

Til spørsmål om lisens, vises det igjen til informasjon under informasjonen om Enebakk Rundt, men kort fortalt så anbefales HELÅRSLISENS for alle som vil sykle mer enn 2 - 3 ritt. Denne lisensen vil sykkelgruppa bestille for deg, og du får tilsendt giro og opplysninger etterhvert.  Planen er at lisenser bestilles sentralt fra gruppa i begynnelsen av februar.

Ønsker du å sykle bare ett eller maks to ritt, kan engangslisens være et alternativ.  Da må du krysse av for dette ved påmelding, og dette betales da hver gang for hvert ritt sammen med deltageravgiften.

Sykkelgruppa håper flest mulig vil stille på dette rittet, og vi kommer til å legge opp til litt felles ordninger både ved start i Strømstad og ikke minst ved mål på festningen i Halden.

Lykke til.

Atle Killerud, 16. januar 2012



Lillehammer - Oslo 23. juni 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 16. Jan 2012

Dette er sykkelgruppas store "GALLA-RITT!

Dette har vi trent for, og vi ønsker oss mange fra klubben med på dette rittet.

Det haster med påmelding da mange puljer nå fylles opp.

Påmeldinger gjøres på: http://www.styrkeproven.no/

Viktig informasjon om påmeldingsprosedyren følger:  

Det er dette rittet alle landeveisryttere snakker om. 
Det er dette vi har trent for gjennom hele våren.
Her skal rulla sitte, og vi ønsker å se mange DRIV-ryttere på to fine rekker nedover Gudbrandsdalen fra Lillehammer - over Mjøsbrua - ned til Gjøvik - Skreiafjella fram til Minnesund før flasker fylles opp, og vi fortsetter den sterke rullekjøringa i maks fart fram til mål på Økern........ 

Lørdag 23. juni er sesongens virkelig store høydepunkt når det gjelder landeveisritt.  Lillehammer - Oslo, 190 km med perfekt lagkjøring!

Men, det haster!
Vi har lenge vurdert å søke plass i lagkonkurransen, men besluttet å vente ett år før vi tar det steget.
Til tross for det ønsker vi å stille minst 2, helst 3 grupper på dette rittet.
Dette skaper litt utfordringer, da lagkonkurransen er fylt opp, og alle Wild-card plasser er bortbestilt. 
Derfor må vi være raske med å melde oss på da vi ønsker så tidlig start som mulig!

Påmelding:
Gå inn på hjemmesiden til styrkeprøven, se link over. 
Start prosessen med påmelding.
Velg distanse Lillehammer - Oslo
Turr-ritt ID kan du velge å "gå videre" på, da de fleste ikke har dette.
Når du skal registrere deg velger du "Klubb" og selvfølgelig Driv IL Sykkel!
Så kommer utfordringen!  Under pulje MÅ du velge enten:
    09.40    Holmestrand SK    30 plasser ledig
    09.45    Skullerud                 44 plasser ledig
    09.50    SATS METRO            36 plasser ledig

I en av disse tre puljene ønsker vi at alle i gruppe 1 (tidsmål 4 timer 45 minutter) og gruppe 2 (tidsmål 5 timer og 30 minutter) velger.  
    10.35    UIO BIL                35 plasser ledig
Denne siste pulja velges av de som ønsker å sykle med gruppe 3, eller tidsmål omkring 6 timer. 

Når det gjelder valg av puljer, er det som dere forstår viktig at vi er tidlig ute og får flest mulig inn i samme pulje.  Vær raske, slik at vi kan begynne å jobbe med arrangøren for å få våre ryttere samlet i samme gruppe!! Denne jobben starter vi med så snart alle har meldt seg på.

Lisens:
Som informert om under de andre rittene så velger dere "Nei" til engangslisens dersom dere kommer til å bestille helårslisens gjennom klubben.

Medlem i sykkelklubb:
På dette spørsmålet svarer du "ja" til at du er medlem i sykkelklubb.

Øvrig:
De andre feltene er rimelig obligatoriske og skal være greie å fylle ut.
Så kommer du til betalingen, og det er nok en fordel ved å melde seg på tidlig.  Da slipper man unna med kr. 800,- + noen avgifter slik at totalsummen blir omkring kr. 815,-.

Stå på, meld deg på nå.  Det er her sykkelfølelsen kommer.  Mye av landeveistreningen vil ha topp fokus utover våren nettopp fram mot dette rittet.

Til alle som aldri har syklet dette rittet tidligere vil det anbefales på det sterkeste!!  Det vil være stort for vår nye sykkelgruppe om vi kunne få med flest mulig som ønsker å starte med et greit tidsmål omkring 6 timer.  Blir vi 8 - 10 stykker i gruppe 3 (meldes på i pulje 10.35), får vi også her et fint lag, med muligheter for mye god rullekjøring nedover!!

Lykke til!

Atle Killerud, 16. januar 2012    



Klubbkveld tirsdag 10. januar 2012

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 15. Jan 2012

Det var et overveldende oppmøte på sykkelgruppas første klubbkveld.  Med en lett blanding av informasjon generellt samt muligheter for prøving og bestilling av drakter, var det mange som hadde funnet veien til Mjær Ungdomsskole denne kvelden.  Godt over 70 stykker møtte opp, og tilbakemeldingene så langt har bare vært positive.


Foto: Anne Linn Struksnes

Lokalpressen glimret med sitt fravær, men vi har laget et forslag til artikkel vi håper det er plass for i denne ukes avis, følg med.  I tillegg bør du sette deg godt til rette med en kopp kaffe og lese en "kort" oppsummering ved å åpne opp for hele innlegget her;

Hovedtemaet på denne kvelden var presentasjon av klubbens nye drakt-kolleksjon, men Sturla hadde først en presentasjon av sykkelgruppas status så langt, og ikke minst planer fremover.  Du kan se presentasjonen her:
Klubbkveld

Status:
Fra stiftelsen av gruppa i august, opptak i IL Driv den 15. november og som egen sykkelgruppe i NCF den 6. desember har det vært jobbet intenst med ulike planer.  Før klubbkvelden var det 78 personer som hadde meldt sin interesse for sykkelgruppa, og det blir spennende å se etter at all registrering er foretatt, hvor mange vi er nå.
Til tross for mørke vinterkvelder er det også litt aktivitet i gruppa, spesielt i form av et treningstilbud inne hos Avancia i Ski hver onsdag.  I og med at det er første året vi er i gang, vil det ikke bli utvidet med flere kvelder denne vinteren, men ut i fra interessen, er det ganske sikkert at dette blir et utvidet tilbud neste vinter.

Registrering:
Sykkelgruppa ønsker å ha et tilpasset tilbud til alle som ønsker å være med, og vil derfor naturlig dele aktiviteter inn i ulike nivåer.  For å få en best mulig oversikt er det derfor ønskelig at alle registrerer seg via gruppas eget registreringsskjema (se egen sak på hjemmesiden).  Det er ingen absolutt forpliktelse i det nivået man nå melder inn, og det vil ganske sikkert være mange som kommer til å forandre gruppe etterhvert.
Det er også viktig å merke seg at gruppa vil ha et tilbud i en egen mosjonsgruppe for de som ønsker kun å møtes til sykkelturer sammen.  Denne gruppa ledes av Tore Smådal.

Ritt:
Gruppa har som målsetting at flest mulig deltar i sykkelritt.  Det er spennende, og ikke minst er det målbart for den enkelte.  Derfor har vi sett oss ut noen ritt vi ønsker å fokusere spesielt på, og til disse satsningsrittene vil vi forsøke å legge opp til felles opplegg.  Satsningsrittene er viktig for gruppa å delta på, og derfor ønsker vi oppfordrer felst mulig til å stille på disse.
På landeveien er det Enebakk Rundt den 1. mai (allerede 34 stykker påmeldt), Lillehammer- Oslo 23. juni (info om påmelding kommer snart).
På terrengsykkelen er det Grenserittet 4. august og Birken 24. og 25. august som gjelder.
I tillegg ønsker Driv IL Sykkel å stille med så mange som mulig på Nissan Cup til sommeren.  Dette er et fantastisk arrangement som går i greie terreng-løyper, og deltagelse her vil være en flott trening og konkurranse mot stort sett de samme gjennom 8 sykkelritt i Oslo-regionen hele sommeren.

Lisens:
Vi vil komme med mer informasjon om lisens i slutten av januar.  En helårslisens betinger at du er medlem i en sykkelklubb, og det er sykkelgruppa som må anmode om lisens for deg.  En lisens fra forbundet koster omtrent kr. 550,- pr person, og den gjelder hele året.  I tillegg vil man da være forsikret i både ritt og under trening.  Mer informasjon om dette vil komme.

Drakter:
Dette var en av kveldens store saker, og etter intenst jobbing og vurdering, har vi nå fått en komplett kolleksjon av sykkeltøy som vi kan være stolte av.  For bestilling og informasjon om prøving, se annen sak lenger ned på siden.  Det ble informert om at når man bestiller via WEB-shopen, så blir ikke konto belastet før varene sendes (i begynnelsen av mars).  Dette ser ut til ikke å stemme helt, og det vil bli sjekket opp nærmere med TRIMTEX og informasjon kommer så snart vi får beskjed.

Videre planer:
Som de fleste kunne se på klubbkvelden, er snittalderen i gruppa rimelig høy!  Dette er et faktum som alle var kjent med, og gruppa ble etablert etter påtrykk fra voksne aktive sykkelryttere.
Ikke desto mindre er ønsket om å etablere en egen barne- og ungdomsgruppe!  Dette er et mål gruppa vil jobbe mot gjennom å arrangere egne klubbritt og sykkelskole, men viktigste i denne prosessen er å få med voksne ledere og trenere.  Gruppa vil stille opp med nødvendige ressurser til kurs og annen oppbacking, men oppfordringen går allikevel til alle om å tenke igjennom sin egen innsats på dette området.  Her trenger vi noen som kan gjøre en jobb!

Det er også stor interesse for å arrangere egne klubb-/treningsritt både i terrenget og på landeveien, og dette er også aktiviteter vi vil forsøke å gjennomføre.  Mer informasjon kommer.

Åpnings- /jubileumsritt:
Det er lokale ressurser i bygda som jobber med å arrangere et åpningsritt for å markere etableringen av sykkelgruppa.  Ikke minst er dette aktuelt i 2012 da IL DRIV runder 75 år, og at sykkel var en av de grenene idrettslaget gjorde seg best bemerket i den første tiden.  Åpningsrittet blir arrangert, men dato er foreløpig ikke helt bestemt.  Det skal passe inn med andre arrangementer i klubben og ikke minst ønsker vi bare og tørre veier.

Videre informasjon:
Det ble presisert at gruppas hjemmesider er vår viktigste informasjonskanal.  Disse hjemmesidene bør alle sykkelinteresserte besøke minst et par ganger i uken, spesielt når veiene begynner å bli bare, og temperaturen kryper oppover.
Det er også viktig at diskusjonsforumet brukes for alt det er verdt, og inntil nye hjemmesider foreligger finner dere dette under "Aktuelt"
Ved spørsmål eller andre innspill, ber vi om at dere kontakter noen av styremedlemmene.

