Driv Idrettslag - Sykkel

Driv Idrettslag - Sykkel

Raumerrittet

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 6. Jun 2015

Lørdagen startet med mye regn, men like før start sluttet det. Været var faktisk perfekt for sykling. Det var igjen duket for Raumerrittet - i år med en ganske så bløt og tung trase.

4 Driv-syklister stilte til start på Hellerudsletta og Exporama:

Marius Vambeseth og Sven Ole Hoff i M25-29
Sverre Berg og Lars Petter Glomsrud i M45-49

Løypa starter veldig raskt med 20km asfalt nordover parallelt med Rv4. Deretter, ved Aas Gård (Hakadal Golfklubb), begynner grusen, og det med en monsterbakke på 5 km og ca 350 høydemeter rett opp i skogen og inn i Romeriksåsene. I de innerste partiene lå det faktisk noen små snøflekker i terrenget fortsatt.

Vel oppe, møter man en relativt flat løype, med med noen små og bratte kneiker. Likevel suger den krefter, og i alle fall i år, med våt grusvei. Grusen blir kun avbrutt av et par partier med dårlig kjerreveg før det bærer nedover i et par lange utforbakker hvor farten kan bli ganske høy. Her gjelder det å passe litt på, for det er en del store steiner som stikker opp i veien.

Mot slutten av løypa kommer løypas 2 terreng-prøver. I år var de spesielt krevende, med mye vann og gjørme. De fleste av syklistene måtte nok ta bena fatt i dag, spesielt på det første stistrekket. Men, det var mye fast fjell også, noe som gjorde det relativt greit å sykle det andre sti-strekket.

Deretter blir det fast grus noen kilometer, før det avsluttende asfaltstrekket leder syklistene ned til Hellerudsletta og en liten morsom avslutningsrunde i gressbakkene rundt Exporama-bygget før målgang.

Man skal være sliten når man går i mål på Raumerrittet.

Driv-syklistene gjorde en hederlig innsats i de tunge Romeriksåsene. Best var Sverre Berg på tiden 3.22.50, deretter fulgte Lars Petter Glomsrud i samme klasse på 3.36.27.
Ungguttene i M25-29 måtte begge se seg slått av den noe eldre garde i dag. Marius Vambeseth kom i mål på tiden 3.47.57, mens Sven Ole Hoff fikk tiden 4.00.26

Arrangøren stilte mannsterke opp, det var veldig god bemanning på alle drikke- og matstasjonene, det var "sykebiler" rundt om i løpya, det var positive heiarop fra de som fulgte rittet fra veikantene.

Ingen hadde noen grunn til å kjøre feil fordi alle kryss hadde minst en veiviser med flagg og tydelige signaler. Og ikke minst, da vi kom i mål var det god mat og hyggelig personale som serverte et godt måltid. Til og med egen bevoktet sykkelparkering var det blitt både tid og plass til.

Om man skal velge et ritt med god parkering, god plass, god service og god stemning, så er nok Raumerrittet verdt et forsøk.

Neste år satser vi på å være flere terrengsyklister fra Driv

Snarvei til Raumerrittets hjemmeside

Resultatene fra rittetKommentarer

1 Kommentar

  • Sven Ole Hoff

    Dagen min ble dessverre ødelagt av en punktering og mye rot rundt dette, endte opp med å løpe tilbake til servicestasjonen, etter det kjørte jeg bare rolig til mål. Men rittet var fint, selv om det kanskje var litt vel gjørmete i år.

    07 juni 2015

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline