Driv Idrettslag - Sykkel

Sykkelgruppa ønsker flere på vakt-kurs

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 29. Sep 2018

Sykkelgruppa trenger flere frivillige medlemmer til å stille opp på kurs slik at vi i fremtiden kan gjennomføre sykkelritt i egen regi. Det kan også bli aktuelt å låne bort vakter til naboklubber.

Driv ønsker både aktive syklister og andre medlemmer av sykkelgruppa til å ta kursene som tilbys, men vi oppfordrer spesielt de som kan tenke seg å hjelpe til på ritt til å gå på kurs.

Det er 2 ulike typer kurs/vakthold som i første omgang er aktuelt for Driv.

1. Løypevakter - disse har kun mulighet til å anvise syklister og tilskuere
  2. Stasjonær vakter - disse har myndighet til blant annet å stoppe trafikken

Driv trenger begge typer vakter for å kunne gjennomføre sykkelritt, men det er en fordel om så mange som mulig kan sette av tid til å gjennomføre kurset for Stasjonære vakter.

Ønsker du å gå på kurs for å hjelpe Driv, meld i fra til Knut-arne Samuelsen (mob 95062160) slik at vi har oversikt over interessen. Men, hver enkelt er selv ansvarlig for å melde seg på kursene.

Kurset for Løypevakter er et 2-timerskurs som gjennomføres som E-læring (kurs på internett).

Kurset for Stasjonære vakter består av 2 deler - først et E-læringskurs som må være gjennomført før man kan melde seg på til samlingen (del 2) med praktisk gjennomgang i trafikken. Kurset avsluttes med en teoriprøve på fellessamlingen som må være bestått for å få godkjent kurset.

Påmelding til kursene gjør du på minidrett.nif.no

Mulighet for gjennomføring av den praktiske delen av Stasjonær vakt-kurset i Region Øst, er altså:

• mandag 22. oktober kl 17-22 i Oslo
  • mandag 12. november kl 17-22 i Oslo

Mer informasjon finner du på

Bakgrunn

Fra 1. januar 2018 er det et krav til at alle sykkelritt på vei skal bruke godkjente løypevakter og stasjonære vakter. Med vei menes alle veier som normalt er helt eller delvis åpene for alminnelig ferdsel, både private og offentlige. Kravet kommer fra myndighetene.