Atle Killerud, 15. januar 2012



3 På Trening

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 15. Jan 2012

Her fortsetter spalten med presentasjon av enkelte av gruppas medlemmer.
Tekst og foto:Knut Arne Samuelsen

Stian Østlie:

Stian Østlie

Stian er blitt interessert i sykling i "voksen alder".  Han synes det er topp og en fin motivasjon at det nå er blitt startet opp sykkelgruppe i hjembygda.
"Det inspirerer til mer trening og lysten til å delta på ritt har bare blitt større" sier Stian.

I fjor syklet han Enebakk Rundt som "privat-påmeldt" og i år står han på streken sammen med mange andre i Driv IL Sykkel.

Med nyinkjøpt racer, er det selvfølgelig landeveisrittene som lokker mest.

"Jeg ser frem til å lære meg å sykle i felt, og gleder meg veldig til å begynne både treninger og ritt ute til våren"
Med Stians kapasitet blir han helt sikkert en god bidragsyter.

 

  

 

  

 

Thomas Nyborg:  

Thomas Nyborg
                                              

Thomas er gruppas yngstemann - foreløpig!
"Det er gøy å kunne kalle seg UNG og lovende, og ikke bare lovende" ler Thomas.

Det er terreng som er morsomt, men etter å ha kjøpt gammel-sykkelen til Arne Steffensen blir det også en del satsning på landeveien.

Thomas har syklet på sterke tider i både Grenserittet og Wasa-rittet.
I fjor syklet han også Birken for første gang, og klarte å ta merke.  Det er sterkt i den klassen.

Thomas blir en viktig og sterk bidragsyter både på landeveien og i terrenget, og vi gleder oss til å følge han på startstreken i Nissan-Cup til sommeren. 

 

 

  

 

 

 

Leif Øystein Forfang:

Leif Ø Forfang

Leif Øysten, eller "syver" blant gamle sykkelvenner.

"Det skal bli godt å sykle sammen med gamle sykkelvenner i vår lokale klubb" sier Leif Øystein.

Han har en meget lang merittliste bak seg som syklist med mange starter i Birken, 4 ganger på den store styrkeprøven fra Trondheim og med flere starter i en annen mandomsprøve, nemlig Jotunheimen Rundt.
Med andre ord en erfaren syklist som er kjent som en skikkelig "stayer"!

Etter mange år som Rye-syklist føler Leif Øystein nå at han får en ny start på sykkelkarrieren. 
"Det skal selvfølgelig kombineres med familieliv, jobb, og andre aktiviteter, men man får tid til det man trives med" sier Leif Øystein.

Tekst og foto: Knut Arne Samuelsen



Ekstra prøving av drakter - Oppdatert

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 11. Jan 2012

For alle som ønsker å bestille drakter nå, minner vi om at WEB-shopen er åpen fra 10. - 24. januar.  Bruk link til Trimtex i saken under. 

Det legges opp til to ekstra prøvedager som et tilbud til de som ikke fikk vært på klubbkvelden eller ikke fikk prøvd størrelser tilstrekkelig under demonstrasjonen:

Mandag 16. januar kl. 18.00 - 20.00 på Klubbhus, Drivplassen. Dag Holtop og Atle Killerud tilstede.
Onsdag 18. januar kl. 17.00 - 18.00 på Klubbhus, Drivplassen. Sturla Kaasa jr tilstede.
OBS: For alle som ønsker å bestille jakker, kommer det prøvemodell i str. L som vi håper å få frem slik at dette kan prøves til uken!  Det kommer også noen flere størrelses-varianter av de andre modellene, så dersom du er i tvil om noen størrelser, kan disse prøves igjen på mandag eller onsdag.
Ekstra-prøving for de som er på Avancia:
Onsdag den 18. etter at Sturla pakker ned på Plassen, kan de som trener på Avancia prøve enkelte modeller hvis det fortsatt er tvil.  Prøving før spinning!

Mer oppsummering fra klubbkvelden kommer litt senere.

Atle K, 11.01.2012.  Foto: Knut Arne Samuelsen



Bestilling av klubbdrakter

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 10. Jan 2012

Endelig er vår flotte nye drakt klar for bestilling.  Det er en komplett og flott kolleksjon av ulike modeller.  Det anbefales at tøyet prøves før bestilling.

Vi har valgt Trimtex som leverandør av draktene, og de leverer via en WEB-shop som holder åpent etter avtale.  WEB-shopen denne gang er åpen fra 10. januar og til 24. januar.  Det vil bli nærmere presentasjon av kolleksjonen og WEB-tjenesten på klubbkvelden.

Her er linken til Trimtex:

http://webshop.trimtex.no/233662

I kolleksjonen finnes det modeller både for barn, dame, herrer og unisex.  Det er 3 ulike trøyer med kort arm, 2 med lang arm og 2 forskjellige buksemodeller i tillegg til en lang bukse.

Ved spørsmål, ta kontakt med Erik B. Hansen eller en annen i styret.

Atle K, 10.01.2012



Påminnelse om klubbkveld

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 8. Jan 2012

Minner alle om klubbkvelden på Mjær ungdomsskole tirsdag 10. januar kl. 1900.

Hovedsaken denne kvelden blir endelig presentasjon av vår nye sykkeltøy-kolleksjon. Det blir anledning å prøve tøyet, dog ikke i ferdig design.  Drakter bestiller den enkelte selv på nettet.

I tillegg blir det en presentasjon av status i sykkegruppa så langt, litt om framtidige planer, satsningsritt, inndeling i treningsnivåer etc. Anledning til å stille spørsmål og komme med innspill blir det også.  HUSK å ta med registreringsskjema. 
Enkel servering.

Håper alle nye og gamle medlemmer har anledning til å komme.

Atle K, 8. jan. 2012



Enebakk Rundt 1. mai. Påmelding er åpnet, Vær rask!

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 4. Jan 2012

Da er det klart for påmelding til årets første satsningsritt, Enebakk Rundt.  Åpent fra i dag kl. 12.00!

IK HERO arrangerer dette rittet for 38. gang, og dette er alle syklister store "vårslepp".  Driv IL sykkel vil få egen startgruppe, men vi trenger mange påmeldinger først.  Meld deg på under klubb og velg Startpule; Pulje kl. 10:25 2t 10 min - 2t - 20 min.  Vi får så egen startpulje med egen tid etterhvert.  Vi må først få en del påmeldinger.
På startpulje velges altså foreløpig Pulje 10:25, 2t 10 min - 2t 20 min.

Vær rask med påmeldingen, gå inn på denne linken og start påmeldingsprosessen.  Når du skal velge klubb, scroll ned til Driv IL Sykkel.  Viktig! http://www.ikhero.com/index.php?id=news&type=detail&cid=75

Har du problemer med linken over, så gå inn på www.ikhero.com og følg instruksjonene derfra.

Startkontigenten er kr. 350,- for alle som melder seg på før 1. februar.  Det er altså også en økonomisk fordel å melde seg på tidlig.  I tillegg er det de siste årene blitt fulltegnet relativt raskt.

Startpule:
Vi er takknemmelige for å få starte i en gruppe i og med at vi er en nystartet klubb.  Dette betyr at vi får en startpulje med inntil 50 ryttere, og vi starter felles.  Normalt i slike puljer vil vi plassere gruppe 1 først og de kjører avgårde.  Etter gruppe 1 følger de øvrige gruppene, hhv 2, 3 og mosjonister og foran i hver av disse puljene plasserer vi to frontryttere som ikke kjører inn i gruppa foran.  Dette går normalt veldig greit, og vi legger opp til en del samkjøring av gruppene på treningene i ukene før 1. mai.

Lisens:
Når du kommer til spørsmål om du ønsker å kjøpe engangslisens, eller skal ha helårslisens, må den enkelte velge selv.  Helårslisenser er noe klubben bestiller for den enkelte, og det må vi ordne for de som ønsker rett etter klubbkvelden.

En helårslisens er å anbefale for alle som har planer å sykle mer enn 2 ritt.  Kostnaden ved en ordinær helårslisens varierer noe ut fra alder, men vil normalt koste mellom kr. 500 - kr. 700 (2011-tall).
Med en helårslisens medfølger også en forsikring som gjelder alle aktiviteter, også trening, hele sesongen.

Engangslisens koster normalt kr. 250 (2011-tall) og da er det enkel matematikk i forhold til hva som lønner seg økonomisk. 
Forsikring på trening og ellers er da ikke dekket.

Satsningsritt:
Enebakk Rundt er ett av satsningsrittene på landevei til Driv IL Sykkel.  I tillegg er dette et ritt med stor oppmerksomhet i sykkelmiljøet, og det passer for alle våre grupper - også mosjonister.  Vi håper derfor at vi kan innfri kravet for å få en egen startpulje, og at flest mulig benytter denne anledningen til å melde seg på.  Ikke minst går rittet gjennom hele kommunen vår, og det kan bli liv og røre når vi passerer Ytre.

Atle K, 4. januar 2012



Sykkelgruppa utvider tilbudet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 3. Jan 2012

Sykkelgruppa utvider tilbudet, og det er gledelig å kunne fortelle at vi også vil få en mosjonistgruppe på plass før sesongen.  Denne gruppa vil ha Tore Smådal som kontaktperson, og ytterligere informasjon blir gitt på klubbkvelden tirsdag den 10. januar.

Treninger og intensitet til denne nye gruppa blir selvfølgelig formet etter de som ønsker å være med her, men med våre 4 ulike aktivitetsnivåer som sykkelgruppa nå har, kan vi trygt si at vi har et tilbud for alle som har lyst til å sykle i en klubb. 

Kontaktopplysninger vil bli oppdatert etter klubbkvelden.

Atle K, 03.01.2012



Registrering av medlemmer i sykkegruppa

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 2. Jan 2012

Sesongen nærmer seg med stormskritt, og første store begivenhet er klubbkvelden på Mjær tirsdag 10. januar kl. 19.00

For å få til et best mulig tilbud til alle, ønsker vi tilbakemeldinger i form av registreringsskjema som Sturla sendte ut til alle registrerte i sykkelgruppa.  Dette er kun ment som en veiledning i styrets arbeide med å legge forholdene best mulig til rette slik at alle skal få et godt tilbud. Ønsker og nivå vil sikkert endre seg for mange, men vi får et godt utgangspunkt for jobben videre.

Vi ber om at alle fyller ut dette skjemaet,og sender det tilbake til en av de mailadresser som står nederst. 

Dersom du av en eller annen grunn ikke har mottatt skjemaet, eller fortsatt ikke har meldt interesse til sykkelgruppa, finner du skjemaet her. Registreringsskjema

Som nevnt ønsker vi at du sender dette skjemaet i retur så tidlig som mulig.  Ikke fortvil om rubrikker endrer seg i Word-arket og alt forflytter seg.  Det viktigste er at vi får vite litt om hva du ønsker å delta på, og på hvilket nivå.

For de som ikke får dette til elektronisk, så vil vi ha skjemaet for manuell utfylling på klubbkvelden.

Det er mange som har meldt sin interesse for sykkelgruppa, men som ikke er medlem av hovedlaget til Driv IL.  Dette er ingen hindring, men som aktiv i gruppa må du være medlem av hovedlaget.  Følg instruksen i mailen til Sturla, eller vent til klubbkvelden.  Der vil vi sørge for å registrere alle som ikke er medlemmer i Driv IL.

Det er også fint om du tipser venner og bekjente om klubbkvelden tirsdag den 10. januar.  Det kan være mange som har lyst til å være med i en sykkelklubb.  Tilbud ønsker vi å ha til alle etterhvert.

Atle Killerud, 2. januar 2012